Крачка назад, Борисов твърд: Първият ден от болничните остава платен

Иначе гръцките хотелиери щели да протестират повече от синдикатите
Обновена: 19 ное 2019 13:46 | 19 ное 2019 11:02, Камелия Цветанова
365
Крачка назад, Борисов твърд: Първият ден от болничните остава платен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи премиерът Бойко Борисов, който днес направи обход на Габрово.

Той отсече, че трябва да се спрат всякакви спекулации и попита журналистите къде са видели такива промени в законодателството.

През миналата седмица стана ясно, че управляващите са готови на тази крачка, защото имало много злоупотреби  с болничните. Според финансовия министър Владислав Горанов наетите взимали фалшиви болнични и отивали на почивка за няколко дни в Северна Гърция.

Още по темата

Работодателите също веднага застанаха зад идеята, но синдикатите предупредиха, че стигне ли се дотам, ще организират национален протест.

"Това, което синдикатите знаят, е, че ще обсъждаме този въпрос на Тристранката. До този момент не само че няма входирано предложение, но няма и да има. Не може да проверяваме дали всеки е болен", отсече днес Борисов, цитиран от "24 часа".

Той обеща, че темата въобще няма да стигне обсъждане в парламента.

"Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните", коментира премиерът.

"Ще обсъждаме в Тристанката темата за болничните и фалшивите ТЕЛК-ове. Ще видите, че ако бяхме приели такова предложение, гръцките хотелиери щяха да протестират повече от синдикатите", добави той.

Министър-председателят коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат.

"Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета. Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе ако моне номера. иначе идеята не е лоша да се въведе за заетите в публичния сектор, държавни служители, полиция, армия...... те и без това не плащат осигуровки, така че спокойно там може да се въведат даже 3 дни за сметка на работника
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тва е. Всички да са доволни...
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аллах акбар
12
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкоооо,много време преди тебе болничните се плащаха изцяло!!!Ади стига постановки.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички роби да запаляпо една свещ за краля слънцетия пияни руснаци трябва да бъдат линчувани кой ги кара да освобождават народ без народност
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***! Пак се пробваш, дали ще издържим на простата ти мисъл!
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце пак си скърши хатъра, за да не му се клати стола и да не секне вкусната държавна баница. Играе го защитник на слабите и рицар на онеправданите. Популизма е болезнено очевиден. Абе с една дума ОСТАВКА!
8
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познах ,че краля слънце ще излезе и ще го отмени, а между другото мина избора за Гешев!
7
3
 
50
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Арогантният Боко Извънземнийй...управлява еднолично.Няма нужда от Парламент,Министерства и хиляди чиновници с по няколко холяди лева заплата на...калпак.Да го обявим за пожизнен Генерал-губернатор и да се...приключи с прехода.
6
1
 
35
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
че даже и под формата на шега, (а във всяка такава се съдържа и истина) премиерът на една държава се притеснява от хотелиерския бранш на съседна...
5
0
 
35
 
! Отговори
Мюмюнчо преди 4 години
Браво на вожда още днеска ще ударя една 10 да видя дали е така!
4
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей го бе Появи се и отречеНегово величество казаТочка
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството, че родните чорбаджии се опитват да изгонят и малкото останали работници.
2
3
 
52
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Хаха, спекулации били, съвсем сериозно си беше, ама като се видя как народа приема готвените промени Баце го хвана шубето.
1
1
 
29
 
! Отговори
fj преди 4 години
От кого ще се плаща???Защо държавата бяга от всякакви задължения?Например не можела да проверява болните и болничните.А защо събира тогава осигуровки,за да не прави нищо ли?Докато държавата само прибира и няма задължения към работниците и работодателите така ще бъде.