Захариева: България е драстично променена за 12 години

"Балкански поток" ще е готов за 600 дни
23 окт 2019 10:47,
73
Захариева: България е драстично променена за 12 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Разликата между България през 2007 г. и България през 2019 г. е огромна. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в коментар за Механизма за сътрудничество и проверка и последния доклад за страната ни.

Още по темата

„България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всичките критерии. Това означава, че според ЕК това трябва да бъде последният доклад и механизмът трябва да отпадне”, каза Захариева по bTV.

Захариева: ЕК констатира, че сме изпълнили ангажиментите си!

По думите ѝ от няколко месеца в ЕС се говори за създаване на единен механизъм за всички държави-членки. Все още няма разписани процедури, но основната идея е критериите за наблюдение да са еднакви за всички страни в Общността.

„България винаги е била за това, че трябва да има еднакви критерии за всички държави-членки. Позитивната новина е, че за България ЕК предлага прекратяване на този специфичен механизъм, който е само за Румъния и за нас. Разликата между България през 2007 г. и България през 2019 г. е огромна. Смятам обаче, че има още какво да се върши по реформите. Неслучайно правителството създаде специален механизъм преди около месец, който да продължи наблюдението на реформите. Този механизъм ще бъде с участието на съдебната власт и на изпълнителната власт и реформите се правят заради българите граждани. Хората трябва да имат удовлетворение от системата”, каза още външният министър.

Екатерина Захариева коментира и посещението си в Москва. По думите ѝ разговорите с руския ѝ колега Сергей Лавров са били конструктивни и честни.

Във фокуса на срещата бяха енергийните проекти и най-вече продължението на „Турски поток” през България, което Лавров нарече „Български поток”.

„Този проект е важен не само заради сигурността на доставките, но и за целия регион”, посочи Захариева.

Тя добави, че срокът за изпълнение на трасето през българска територия е около 600 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нещо не заслужава даже да го коментираме,а то ни било външен министър.Ейййй,умрем да се излагаме пред чужденците.Иначе ние си се знаем.
42
2
 
14
 
! Отговори
Просто статистика преди 4 години
Месечен бюлетин на Евростат, август 2019 - "Въпреки 37 млрд евро субсидии от ЕС за последните 10 години жизненият стандарт на българина през 2018 година е по-нисък от този през 2009 година".Хайде сега кифлата да коментира този факт!? И то изнесен не от червените, а от Европейския Статистически Институт?
41
1
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 4 години
Колко нагло и мерзко излияние на тая министърка!Свалете розовите очила госпожо и вижте тоталната разруха в обществото , икономиката , спорта , културата , здравеопазване и образование !Процъфтява само мафията!Не Ви ли е срам , поне малко?
40
1
 
12
 
! Отговори
Bg преди 4 години
Да много е променена, много по зле е.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата е огромна да. Още по бедни сме, още по изостанали, няма да навлиза в дълбоки ями като катастрофалното нулево производство, нулевите инвестиции, жалкия туризъм и селско нулево стопанство, разбитите инфраструктури, демографската катастрофа, мафията която управлява, държавата пародия, прогизнала от корупция, смешното манипулирано образование, и разбира се анулирането на суверенитета, и превръщането ни в гетото на Брюксел. Въртят опашки като им хвърлят една коричка от ЕС. ***
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България върви напред въпреки пречките и безумията създавани от шайката, дори те не могат да спънат трудолюбието на българина. Ще построим още една магистрала да има де да се снимате, некадърници.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реално Не е милицеонер бе, пожарникар е. Милиционер е Путин. Иначе докторатите са им много сходни. Единият, посредством лампазите и еполетите в униформата, повишава морално-волевата подготовка на личния състав, а другият, с така вече създадената морално-волева подготовка, гаси пожари.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е от Пазарджик и много и личи. По недодялан външен министър не сме имали никога. Петър Младенов беше направо аристократ в сравнение с тази.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно па тая на снимката да не се обажда
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата преса стана *** писна ми да чета колко сме добре а всъщност.....
33
0
 
18
 
! Отговори
Реално преди 4 години
Всяка втора статия е за възхвала на милиционера Борисов3!Всяка трета статия е спусната от МВР!И всичко това в най-бедната и корумпирана държава без никаква свобода на медиите!Егати държавата!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте колко деца са се родили преди 12 години и колко се раждат днес. Сигурно хората все повече започват да вярват в светлото гербаво бъдеще!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, така е!Обаче има едно, но, и то е, ако не бяхте вие колко по-голяма би била разликата в промяната!!! Това хвърляне на прах в очите с стар- комуняшки, по-скоро трик на партийци комформисти, така че хайде огледайте се и вижте държавите около нас. Статистика ви не е обективна, тъй като в дългосрочен план държавата ще има сериозни социални и демографски, а разбира се и икономически проблеми от вашата "процъфтяваща" политика! До до 10 г. ,а ко разбира се не стане чудо, ще ви питам кой ще работи?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая и тя като Х. Александров, България се обезлюдяваща, защото се модернизирала. Пази боже от подобни анализатори.
29
0
 
10
 
! Отговори
-- преди 4 години
Вярно че се е променила. Не останаха хора.
28
1
 
13
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Преди 12 години имаше поне някакво подобие на върховенство на закона. Наистина променихте драстично нещата с мафиотските обвързаности, които създадохте!
27
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С измирането на червените пенции и форумите ни ще се оправят.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата между южен поток и сегашния турски, е че първия щеше да е наш контрол и да сме играчи, а сега зависиме освен от руснаците и от ердоган.
25
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Да !!! Вече сме под нулата!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожата да погледне какво става с Чили, поколенията и тук се сменят, новите няма да са така търпеливи и да се радват на "промените" ви, животът е един