Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас

По думите на премиера, отношенията ни със Саудитска Арабия са добри
6 фев 2020 13:08, Нели Христова
600
Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас
Снимка: БГНЕС

"Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България", това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещите си с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

"За България в момента, това, което сме постигнали, въпреки намаления бюджет с 60 млрд. евро, е да получим толкова и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношение”, отбеляза премиерът във връзка с преговорите по Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 година. В рамките на визитата си в Брюксел Борисов е запознал ръководителите на двете европейски институции и с регионите, където сме по-изостанали. Отново е била обсъдена важността на кохезионната политика, която изглажда разликите между различните части на ЕС.

По отношение на зелената сделка министър-председателят Борисов отбеляза, че всички са наясно с проблема и с това какви милиарди трябва да бъдат отделени. "Следващите 10 години трябва да се работи много активно. До 10-15 г. трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или такава технология, която да не замърсява околната среда. Това е сложен процес“, добави Борисов.

Борисов изрази учудване от съпротивата в България срещу процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. „Опитаха се по темата за еврото да говорят, че това е нещо лошо. А чакалнята гарантира банковата система, нищо повече. Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България“, коментира още премиерът Борисов. По думите му банковият съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. „Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост“, изтъкна още министър-председателят Бойко Борисов.

"Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучи. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро", заяви още премиерът.

"Ние не се месим в дейността на съдебната независима власт. България беше само хвалена за борбата с корупцията", заяви Борисов по повод пратените писма от главния прокурор Иван Гешев до европейски институции във връзка с Цветан Василев и неизпълнението на международни споразумения от страна на Сърбия. "Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, може би са си задали съответните въпроси", каза още той.

"Прекрасни са ни отношенията със Саудитска Арабия, с Обединените арабски емирства. С този главен прокурор работим по различен начин в сравнение с предишния", допълни Борисов.

"Много се радвам на снега. Сушата е страшна работа. Господ ни чу. За навсякъде е добре, защото всички язовири бяха празни", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Прав е Баце!
467
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от насТоя чак сега ли разбра,че и с евро и без евро държава по-зле от нас няма?Вероятно си мисли,че ние не знаем и ни отваря сега и нас ли?Верно ни има за лош материал!Убедих се!
466
2
 
22
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Този път е прав! Ние сме найзле!
465
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така сме зле и изостанали до вчера бяхме добре и отличници,тоя пак обърна палачинката.
464
1
 
31
 
! Отговори
само питам преди 4 години
А щом е така Бойко кажи защо се караш с Радев? Той точно това ти казваше,че българите живеят злема от ГЕРБ някакви твои депутати му поискаха импийчмънт.
463
1
 
33
 
! Отговори
някой си преди 4 години
А недейте го слуша. Утре ще каже,че е бил пиян днес като е казал това и ще ви убеди,че сме мнооого ама мнооого стабилна държава и имаме ръст на икономиката от цели 1100%.
462
4
 
19
 
! Отговори
До честно преди 4 години
Не съдба , а избор.Българина не иска по умен от него да го управлява , срам го е.
461
1
 
29
 
! Отговори
честно преди 4 години
Aбе и аз НЕ виждам друга държава с премиер пожарникар или без пожарникар да е по-Т**П от нашия,ама нейсе, съдба!
460
1
 
21
 
! Отговори
Павето преди 4 години
Онея му казали колко пари ти дадохме ....Бойко зел да им обеснявя за северната тагента за магистрали инфраструктора .Ама тоя човек само за асвалт говори .Започвам да са чудя дали не е изкукуригал на тема асвалт и магистрали .То верно нямахме улици ама що с асвал а не са от бетон като в Германия .
459
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Саудитска Арабия ми е най-малкият дерт.
458
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен487 Връшай се оратно, като не ти харесва,освен,ако не лъжеш,като руски ***.
457
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще трябва да влезем в чакалнята за еврото,въпреки яростната съпротива на комунистите от БСП,начело с Радев.
456
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За България в момента, това, което сме постигнали, въпреки намаления бюджет с 60 млрд. евро, е да получим толкова и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношениеНаправил си екскурзийка до Брюксел,връща се в България и ни сащисва сподобни безсмислени изказвания.Колко още трябва да го търпим?
455
4
 
18
 
! Отговори
Първенци по всичко преди 4 години
Така е няма по скапана държава .Бойко мно си прав !Разбра колко лош материал има в България .Бедноста идва от данъците .Намали данъците да влезнат западни фирми в БГ .Те като видат кви високи данъци си забил няма да строят заводи за тебе .Високи данъци и първи по бедност !Шампиони сме ... Първи по бедност.Първи по смъртност .Първи по корупция .Първи по замърсяване на природата .Първи по простотия и безхаберие към опазването на водите и кислорода чисти .Първенци сме юнаци !
454
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво евро те гони бе брат? От други трябва да бегаш
453
2
 
29
 
! Отговори
Ъъъ преди 4 години
Колко е права тиквата, като казва, че не вижда в Европа държава нито с евро, нито без евро, да е по-зле от България. Или по-просто казано: няма никоя държава, която да е по-зле от България.
452
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да си представя България богата .Няма велика сила която да го позволи .Балканите треа да са бедни за да работят на богатите държави като слуги .
451
1
 
13
 
! Отговори
Агент Буда преди 4 години
Извода е че който е работил в комунизма за партията на БКП като охрана .Няма да иска преследване на комунистите .Защото ще е за затвора барабар със всички оцветени в разни партиики агенти .Агенти на БКП и ДС от соца затворите са за вас .Вижтее една Румъния ,Полша ,Унгария ,Чехия избиха си комунистите вкараха ги по затворите и ги преследват със закон забраняващ кумунизъм .
450
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 474Бедни и ВредниКупи си въже и се обеси!
449
0
 
18
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
този скотоумец избива рибата с логическите тъпанчевизми. ами то няма и държава в която не се води война и да е по зле от българия а населението ни намалява по бързо и от тези с война сигурно. няма и държава с евро която да е по добре след приемане на еврото. имам чувството че тиквеняка е опукал резерва крепящ борда и скоро ще ближем сладоледа за пореден път. до кога бе? скандал след скандал след скандал. имам чувството че ги правят мизериите само за да забравим предходните. офсете спинкат обаче, наведена глава, народ мършаляци и страхливци.