Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас

По думите на премиера, отношенията ни със Саудитска Арабия са добри
6 фев 2020 13:08, Нели Христова
600
Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас
Снимка: БГНЕС

"Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България", това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещите си с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

"За България в момента, това, което сме постигнали, въпреки намаления бюджет с 60 млрд. евро, е да получим толкова и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношение”, отбеляза премиерът във връзка с преговорите по Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 година. В рамките на визитата си в Брюксел Борисов е запознал ръководителите на двете европейски институции и с регионите, където сме по-изостанали. Отново е била обсъдена важността на кохезионната политика, която изглажда разликите между различните части на ЕС.

По отношение на зелената сделка министър-председателят Борисов отбеляза, че всички са наясно с проблема и с това какви милиарди трябва да бъдат отделени. "Следващите 10 години трябва да се работи много активно. До 10-15 г. трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или такава технология, която да не замърсява околната среда. Това е сложен процес“, добави Борисов.

Борисов изрази учудване от съпротивата в България срещу процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. „Опитаха се по темата за еврото да говорят, че това е нещо лошо. А чакалнята гарантира банковата система, нищо повече. Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България“, коментира още премиерът Борисов. По думите му банковият съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. „Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост“, изтъкна още министър-председателят Бойко Борисов.

"Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучи. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро", заяви още премиерът.

"Ние не се месим в дейността на съдебната независима власт. България беше само хвалена за борбата с корупцията", заяви Борисов по повод пратените писма от главния прокурор Иван Гешев до европейски институции във връзка с Цветан Василев и неизпълнението на международни споразумения от страна на Сърбия. "Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, може би са си задали съответните въпроси", каза още той.

"Прекрасни са ни отношенията със Саудитска Арабия, с Обединените арабски емирства. С този главен прокурор работим по различен начин в сравнение с предишния", допълни Борисов.

"Много се радвам на снега. Сушата е страшна работа. Господ ни чу. За навсякъде е добре, защото всички язовири бяха празни", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой няма ли да каже на този бандит,ЧЕ НЯМА И ДЪРЖАВА БЕЗ ЕВРО,КОЯТО ДА Е ПО-ЗЛЕ ОТ НАС?!Да се огледа и види,колко много държава без евро са много и много по-добре от нас - всички държави без евро в кошарата ЕС и много по света!!!Няма ли това стадо да спре да се залъгва с такива залъгалки: първо с така наречената "демокрация",след това с потичането на реки от инвестиции,при набутването в НАТО,след това,с "райския" живот в кошарата ЕС,а сега,с окончателното ни ликвидиране,като държава,с еврозо
507
10
 
3
 
! Отговори
Камбоджата преди 4 години
Заминавай за Камбоджа тогава! Какво правиш тук. Или кажи какво да се направи, за да е по-добре родината ти. Драскане по форуми срещу заплащане не помага на страната..
506
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този болен и самовлюбен гадняр трябва час по скоро да се махне, иначе жална ни майка на всички трудещи се хора останали тука да живеят.
505
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас"Това е първата истина която казва мутрата!И реалната оценка за дерибействането му като премиер!
504
1
 
23
 
! Отговори
СС преди 4 години
Хмм, 1 лев = 2,3 румънски леи. За 12 години на румънците им дишаме праха, а бяха много по-зле от нас, когато ни приемаха в ЕС.А пък те не искат да приемат еврото все още, защо така? :) :)
503
0
 
24
 
! Отговори
Shark преди 4 години
То няма държава и без евро, която да е по-зле от нас! Разбра ли бе, мисир! Айде, време е да се пръждосваш.
502
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам от гледна точка на държавата ама за обикновения човек няма никакава файда да въведем еврото. С този фиксиран курс няма никаква разлика дали с евро или не.
501
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА - През януари 2020 г. България има най-ниската брутна минимална заплата в ЕС (312 евро).
500
3
 
27
 
! Отговори
ДАРВИН преди 4 години
Да припомним на еднокнижника през какво премина Поругалия , Испания , Италия и за финал Гърция !!!! На тях им помогнаха , на нас ще ни одерат и последната кожа и ще ни изкупят земята !!! Този екземпляр , този еднокнижник е вреден и много опасен за България !!!! Който се съмнява , да прочете изказванията на проф. Стив Ханке !Референдум трябва да се проведе и народа да каже тежката си дума !!!
499
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, теб ако те пратим в Швейцария за премиер.., за 10 години и те ще я закъсат. А каквито са задръстеняци и не могат да си направят буркани и да ходят за гъби в гората направо ще чезнат на ден с по няколко хиляди.Какъв е извода?! С Бойко напред към "просперитет"!!!
498
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма друга държава с толкова умствено ограничен премиер
497
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на тая планета няма друга държава.Сирия по време на война е по добре.Виатнам и Камбоджа са по добре .Зимбабве са по добре.Куба е по добреВ Англия и Америка даже са по добре въпреки че нямат евро.
496
0
 
17
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Да,ние ще сме най-зле.
495
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас"Ама то не е еврото виновно да са по-добре от нас... :))))
494
0
 
7
 
! Отговори
Мони преди 4 години
До жокерИ не само в Европа ;)
493
1
 
29
 
! Отговори
Тони преди 4 години
То и без евро няма държава, която да е по-зле от нас. Само като сметнеш, че тиква е на власт и ти става ясно ;)
492
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли бе,нали цъфтяхме....
491
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли въобще държава в ЕС, която да е по-зле от нас?
490
0
 
22
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
Боеко,Боеко под твоето "вещо" ръководство само един ден сняг да вали и цялата държава затваря!
489
0
 
17
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Щом е със теб няма как да не сме ЗЛЕ.Без значение дали ще е с "ЕВРО" или без "ЕВРО"!!!!!Това да си "пр*ст" и да си "вярваш" е много лоша комбинация,касаеща БЪДЕЩЕТО на България!!!!