Очаквано: Вотът на недоверие срещу кабинета "Борисов" не мина!

Независимите депутати подкрепиха ГЕРБ
Обновена: 29 яну 2020 10:18 | 29 яну 2020 09:31, Камелия Цветанова
263

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквано вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, не мина.
 
Гласуваха общо 235 народни представители. "Против" бяха 124 депутати, "За" - 102, "Въздържали се" - 9.
 
Против правителството гласуваха само депутатите от БСП и ДПС, от "Воля" се въздържаха, а независимите подкрепиха управлявщите от ГЕРБ и ОП.
Още по темата
Гласуването мина в отсъствието на премиера Бойко Борисов.
 
Той не дойде и на дебатите по вота, който се проведоха в края наминалата седмица. Над 4 часа депутатите от опозицията и управляващите излагаха своите аргументи „за“ и „против“ правителството.
 
Това беше четвъртият вот на недоверия към кабинета „Борисов“ 3.
 
Според левицата оставката на екоминистъра Нено Димов не е достатъчна и те искат смяна на целия кабинет.
 
Социалистите обвиниха управляващите, че не са предприели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник и умишлено са скрили истината заради местните избори. Цитираха данни за вноса на отпадъци, както и статистика за замърсяването на въздуха и последствията от това.
 
След гласуването шефката на депутати от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че правителството има потенциала и силите да се справи с всички предизвикателства и да довърши мандата с реализация на заявената програма.

Съпартиецът й Красимир Ципов отсече, че решаването на водната криза няма как да се случи със създаването на конституционна криза.

"БСП не може да решава проблеми, а да ги създава. Не чухме нито едно конкретно предположение как да се реши водната криза в Перник, единствена цел, която преследвате е да влезете във властта през задния вход, за за отклоните България от демократичния път",скочи той на социалистите.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати пък аз бях убеден, че ще мине.Сериозно ли вярвате, че след всички изборни манипулации платен вот финансиране от Израел САЩ Русия Саудитска Арабия и сие тоталитарни и фашистки ши.тхоли правителството демек крадливия отряд на почетния председатеу на паруамента и пожизнен Райхсканцлер ББ ще падне? Той не ходи да д.уха на толкова много тоталитарни чуждестранни империалисти и терористи, че да пада я.Той е истински патриот, като от стихотворение на Ботев.За майка България си дава и дупята.
198
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ каквито, такива. Но БСП фалиралиха собствената си партия при толкова милионери в редиците й. Остава държавата да им дадем, да я фалират и нея. Докато Бенчев, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови щъкаха свободно и Златев бе управител на Лукойл България имаха пари. Като ги сгънаха честните и неопетнени социалисти го закъсаха финансово! Защо ли? Дали е съвпадение? "Били алтернатива"! Майкоооо! И те ще ми говорят за "калинки"?
197
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата и герберастията скоро ще бъдат съдени от народен съд. Драскачите им също няма да се измъкнат.
196
8
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
АМА КАК НЯМА НЕЗААВИСИМИТЕ ДА ДАДАТ РАМО НА ГЕРБ. ТА НАЛИ КАТО ПАДНЕ ГЕРБ И ТЕ СИ ОТИВАТ С ТЯХ. ЩЕ ИМА РАЗВОД С ТОПЛИТЕ КРЕСЛА И РАЗКОША В КОЙТО ЖИВЕЯТ В МОМЕНТА. ПА И ВЛАСТ ИМАТ. А ПОСЛЕ НА БОРСАТА НА ТРУДА.
195
18
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До varg 188 Що бе ? Десет години държи България да не потъне ?Виденов по ли го харесваше. ? Най добрия премиер в последните 30 години.А свалете го де .Ама няма как.Народа погледна.
194
8
 
9
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Тестистите отново не паднаха още дълго ще се клатят но няма да паднат
193
8
 
27
 
! Отговори
Shark преди 4 години
"Воля" се въздържаха - тези за какво изобщо са в парламента, да крепят на магарето к..а май. Или напускат, или се въздържат, т.е. подкрепят ГЕРБ. Няма повече парламент да видят тея продаВци. Същото важи и за ОП.
192
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоГАН*ДОН
191
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарга на гарга око не вади ... нормално и за пореден път се убеждаваме колко дълбоко е пропито с мафия и "наши"България никога няма да се оправи, н и к о г а
190
8
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Корнелия към БСП. :Кво стана ,та не ядоеме , бе другари ?
189
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквано! Как ще мине вота, като така нар. "независими", воля и част от така нар. "патриоти" няма да помиришат вече Народното събрание. Сега им се е паднала клюпачката. Пари без труд. Пука им за трагичното безводие и боклоджийска България! Те нали си пълнят гушките, като за последно. Хванал се гл. прокурор /разбирай управляващите/ за президента, защото само той казва истината, а то се знае, че тя боли. Исмукани от пръстите "държавна измяна и нарушаване на Конституцията". Смешен плач!
188
2
 
2
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До отговор. Ама аз ги знам социологическите проучвания, само че твоите разсъждения са като на севернокореец малко. Такива са нормалните проценти в повечето демократични държави и това е повече от нормално. Затова се дава мандат на партията с най-много одобрение и тя прави коалиция и управлява.
187
16
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 147 червен анонимник. И това дередже на България от 10 години ли е или много отпреди това? И ГЕРБ не са управлявали последите 10 години, някак удобно премълчаваш, че по средата на тези 10 години имаше едно управление на БСП и ДПС, което ни върна 10 години назад, та пак ГЕРБ трябваше да наваксва, та затова не става.
186
5
 
6
 
! Отговори
отговор преди 4 години
До Валери "бакалските сметки" са социологически проучвания. Парламент с 80% недоверие не може да е "народно" събрание.А кой да ни управлява - този, който спечели поне 45% доверие. За да стане това трябва да ги няма репресивните тружерници, които саботиерат естественият политически живот.
185
5
 
7
 
! Отговори
патерици и сие преди 4 години
До да се знаеИ не го правят за първи път.Свършено е с тях като политически субекти с релно влияние в обществото.Вече са в ролята на плашила за употреба на който плати.
184
6
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До 189. То е ясно кога, не помниш ли? Когато БСП са на власт и трябва да ги сваляме.
183
4
 
5
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До задача. Простичко питане - ако тези управляващи са с 85% недоверие, според твоите бакалски сметки, кой да ни управлява от другите и колко излиза тяхното недоверие?
182
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Цецо Менчо,това е новосъздадената математика от вожда им любим,на герберите-комунисти.
181
10
 
15
 
! Отговори
. преди 4 години
Ясно. За да си отидат ще трябва кръв да се лее! Ще видим кога.
180
13
 
21
 
! Отговори
varg преди 4 години
Престъпникът Бойко Методиев Боприсов трябва да бъде линчуван!!!