Майките до Борисов: Върнете министър Бисер Петков

Според тях мотивите за уволнението са несъстоятелни
30 ное 2019 09:28, Александър Попов
101
Майките до Борисов: Върнете министър Бисер Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Майките от сдружението "Системата ни убива" изразиха възмущение си от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на Министерството на труда и социалната политика.

"Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!", пишат майките в писмото до премиера Бойко Борисов.

Те припомнят, че именно МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона - Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги .

"Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС. Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша", пишат още от "Системата ни убива".

Бойко Борисов вчера поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Посоченият мотив е - натрупани във времето основания и бавните темпове на работа на министертството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Протестите са комунистически метод за уронване престижа на свободния свят и налагане на пропутински диктатури.
70
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 4 години
Тези протести на майките на деца с увреждания май започват да намирисват! Удовлетвориха исканията им за увеличение на финансовата помощ,според възможностите на бюджета,свалиха Симеонов,сега пък протетестират защо Симеонов е избран на пост,който няма никакви функции в изпълнителната власт.Сега пък против свалянето на социалният министър,поради неефективна политика свързана точно с предните им искания.Явно някой много ги ръчка отзад дапротестират за каквото и да е,само и само да има протести!Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2019/12/01/protesti-v-sofiia-blokiraha-kliuchovi-arterii.43
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58Никой не им завижда пич. Проблема е ,че не са си в къщи при децата, а обслужват политически интереси срещу заплащане и вече прекаляват.
68
0
 
4
 
! Отговори
Озадачен преди 4 години
От снощи досега не са ли успели да измислят още някое предложение, та да го кудкудякат пред Министерския съвет?Или чакат да стане понеделник, та да затапят движението в час пик?
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ колкото и да казват, че са стабилни това е с цел разцепление и познайте кой стои зад това.
66
2
 
4
 
! Отговори
Исти преди 4 години
Диктата на червените майки ще върне народа ни в Евразия при хората които го потурчваха, пославянчваха и помакедончваха.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам от тук нататък да няма избори , да се питат майките с деца кой да е министър,кой премиер,президент и т.н.!Майките с деца от всичко разбират, освен това и пари ще се спестят от избори!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bg ikonomika zavisi ot trudovoto ministerstvo i socialnata publichna spravedlivost za choveski radosten jivot po bg moderen standart v rbg. slujitelite v tova ministerstvo ne rabotiat prozrachno otkrito, svetski, ne informirat prozrachno bg suveren za polzite i problemite v tiahnoto ejednevie. zasto samo 1 chovek da nosi otgovornost s liceto si, pri nalichie na bezbroi bg slujiteli s lica tam? neka da gi vijdame kak rabotiat v video. a kade e obratnata informacia i ocenka ot klientite im?
63
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майките,..взеха да уволняват министри и депутати..цирк..нали са болни деца ..кой ги гледа ?то симионов си подаде оставка преди време и сега си вирят носовете:)
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НПО-тата нямат никаква легитимност, не са минали никакъв тест за обществена подкрепа, дори напротив, все повече я губят с наглото си врякане! Ако искаш да се занимаваш с политика, отиди на избори, не използвай демокрацията като лост за диктатура на всякакви групички, тайфички и прочее фейсбук прищевки! Просто няма дa стане, защото хората вече се усетиха що е то НПО!
61
5
 
4
 
! Отговори
До 64 Българин 1 преди 4 години
А на теб няма ли кой да ти сломи ногите и ръцете
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Бисер Петков има малко достойнство, не трябва да се връща повече в правителството. Те махнаха единственият честен и работещ професионалист, другите са все човек на някого.
59
10
 
4
 
! Отговори
Бат Сали преди 4 години
Плешивия иска пак да хапе от баницата ама стига ми толкус. Ахаххахахах
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е наказанието за свършената работа.
57
4
 
25
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Не им завиждам на тия майки, но вече се забравиха и се занимават с неща, които не са тяхна работа. Заядоха се със Симеонов от чиста женска злопаметност. Сега пък кадруват в правителството. Е, мястото им е при децата им, които наистина се нуждаят от тях, а не по площадите за политически каузи, които нямат нищо общо със справедливите им искания от миналото лято.
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да изметем НПО-тата от България и държавата ще тръгне напред. Ярък пример за това е Унгария.
55
17
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Щом толкова им завидяхте на парите вземете си разменете местата. Вашето дете да е болно и да го гледате всеки ден как страда, пък да взимате "големите" пари.
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние на изборите не избрахме партията на майките за да казват те кой ще управлява държавата. Демокрацията от доста време се замества в България от НПОкрация - управление на най-силно крещящите което шунтира волята на мнозинството от народа.
53
5
 
27
 
! Отговори
Прекалявате вече!!! преди 4 години
Тези майки почват наистина да прекаляват. Едно е да търсиш по-добри условия за децата с увреждания, а съвсем друго е да се опитваш да кадруваш в министерски състав. Моят глас не е по-малко важен от техния и не може те да се възползват така от положението на децата си, заради политически назначения! От тук нататък няма да имам никакъв толеранс към тях за нищо! Нима аз или българските пенсионери или други нуждаещи се от социална защита и помощ като гражданин нямаме същите права като тях???
52
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неблагодарността е грях. 930 лв.на месец им дава държавата и реват. А здравите деца живеят в мизерия, без детски. Налива държавата в каца без дъно, в неадекватните. Утре кой ще работи за всички ни, болното дете или здравото? Вижте обявите за работа, брутните заплати са 900 лв. Чистите 700 лв. Тези майки са нагли.