Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът

Премиерът предложи БНТ и БНР по време на избори да станат безплатни за всички политически партии
Обновена: 7 дек 2019 14:47 | 7 дек 2019 12:06, Елка Василева
139
Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Партийната субсидия е можело да попречи да се приеме държавният бюджет. Това заяви премиерът Бойко Борисов заяви по време на извънредно заседание на МС.

В края на миналата седмица депутатите приеха партийната субсидия да бъде 8 лв., по предложение на БСП.

Борисов обясни, че споровете за размера на субсидията са предизвикали криза в парламента, заседанието е било прекъснато, а той е говорил по темата няколко пъти с министър Владислав Горанов и с Валери Симеонов. По думите му не е можело да се събере кворум в НС.

"Нито съм говорил с Корнелия Нинова, ако тя се е срещала със Симеонов, те да си кажат", каза Борисов и допълни, че за него е било по-важно да се приеме бюджетът, защото рискът да се работи със стария бюджет щял да попречи министерствата да проведат политиките си.

Още по темата

"За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват само от тази точка в бюджета", коментира премиерът Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът Борисов каза още, че темата за партийната субсидия отново ще бъде разисквана. Той поясни, че финансовият министър Владислав Горанов ще направи анализ защо предложението е било субсидията да бъде 8 лв., как се е стигнало до тази цифра.

Борисов заяви, че трябва да има правила за какво могат да се харчат партийните субсидии. По думите му, ако данъкоплатецът дава пари за дейността на партиите, то тя трябва да бъде регламентирана. Премиерът даде и предложение обществените медии БНТ и БНР, по време на избори, да станат безплатни за всички политически партии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече бяха взели поръчките на олигарсите да мачкат работниците, болните и гражданските права на българите. Дано сега откажат поръчките и да се поскрият нахалните Велювци, платените лобисти от картелните бизнес организации и платените неправителствени чужди агенти.
42
0
 
11
 
! Отговори
до 41 преди 4 години
Като каза порно снощи в новините казаха за едно министерство в което много гледали такива филми!Явно от там черпат опита си за да ни оправят професионално
41
9
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
БСП саботираха всичко, че да си вземат парите .... Типично.
40
0
 
15
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Верваш ли си на това което си написал!В бюджета са заложени 2 милиарда за да спасят материяла от гетата явно те са качествените защото гласуват както трябва.
39
0
 
10
 
! Отговори
Ник преди 4 години
Егати п орното. Значи догодина за да приемете следващия бюджет може и 20 и 30лв. Да я направите. Ега не се наядохте мизерни и без родни.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиите имат гарантирани приходи а на нас само по високи разходи всяка нова година!В плана Ран ЪП си го пишеше още преди доста години ама БСП се бавеше с изпълнението и за това сложиха ГЕРБ които са по стриктни в изпълнението му.Явно като ходи Бойко в САЩ са му се карали защо има все още живи българи.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хе-хе и какво ще направите? Ще чакате изборите за да не гласувате за никого? Ха-ха-ха
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 28Боко е казал: Народа трябва да оцелява в условията на пазарна икономика така ще остане само добрия материал, който се издържа сам и ще се очистим от лошия който, се издържа от бюджета за крадене.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Тол у п след освобождаване на цените на Тока и въвеждане на Бос Фалуса е пътник не го мислете!
34
0
 
11
 
! Отговори
старт на деня преди 4 години
ако не беше тази статия, нямаше да имам мира, за да започна деня си! Слънцето Изгря чрез тази статия, Изгря за Цяла Нация!!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова е жалък като се оправдава като някакъв мулю пред жена си която го е хванала в крачка а той си мисли, че тя е *** и се обяснява, че не е така както изглежда!
32
0
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Пазарната икономика е само за обикновения човек. За просветените, галени от двама папи, те имат право да живеят в социализъм, държавата да им бърше дупарата. Останалите кой, каквото може. Честно и почтено.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Тиквата такива назначения и зависимости са напълно нормални! Помните ли към края на първия си мандат, когато ни убеждаваше, че е напълно нормално да си подслушва подчинените, министрите и съпартийците, за да имали страх от него. В една нормална държава, един час след като каже такива приказки щеше да е заминал в политическото небитие, разследван за непозволено използване на разузнавателни средства, осъден и сега щеше да праща коледни картички в компанията на бай Ставри!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От референдуми полза няма само хабят парите вместо да ги откраднат както и от Избори!Седнал някакъв тука преди Местните избори да ми разправя ако не гласуваш нямаш право да претендираш е отидох и гласувах и сега какво пред кои да претендирам Арменския поп го няма!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най хубавото в цялата ситуация е, че МВР са доволни от трохите които им дават за да ги пазят от народната любов!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиите трябва да оцеляват в условията на пазарна икономика така ще останат силните партии и ще се очистим т тези които се издържат на гърба на народа.
27
0
 
19
 
! Отговори
партийци не храня преди 4 години
Веднага да се свика Референдум против това безобразия - гражданите да хранят партии, които ненавиждат! В ноемалните страни се събира членски внос и дарения, които отиват САМО за партията, на кяото имате доверие. Опаа, ама то Референдум имаше и 2/3 от хората казаха субсидия 1 лв. Пука ли му на наякой за деморкация/мемокрация/мутрокрация??
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
240 депутати са много за броя хора у нас, партиите също са много и нищоправещи, има и излишни министерства. Стига разточителства!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадец
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега поставете се на негово място не може да остави без пари опозицията благодарение на която 10 г печели избори.Аз напълно го разбирам защото той е тарикат и ви прави 10 г на глупациА вие не вярвахте като ви казвах, че е параван на БСП