Крачка назад, Борисов твърд: Първият ден от болничните остава платен

Иначе гръцките хотелиери щели да протестират повече от синдикатите
Обновена: 19 ное 2019 13:46 | 19 ное 2019 11:02, Камелия Цветанова
365
Крачка назад, Борисов твърд: Първият ден от болничните остава платен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи премиерът Бойко Борисов, който днес направи обход на Габрово.

Той отсече, че трябва да се спрат всякакви спекулации и попита журналистите къде са видели такива промени в законодателството.

През миналата седмица стана ясно, че управляващите са готови на тази крачка, защото имало много злоупотреби  с болничните. Според финансовия министър Владислав Горанов наетите взимали фалшиви болнични и отивали на почивка за няколко дни в Северна Гърция.

Още по темата

Работодателите също веднага застанаха зад идеята, но синдикатите предупредиха, че стигне ли се дотам, ще организират национален протест.

"Това, което синдикатите знаят, е, че ще обсъждаме този въпрос на Тристранката. До този момент не само че няма входирано предложение, но няма и да има. Не може да проверяваме дали всеки е болен", отсече днес Борисов, цитиран от "24 часа".

Той обеща, че темата въобще няма да стигне обсъждане в парламента.

"Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните", коментира премиерът.

"Ще обсъждаме в Тристанката темата за болничните и фалшивите ТЕЛК-ове. Ще видите, че ако бяхме приели такова предложение, гръцките хотелиери щяха да протестират повече от синдикатите", добави той.

Министър-председателят коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат.

"Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета. Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
1
 
3
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Ама, Боко... Кво става?1. Не подкрепи Гешев.2. Сега, изведнъж помисли за истински болните и нуждаещи се хора3. Като за капак искаш наказание на лекаря, който е бездействал и не е спасил болното ции..ганче+Ама, това не е част от САТАНИНСКИЯ план. И кви са тия "пчелички"... Започваш да дразниш САТАНА. Разбери, Бойко... Сатаната знае за твоя ПИАР. Знае, какво ти нашепва в ухото. В един момент ще разкриеш истинското си лице. Тогава ще бъде ПИР с твоята крръв. ПИАРА ще СТАНЕ ПИР!!!
314
0
 
6
 
! Отговори
и рече БОГ... преди 4 години
ББ отново целият в бяло.
313
0
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Крачка назад, Борисов твърд - в едно изречение? Най-големия виц! Когато си твърд не правиш крачка назад! А и Борисов и твърд в едно изречение си е виц само по себе си!
312
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то за кое нововъведение управляващите имат топки, да го доведат до край? Каквото и да се преложи, дори и от тях, самите, като им скръцнат със зъби хората, веднага дават на заден. Стига да не става въпрос за поръчка на западните им господари.
311
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добър ученик на лениндве напред една назад-идеалния комунист- само дето борците против комунизма в българия са негови мекерета
310
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната глупост,изречена от вожда.
309
0
 
15
 
! Отговори
Тангото на разБойко преди 4 години
Две напред и една назад - девиза на НЭП-маните...................
308
0
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Непрекъснато се отмята като фурнаджииска лопата е.Ясно е че нито едно решение не се взема без неговата благословия.Щом види дебели край идва краля слънце и го отмена. Ето вжте аз мисля за хората. Номера вече се изтърка но и никой не реагира.
307
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
..............българите са най-големите християни - винаги са готови да си подложат втората буза
306
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 323 от 321Не става дума да се наказват истински болните. Решението не беше добро, но това не променя факта, че решени трябва да се намери. Не само за болничните. Потресаващ е факта как масово се крадат парите на данъкоплатцете, а самите те нехаят. Не помня у нас да е имало протест срещу стотиците хиляди фалшиви телкове. После нямало пари за това и онова...ами няма да има, докато кражбата е норма и се толерира повсеместно.
305
1
 
8
 
! Отговори
До 321 преди 4 години
Ти можеш да се "реформираш"след като излезеш болнични,откажи заплащането от работодателя си!
304
0
 
26
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Всички министри, депутати играят лошото ченге... И ето излезна падишахът, влезе в ролята на доброто ченге и ги посече. И това е държава..., да живее Северна Корея.
303
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това е цялото управление на Герб. Тотална липса на воля за някакви смислени реформи. В цялата държава се краде като за световно. Като започнеш от болничните, фалшиви телкове, детски, парите за пътища и т.н. Краденето е национален спорт, и никой не вижда нищо нередно...ама никой не иска да внася, всеки гледа да гепи. Реформи на нас не ни трябват, така сме си супер...вземете още пари от богаташите, те имат.После питаме защо сме на това дередже! Държава от Андрешковци!
302
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия номера се изтъркаха вече.Пуска се димка за да не се говори за бюджета и липсващите реформи.Колко е великодушен само а?Ето няма да се внася,било само предложение.Пак вдигна бухалката,замахна и се отказа демек ето вижте колко съм добър и справедлив!Всички останали държави от бившия соц вървят напред само ние тъпчем на място.Бойко отивай си вече не ставаш!А тоя Горанов как го държиш още не е ясно?!
301
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се направи на ощипан за болничните уж не беше чувал затова а цяла лекция изнесе не знаел за стачки, синдикатите били доволни.
300
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯниПо-скоро ще се превърнем в Сирия, отколкото това да се случи, ама мечта си за "смели и бирбени българи"
299
1
 
11
 
! Отговори
Яни преди 4 години
До Бай Ставри 309 : Първата се ската някъде и не я знаем къде е . Втората е на яслата на ГЕРБ и е вярна до гроб на Борисов -както и 70% от СЕДЕСАРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1992 г. ! Всички си изплакнаха лицата и сега са чисти , като утринна роса ! *** РАБОТА -ОСВЕН ИМЕТО НА ПАРТИЯТА СИ ,СМЕНИХА И ПРЕЗИМЕНАТА СИ ! Народът ,обаче помни и си е приготвил по здрав тупаник от първия ,когато ги прати на *** !
298
1
 
13
 
! Отговори
Банев преди 4 години
До Анонимен 314 : "Браво , Бойко , добавяме ти -10 в рейтинга за поредния тарикатлък и демагогия ! Така оставаш с 4 % рейтинг ,от такива тарикатлъци години наред ! Отнема ти се и длъжността БОГ НА ГЕРБ !
297
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойко!
296
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЖ беше либерализъм, а се оказа капитализъм