Нинова: Оставането на кабинета Борисов - гаранция за нови кризи

Лидерът на БСП се срещна с представители на общината в Разград
28 яну 2020 20:00, Петя Славова
30
Нинова: Оставането на кабинета Борисов - гаранция за нови кризи
Снимка: пресцентър, БСП

"В дебата за вот на недоверие управляващите казаха, че ако правителството падне, няма кой да реши кризата с водата и боклука. Точно обратното е. Оставането на кабинета Борисов е гаранция за нови и нови кризи."  Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в Разград, където е по покана на кмета Денчо Бояджиев по повод празника на града.

Още по темата

Тя коментира, че преди дни управляващите са сътворили ново и опасно напрежение с внесена на тъмно, между първо и второ четене, поправка в закона за БНБ, с която отварят вратичка за промяна на курса лев спрямо евро. "След като авторитетните   професор Вучева, проф Дуранкев и други финансисти и икономисти разкриха рисковете за България, днес премиерът гарантира, че няма да има обезценка на лева и поскъпване на стоките и услугите. Гарантира на думи. Документите говорят друго. Затова имам 5 въпроса към Борисов. 1. Взимал ли е Министерският съвет решение за такава промяна в закона?-  по наша информация, не. Защо МС бяга от тази отговорност и се крие зад депутати. 2. Разпореждал ли сте на Менда Стоянова да внася тази поправка в последния момент без обществено обсъждане? 3. Стои ли партия ГЕРБ зад това предложение? 4. Вярно ли е, че Управителният съвет на БНБ не е питан за становище и негови членове са научили от медиите? 5. Истина ли е, че има външен натиск за това решение?"- каза Корнелия Нинова.

Според нея  за пореден път важни за българите решения се вземат на тъмно, умишлено се скриват в някоя преходна разпоредба на закон, не се чуват професионалистите и за последиците никой не е отговорен. "Ето този модел на управление на държавата трябва и може да бъде спрян. Алтернативата в конкретния случай: или оттеглете този текст, или запишете изричен друг, че по време на преговорите и до влизането в Еврозоната България няма да променя курса лев-евро. Всичко останало са празни приказки за наивници", коментира Нинова.

В Разград тя се се срещна с представители на  общинската и областната организация на БСП по тяхна покана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
ОК !?! И после ? Корнелия не иска да става Мин.пр-л ....кой тогава ще управлява ?Не знам как е ,но не е така !:):):)
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Оставането на кабинета Борисов е гаранция за нови и нови кризи."Съвсем вярно. Точно така е.
21
2
 
1
 
! Отговори
Кризия Нинова преди 4 години
Нещо друго можеш ли да сътвориш, освен кризи. Май не.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ГЕРБ ДОНЯСЯТ КРИЗИ, ТО БКП/БСП ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ И ЗАМ ПРЕМИЕР ГУРУ ГЕЧЕВ КАКВО НАПРАВИХА 1.1995Г/2.1997Г- 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, 2600ЛВ МИН ЗАПЛАТА, НЯМА 1 ДЛ, 3 ДЛ СРЕДНА ЗАПЛАТА, ИНФЛАЦИЯ 2500%,ЮНИ 1997Г СЕ ВЪВЕЖДА ВАЛУТЕН БОРД, А 2014Г РИТНАХА КТБ, КРАДЕЦ МУСТАКОВ ЗАДИГНА 4/5 МИЛИАРДА, А КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛ Е ЖИВ ЗА МУСТАКОВ, ТА ИЗПРАЩА НА ЕДНИ ДРУГАРИ ОТ КРЕМЛЯ 1.2 МИЛИАРДА ЕЙ ТАКА ДА СИ ХАРЧАТ ПО ДРУГАРСКИ- ТА КОЙ НОСЕЛ КРИЗИТЕ- ЕХ ИМПЕКСОВА- ПРОИЗХОД НА ПАРИ....
19
2
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Кой взе решението на много тъмно да се даде Техноимпекс на младата тогава седесарка,а иначе внедрена в СДС комунистка Корнелия Нинова? Добре ще е прокуратурата да се произнесе по този казус,което е углавно престъпление!
18
5
 
9
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Тази грозбарка пак намери начин да се промъкне в новините.Аз обаче продължавам да вярвам на Бойко защото е мъж.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодаря ти, Господи!Че Нинова е начело на БСП! За много години,защото при нейното мъдро ръководство, заживяхме по-добре..
16
8
 
14
 
! Отговори
Идването на КурНела преди 4 години
На власт е гаранция за ново руско робство
15
8
 
18
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
14
3
 
9
 
! Отговори
АНЕНЕРБЕ преди 4 години
Вкараната поправка на Закона за БНБ няма никаква стойност докато не бъде допусната ЕЦБ но надзора на банковата ни система. Тя само отвлича вниманието от утрешният вот на недоверие, гарниран с протести пред парламента. По същият начин се отклонява вниманието и със ГЕШЕВИТЕ РАЗКРИТИЯ за Президента, който след падането на това правителство ще реди ново СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО!
13
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Същите боклуциГледай си работата,когато БСП бяха в управлението,беше хиляди пъти по-спокойно в страната,отколкото днес!
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, Радев не каза "нови кризи", а "от криза в криза" !...явно той е прочел черновата на отчета.
11
11
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тия не спират да напомнят за себе си. Ама то с дрънкане не става. Колкото и да не ни е приятно Бойко е единствения работещ премиер от началото на прехода. И на този етап няма алтернатива.
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази какво прави в Разград? Защо точно там? Защо е тръгнала по агитация -за какво? На кого се обяснява и от какъв зор? Демек тя е бъдещето, това ли намеква? Оле не искам дори да си го представям. Това абсолютно не трябва да се допуска.
9
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите няма да изпуснат властта ей така.Пуснаха си милиционерите днес.Ще трябва народът да ги шутира по улиците .
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе още ли не е минал тоя вот бе?! Вече сумати дни чета за тая щуротия. Кога ще свършва най-накрая!
7
14
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Няма да ви се отвори червеният парашут подли мръсни бесепари. Борисов остава и то за дълго.
6
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** дайте й да влезе в кабинета на Борисов за малко! Да го поразгледа, да полее фикуса, да пусне една прахосмукачка, да измие прозорците с гюдерията, тя за друго не става.
5
10
 
22
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
А бе, *** червена, кризи има във всяка държава, по всяко време и това е нормално за демократичните държави. Важното е кой как ги решава. А ние знаем и помним какво се случва при вашите управления. Не просто кризи, а катастрофи.
4
13
 
11
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 4 години
И БСП и ГЕРБ са две страни на една и съща монета. Утре всички на протест, за да падне правителството и да дойде отговорно правителство, което да върне златото, да повищи доходите, да повиши раждаемостта - по 10 000 евро за деца на родители със средно и по-голямо образование и образователен ценз при изборите. Това никой друг не го обещава!