Крачка назад, Борисов твърд: Първият ден от болничните остава платен

Иначе гръцките хотелиери щели да протестират повече от синдикатите
Обновена: 19 ное 2019 13:46 | 19 ное 2019 11:02, Камелия Цветанова
365
Крачка назад, Борисов твърд: Първият ден от болничните остава платен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи премиерът Бойко Борисов, който днес направи обход на Габрово.

Той отсече, че трябва да се спрат всякакви спекулации и попита журналистите къде са видели такива промени в законодателството.

През миналата седмица стана ясно, че управляващите са готови на тази крачка, защото имало много злоупотреби  с болничните. Според финансовия министър Владислав Горанов наетите взимали фалшиви болнични и отивали на почивка за няколко дни в Северна Гърция.

Още по темата

Работодателите също веднага застанаха зад идеята, но синдикатите предупредиха, че стигне ли се дотам, ще организират национален протест.

"Това, което синдикатите знаят, е, че ще обсъждаме този въпрос на Тристранката. До този момент не само че няма входирано предложение, но няма и да има. Не може да проверяваме дали всеки е болен", отсече днес Борисов, цитиран от "24 часа".

Той обеща, че темата въобще няма да стигне обсъждане в парламента.

"Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните", коментира премиерът.

"Ще обсъждаме в Тристанката темата за болничните и фалшивите ТЕЛК-ове. Ще видите, че ако бяхме приели такова предложение, гръцките хотелиери щяха да протестират повече от синдикатите", добави той.

Министър-председателят коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат.

"Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета. Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До ЕлемагА защо не си на власт, след като си толкова умен и можещ?
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Росен Плевнев може да се мери с Боко по интелект и по отсъствие на това понятие, а и по най-бързия начин да се открие накъде вее вятърът.
33
13
 
5
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Баце разочарова другарите пак.Тъкмо се надяваха да вдигнат 2% с протестите и греда.Нали това искахте...От 5 дни във всички статии пишете , че не искате промяна в болничните и няма да има.Сега като Баце ви каза, че ви е чул и няма да има промяна, пак недоволни коментари.Май ви се искаше да има криза и трети избори за тази година.Да, ама не
32
1
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До поредната постановкаИ кво? Проблем ли има?
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 26Аз затова от книгата на Марко Семов за Япония разбрах, че японците са кръгли ***!
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак го играем доброто и лошото ченге! Вчера подлизуркото Горанов и Обединените и'диоти ни говорят за технологията на вземане на решение от коалицията,днес царя слънце се "загрижил"за раята!
29
0
 
23
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"До този момент не само че няма входирано предложение, но няма и да има." Менда друго разправя.
28
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
3 дневен престой по Нова година маалко по нагоре чета струва над 2000 лв.и не е нещо ново,в същото време цените плаавно вървят нагоре за всичко,лекарствата са безбожно скъпи,а ни обясняват как болничен няма да се плаща,как на месец може да се живее с мин.работна заплата от 2-3ма човека, от които 2 деца, идилия...В магазина за 50лв. какво може да се купи на днешна дата, ако отидеш пеша в квартала и това са ти парите за 2 седмици за храна уважаеми управляващи?
27
0
 
22
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 4 години
До Старата школаТуй е то! След 45 години лъжекомунизъм в България почти всички пенсионери са вече равни! Представяте ли си как с 250лв. се плащат лекарства (в повечето случаи 70-80лв. на месец), ток, вода, че и храна. Пари за пенсии няма, щото се крадат, ама и вече са откраднати през фондовете. Вижте от днес как АПИ раздава стотици милиони за поддръжка на пътищата, отново на свързани фирми, подставени лица, фирми с 0лв. внесени данъци и тн. Всичко е брутална схема - Закона на джунглата!
26
12
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Ето, простолюдието пак ще можете да си взимате болнични, за да ходите на почивка. Отпуските незнайно защо, гледате да не ги ползвате. Добре че държавата има пари да ви плаща, за да се правите на болни. Ама, ако дойде криза, няма да ви се плаща нито един ден. Тогава ще ви видя, какви сте тарикати.
25
4
 
15
 
! Отговори
Карил преди 4 години
Бате Бойкооо ти си мъж, бате Бойко е веднъж, тралалала.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаехме си, че само Бойко ше оправи работата...
23
5
 
41
 
! Отговори
поредната постановка преди 4 години
Така от години ББ си трупа измислени позитиви покрай такива фейк предложения като това с болничните. Ето как се прави:- пуска се кьор фишек, че нещо ще се предприеме;- хората скачат;- медиите им пригласят и раздухват;- междувременно нещо важно, на което не трябва да му се обърне хорско и медийно внимание, минава тихичко покарай данданията;- накрая ББ се изцепва мощно, че такова нещо нема как да се случи; - всички покарай ББ предоволни;- т.нар. обикновени гласоподаватели - пре...цакани
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова в Япония няма пенсии. Всеки си събира от началото на съзнателния живот. И никой не протестира. Който няма спестени пари, отива в планината да го ядат орлите - така написа народопсихолога Марко Семов в книгата си "Япония, като за Япония". Аз му вярвам, че е така. У нас тези уравниловки водят само до разпри в обществото.
21
13
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До гошо тъпотоНаистина си тъпо.Как управлява еднолично.Той е мин.председател и отговорноста за политиките на правителствотое негова.Напълно естествено е той да взема и утвърждава окончателните решения.Имаше натиск(да не забравите да благодарите на синдикатите)той видя че това няма да мине и изтегли това предложение.Просто е.На това се казва демокрация.
20
0
 
20
 
! Отговори
сара преди 4 години
Брех, ашколсун - като приеха първо беше мек, а сега твърд !
19
5
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
БСП имаха номер.ша дигнем тока с 30%,майтап бе народе само с 10% и винаги минаваше номера.ГРОБ ще ви взимаме децата за еничари,появява се асфалт Паша,майтап бе ,няма да ви ги взимаме щото съм добър султан.И така 3 мандата вече...Но и дребните нещица,ако не пищат тук там си ги прокарват ,като ГО на 100% миналата...И така лекичко влиза изотзад... 12 години вече.Казвал съм го ,ако аз съм на власт ще си осигуря 2-ри мандат ,ако първия само премахвам приетите глупости на ГРОБ!!!
18
3
 
45
 
! Отговори
Старата школа преди 4 години
СПАСИТЕЛЯТ! Някой изобщо хвана ли се на тая пиеса от селска вечеринка? Мен лично много повече ме възмути приравняването на пенсиите - минималната става 250, а на тези, които вече ги взимат тези 250 - учители, инженери, работили по над 40 години КАКВО? Леля Мара чистачката и тя с толкова - другарката Петрова - учителката и тя... Нещастна държава, *** управници, *** робски народ!
17
30
 
13
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Затова Борисов е на власт толкова време, защото се вслушва в народа.Подавал е два пъти доброволно оставка и пак са го избирали.Корнелия тъкмо беше се наточила за протести и греда
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ония ливадари в"коалицията"които клекнаха на родните чорбаджии,какво ще ги правим бе "слънце"?