Захариева: България е драстично променена за 12 години

"Балкански поток" ще е готов за 600 дни
23 окт 2019 10:47,
73
Захариева: България е драстично променена за 12 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Разликата между България през 2007 г. и България през 2019 г. е огромна. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в коментар за Механизма за сътрудничество и проверка и последния доклад за страната ни.

Още по темата

„България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всичките критерии. Това означава, че според ЕК това трябва да бъде последният доклад и механизмът трябва да отпадне”, каза Захариева по bTV.

Захариева: ЕК констатира, че сме изпълнили ангажиментите си!

По думите ѝ от няколко месеца в ЕС се говори за създаване на единен механизъм за всички държави-членки. Все още няма разписани процедури, но основната идея е критериите за наблюдение да са еднакви за всички страни в Общността.

„България винаги е била за това, че трябва да има еднакви критерии за всички държави-членки. Позитивната новина е, че за България ЕК предлага прекратяване на този специфичен механизъм, който е само за Румъния и за нас. Разликата между България през 2007 г. и България през 2019 г. е огромна. Смятам обаче, че има още какво да се върши по реформите. Неслучайно правителството създаде специален механизъм преди около месец, който да продължи наблюдението на реформите. Този механизъм ще бъде с участието на съдебната власт и на изпълнителната власт и реформите се правят заради българите граждани. Хората трябва да имат удовлетворение от системата”, каза още външният министър.

Екатерина Захариева коментира и посещението си в Москва. По думите ѝ разговорите с руския ѝ колега Сергей Лавров са били конструктивни и честни.

Във фокуса на срещата бяха енергийните проекти и най-вече продължението на „Турски поток” през България, което Лавров нарече „Български поток”.

„Този проект е важен не само заради сигурността на доставките, но и за целия регион”, посочи Захариева.

Тя добави, че срокът за изпълнение на трасето през българска територия е около 600 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами тощеше да е южен поток от който щяха да се хранят тупция гърция и централна европасега стана поток който ще контролира турциятия са си за провесване-толкова бели натвориха че надминаха и кобургите от миналия век
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ная очилата кобила докога ще ни излагапърво плю руснацит е после ходи да се моли за тръбопровод
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше" драстично" положително променена държавата ни нямаше 50 Хил. души на година да заминават, това по официални данни. Тези
20
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Това, което е верно в словоблудството на Захарчето е, че е драстично променена, но към доста по-лошо;)))
19
1
 
4
 
! Отговори
До Mr.STARBUCKS преди 4 години
Ти ако си събираш космите от езика, килим може да изтъчеш или губер.
18
2
 
16
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Захариева: България е драстично променена за 12 години" - да, с половин милион по-малко сме. Това е повече, отколкото сме загубили сумарно за всички войни от Освобождението до днес. Всичко останало е бoшлaф. Всичко останало е без значение.
17
3
 
16
 
! Отговори
България е преди 4 години
Драстично обезлюдена, драстично обедняла, драстично оскотяла в черната си част, драстично опростачена от герберугите, драстично загиваща!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таа следващата Манипулаторка и Дезинформаторка , сигурно се е променола България ама щото липсват 2 000 000 български граждани
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не върви вече да се оправдавате с предишните защото сте се все едни и същи. Разруха и узаконена ликвидация на всичко за обикновените хора, просперитет за подобни като вас. Какво ли обещахте на руснаците? Белене и потоци за сметка на данъци,заплати и пенсии .
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се убеждавам че управниците от Герб живеят в някаква паралелна вселена, загубили са всяка връзка с реалностите и положението на българите.
13
2
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Така е неотклонно копаем дъното.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, къде живее министърката??????? Да дойде в нашия град, да тръгне из улиците, да види хората!!!!!!
11
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си говоря с колегите, и приятели с които се събираме, всички са оптимисти, всеки намира по нещо което не е добре, но преобладават добрите неща. Като отворя тука и все едно за друга държава говорят хората. Та или са платени само да плюят или са издънките на обществото които нямат друга работа и затова висят тука по цял ден и плюят. Интересно е че няколко колеги се върнаха от чужбина като основнта им причина е че виждат разликата спрямо като завършихме 2005г.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всяка втора статия, някой боковист лъже най-нагло.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България изостана драстично за 12 години. Благодарение на вас,калинки. Вижте къде е Полша, къде сме ние. А 80-те години им пращахме помощи, за тези които помнят
8
15
 
0
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Ако плащаха за брой написани коментари,тук 20-25 червени драскача,днес щеше да са милионери.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Драстично променена..."Ех,калинке,калинкеееее....
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мого ще се кефя като почнат да ви спират еврофондовете... Ще мигате като изорани суеци...Та не се радвайте на спирането на докладите, по -лошо иде за вас!Маковей ще докладва колко сте корумпирани и *** ви спира кранчето -това е схемата!
5
0
 
20
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Вярно,богатите станаха по богати а бедните по бедни,съдебната власт и полицията и цялата държавна и общинска власт е затънала в корупция и грабеж,за обикновения човек няма справедливост и въздух.и тн.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И можеше още много повече да се промени ако ни управляха нормални хора а не крадци, лъжци и плямпала!