Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас

По думите на премиера, отношенията ни със Саудитска Арабия са добри
6 фев 2020 13:08, Нели Христова
600
Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас
Снимка: БГНЕС

"Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България", това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещите си с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

"За България в момента, това, което сме постигнали, въпреки намаления бюджет с 60 млрд. евро, е да получим толкова и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношение”, отбеляза премиерът във връзка с преговорите по Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 година. В рамките на визитата си в Брюксел Борисов е запознал ръководителите на двете европейски институции и с регионите, където сме по-изостанали. Отново е била обсъдена важността на кохезионната политика, която изглажда разликите между различните части на ЕС.

По отношение на зелената сделка министър-председателят Борисов отбеляза, че всички са наясно с проблема и с това какви милиарди трябва да бъдат отделени. "Следващите 10 години трябва да се работи много активно. До 10-15 г. трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или такава технология, която да не замърсява околната среда. Това е сложен процес“, добави Борисов.

Борисов изрази учудване от съпротивата в България срещу процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. „Опитаха се по темата за еврото да говорят, че това е нещо лошо. А чакалнята гарантира банковата система, нищо повече. Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България“, коментира още премиерът Борисов. По думите му банковият съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. „Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост“, изтъкна още министър-председателят Бойко Борисов.

"Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучи. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро", заяви още премиерът.

"Ние не се месим в дейността на съдебната независима власт. България беше само хвалена за борбата с корупцията", заяви Борисов по повод пратените писма от главния прокурор Иван Гешев до европейски институции във връзка с Цветан Василев и неизпълнението на международни споразумения от страна на Сърбия. "Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, може би са си задали съответните въпроси", каза още той.

"Прекрасни са ни отношенията със Саудитска Арабия, с Обединените арабски емирства. С този главен прокурор работим по различен начин в сравнение с предишния", допълни Борисов.

"Много се радвам на снега. Сушата е страшна работа. Господ ни чу. За навсякъде е добре, защото всички язовири бяха празни", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къса ти е паметта, Бойче. През 2007 г. Румъния беше след нас по икономически показатели, след 11 години пожарникарски просперитет и "стабилност" всички държави в ЕС са светлинни години пред нас. И защо Румъния и Хърватия не искат еврото, като са толкова по-напред от разкостената и разграбена България? Много е просто: защото целта на герберастката шайка е да "усвои" милиярдите резерв в БНБ, които държат валутния борд. Ей, не се наядохте бе. Майдан ще си спретнете, но няма да се наситите.
487
0
 
22
 
! Отговори
жокер преди 4 години
Тя и държава без евро няма в Европа, която да е по-зле от нас.
486
0
 
24
 
! Отговори
ББ преди 4 години
С евро и без евро пак ще сме последни. Но след премахването на вал.борд някой ще бъде по-богат с има няма 20мил.евро.
485
18
 
1
 
! Отговори
спомени и размисли преди 4 години
Гледал съм когато нашите сънародници с индийски корени обрулват дървото например за да оберат орехите край пътя. Осакатяват черешите за да натоврят каруцата набързо и след тях остават да стърчат мъртви пръти.И сега си мисля че по същия начин са се качили на дървото и Радев и Корнелия и чупят и рушат само и само да се докопат до заветната власт. Защото въпреки безплатните екскурзии, друго си е ако Деси пипне обществените фондове.
484
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахахахахахБойко на последък да си се гедал в ОГЛЕДАЛОТО?КОЙ ВИЖДАШ ТАМ?
483
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво по бедни сме и от африканските страни , до там ни докара суджук мазен
482
0
 
9
 
! Отговори
поп Данаил преди 4 години
Важното е да сме духовно богати.Свети Петър евро не ще.
481
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой трябва да е последен във всичко, защо да не сме ние? Заслужава ме си участта!
480
0
 
14
 
! Отговори
Fil преди 4 години
Човек и пасмина, неспособни да управляват, постоянно търсят почти магически средства за изход - Шенген, Евро.....
479
0
 
11
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
Бойко е прав-бедни сме за евро,стига са ни притискали,какъв хубав лев си имаме,не ни трябва евро
478
0
 
18
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Хахахахахахаха ужас, сменят ли лева с евро.. леле мале тежко ни корко какво ни чака.... Сме.....
477
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко мълчи душо, че под твоето "вещо" ръководство май няма държава, която да е толкова зле, колкото нашата.
476
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
borisov s kogo si sravniava sabite? :-) s kolonialnite offshorni anglia, francia, rusia, germany, ispania, portugalia, holand, shvecia, dania, norvegia, garcia...li?! :-)...
475
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
e kak da sha ima?!...nali si pribraha obratno natistkoto zlato, det si posabraha ottuk ottam ot sveta po vreme na 2sv, nali sa gushnali gratis koncessii vsichki prirodni bogatstva na drugite darjavi ot europeskoto semeistvo, v tova chislo i izhvarlenite im rodni politfureri, pesove, kuchki, chieni, skiliaki za recycling v ep i eu furershafta?!
474
0
 
29
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
А държава в европейския съюз има ли да е по - зле от нас?
473
0
 
13
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
ОООООО, провидение, ние и с лева сме пак толкова добре!
472
20
 
4
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Гърция според мен в по-зле, 300 млрд ево дълг
471
0
 
19
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Навсякъде има корупция крадът ама по малко и различни тука яде само един и още не се е нахранил..
470
2
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Поредната лъжа и самохвалебствие."""Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас"""Може да се допълни,че при 10 годишното управление на ГЕРБ,Няма държава в ЕС без евро ,която да е по-зле от нас
469
2
 
20
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Обаче полу-и*диотите в България да знаят , че няма и държава без евро , която да е по-зле от нас! За Европа говорим - така, че Боеко може да си взима еврото дето е окрал и да се маха от България преди да свърши като Чаушеску!