Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът

Премиерът предложи БНТ и БНР по време на избори да станат безплатни за всички политически партии
Обновена: 7 дек 2019 14:47 | 7 дек 2019 12:06, Елка Василева
139
Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Партийната субсидия е можело да попречи да се приеме държавният бюджет. Това заяви премиерът Бойко Борисов заяви по време на извънредно заседание на МС.

В края на миналата седмица депутатите приеха партийната субсидия да бъде 8 лв., по предложение на БСП.

Борисов обясни, че споровете за размера на субсидията са предизвикали криза в парламента, заседанието е било прекъснато, а той е говорил по темата няколко пъти с министър Владислав Горанов и с Валери Симеонов. По думите му не е можело да се събере кворум в НС.

"Нито съм говорил с Корнелия Нинова, ако тя се е срещала със Симеонов, те да си кажат", каза Борисов и допълни, че за него е било по-важно да се приеме бюджетът, защото рискът да се работи със стария бюджет щял да попречи министерствата да проведат политиките си.

Още по темата

"За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват само от тази точка в бюджета", коментира премиерът Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът Борисов каза още, че темата за партийната субсидия отново ще бъде разисквана. Той поясни, че финансовият министър Владислав Горанов ще направи анализ защо предложението е било субсидията да бъде 8 лв., как се е стигнало до тази цифра.

Борисов заяви, че трябва да има правила за какво могат да се харчат партийните субсидии. По думите му, ако данъкоплатецът дава пари за дейността на партиите, то тя трябва да бъде регламентирана. Премиерът даде и предложение обществените медии БНТ и БНР, по време на избори, да станат безплатни за всички политически партии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без бюджет Боко и подопечните му няма да има от къде да крадат.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои да ме поправи ако грешаКогато гласуваха за пенсиите от ГЕРБ се изказаха, че няма пари за повечеА когато за субсидията има париЗначи пенсионера трябва също като си харчи пенсията да дава за което има пари а за което няма да не дава какво ще му направят!???
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги винетуто не чул,не видял,не знаел!Чист като сълза!Другите му виновни щото той е безгрешен!Поредния епизод "Кой ми "$ра у гащите"!
20
0
 
6
 
! Отговори
* преди 4 години
*
19
0
 
15
 
! Отговори
не се наядохте преди 4 години
От какъв зор бюджета да ви плаща еди колко си лева на глас? Така си покривате купеният вот ли?Ами направо ромите да получават надбавки при доказан вот за ГЕРП и присъдружие и готово.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта по БНР се обади един пенсионер и пита водещия колко струва охраната на тия които ни упраавляват!?Абе едно време съобщаваха бюджета на НСО ама вече сигурно е част от националната сигурност
17
0
 
21
 
! Отговори
star spangled преди 4 години
Заради едната партийна субсидия и Правилника на НС погазихте и самата Конституция!Повече от ясно е, че най-голямата партия има най-голям интерес от голяма субсидия.Отново се отметнахте халташки. Да се порадва народа на 1 лв субсидия няколко месеца и хоп 8 лв. - ако това бъде преглътнато можете и 15 лв да си я направите.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен да си пълнят гушите, друго не правят. Напълно излишни са, щом всички се споразумяват тайно и действат против народа.
15
0
 
29
 
! Отговори
стига оправдания преди 4 години
И какво като не се приеме бюджета? Като не е добър ще го преработите. Няма нищо фатално дори първото тримесечие да си върви със стария бюджет. Ама не може. разделили сте поредната порция 50 милиарда лева и сън не ви хваща, докато не го узаконите.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте го само как се обяснява като госпожица а се прави на мъж защото НСО го крепи отзад Нищо, че не съм каратист ако ни затворят на саме ще му отхапя носа които е вирнал до небето!
13
0
 
25
 
! Отговори
вечно оправдания преди 4 години
само слабите мъже и много слабите лидери, винаги имат оправдание и трябва да се обясняват по медиите
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов,стига шикалкави!Ние не сме бавноразвиващи се инфантили като тебе и на такива детински залъгалки не вярваме!И комунисти и гърбели сте в един и същи грабителски отбор!Само отвреме навреме си сменяте ролите на доброто и лошото ченге!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиера предложи БНТ и БНР по време на избори да станат безплатни за всички политически партииНякои гледа ли и слуша ли ги въобще! Е верно платените социолози сигурно казват, че много ги слушат!Аз си признавам като не мога да спя слушам радио и да ви кажа едно и също от години!Спокоино може да го запишат и да пускат записа всеки денВ предаването по БНР по първи петли всеки ден се обаждат едни и същи доктор Бодуров, Гюнаидън Алиев ... абе трагедия
10
0
 
19
 
! Отговори
сара преди 4 години
Измислиха я значи формулата.
9
0
 
29
 
! Отговори
Братя Галеви преди 4 години
Докога бе побъркан българино, ще позволяваш единклоун и въжеиграч да се подиграва с теб и да те унижава !Що за хора и нация сте вие . . .
8
0
 
24
 
! Отговори
Гъзи Бъци преди 4 години
Ако Симеонов пойска да се нагъзите и това ще направите ,май така излиза накрая , или Вие Гн Борисов си искахте също 8 те лв , Всички Вие сте позор за нацията и е време да си ходите .
7
0
 
21
 
! Отговори
без мен преди 4 години
Нагли политици, от мен няма да вземете и стотинка субсидия, защото никога вече няма да гласувам! Събирайте си членски внос и си издържайте скапаните партии!
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП победа, другари кога ще спечелим изборите другари?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ГЕРБКакто каза Бойко най сигурно е, че отиваме всички в Орландовци!Приятен път на всички ви
4
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Бойко е добър, можеше да остави червените да умрат от глад ама им хвърли парче хляб.