Каракачанов: Неразумно е лагер на мигранти до границата ни

Министърът на отбраната с коментар във Facebook
9 мар 2020 20:15, Анисия Иванова
76
Каракачанов: Неразумно е лагер на мигранти до границата ни
Снимка: БГНЕС

Неразумно и недобросъседско е настаняването на мигранти до границата с България, коментира във Facebook заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с напрежението но българо-гръцката граница, породено от мигрантите.

Ето целия текст на позицията му, цитирана от пресцентъра на ВМРО:

Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно!

Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават.

Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите.

Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси.

Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това?

България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема.
България няма да плаща чужди сметки!", завършва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
а разумно ли е турска атомна центала до границата ни
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърчите са пичове .нито се целуват нито се страхуват от турчите
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министер на отбраната,уж,къде е армията.?мълчи и не се бъркай на чужди работи
56
0
 
7
 
! Отговори
Йорг преди 4 години
1. Лагерите са в Гръцка територия така че явно се намесваш във вътрешните работи на друга държава. 2. Много е добросъседско когато Гърция има проблеми твоят премиер да защитава интересите на Турция. 3. Дръж си ромите в България или ги прати в добросъседската Турция, във всеки случаи не ги пращай в Гърция.4. Щом смяташ че можеш да даваш уроци по хуманност, отвори си границите на тези нещатни хора. Като приютиш 60.000 ще можеш вече да даваш уроци.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин; Забравяш, че те са гръцката и българската граница защото изедниците от Израел,САЩ,Англия, Франция,Германия, Италия, Дания, Норвегия,Австрия,Велгия унищожиха с бомби държавите, къщите и семействата им. Нищо,че са от различни държави-във всички държави от които идват тези клетници са разрушени от бомбите на спонатите империалисти. Освен това богадствата на днешна Европа са натрупани благодарение на вековната експлоатация на природните богадства на тези страни.Сега те да ги хранят...
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 55 анонимен И до Антарктида сте били но,не е важно да превземаш, вазното е да го задържиш на ръка. А вие не сте успели. Насрахте се още при първото стълкновение. Всичко което сте постигнали е с чужда помащ,я Русия ви е освобождавала, я балканските държави са ви помагали(при Едирне),я германците австрийците и турците са били с вас(Добруджа, Добро поле, Македония). Сега въпросът не е Турция. Тя пак ви съжели и ви пази. Сега опасността идва от братята по религия и ЕС.Пазете се от братята си.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имайте предвид, че тези мигранти ще стоят на границата до едно време. ще дойде време и да минат границата, и гръцка, и българска. те са 3 милиона, нашите армии по няколко десетки хиляди. една част ще иде на запад, друга част ще остане. Ердоган всичко е планирал. българите какво ще направят - децата им са по западна европа - учат за магистър, да са добре уредени на запад.
52
4
 
6
 
! Отговори
До 55 анонимен преди 4 години
Не, не е нормално да прелее. Нормално е да се защитим по всички възможни начини. Доброволна мобилизация. Заедно с армията, всички трактори, багери - на границата. Ловците с оръжие, футболните агитки - и те там. Като опухаме първите сто, другите ще побягнат като пилци обратно. Като на Шипка - така се брани България. Да не слушаме ни Европа, ни Русия - те разпокъсаха Санстефанска България, отнеха ни Северна Добруджа, Одринска Тракия, Беломорието, Македония, че и излаза на Адриатика при Драч.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едва ли гърците ги вълнува дали ни харесва, или не. смешно е как винаги си мислим, че чужди народи много силно милеят за нас. очевидна е целта на този лагер толкова близо.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие ходили ли сте скоро в гърция.незаконните мигранти извират буквално от всеки ъгъл!пълно е с всякакви азиатци и африканци.нормално е това нещо да прелее към българия.
49
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Стига сте жалили тези емигранти. В Турция война няма, да си седят там. От Турция нататък те не са бежанци, а незаконно нахлули в чужда територия. Така през 14-ти век Европа е завладяна от османците, ние сме с унищожена държава за 5 века. Никаква издръжка за тая ***,търсеща източване на нашите социални системи, те с за нашите болни и възрастни. Като искат по-добър живот, да си оправят техните държави. Армията на границата и стрелба на месо! Публично обявяване, че издръжка за тях няма да има!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 52Защото не само че не е военен,но не е ходил войник.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо гледа от грешната страна на бинокъла.Военен министър,майко мила...снимка в Петел
46
0
 
4
 
! Отговори
каракачан преди 4 години
ние тескеретата и пасаваните че им ги пращаме по пощата, нема нужда да дойдят овди, не сме 19ти век, нема им ги метаме през оградата я.
45
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Гъвкава и разумна политика -това е необходимо на българските държавници. Като се прегръщат с единия съсед, трябва да мислят и за другия. Гърците си знаят интереса. И като гърмим по целия свят , че ние нямаме никакви , ама никакви проблеми с мигрантите - хей ти на - ще ги имаме. Затова внимателно и деликатно, господа държавници.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро Тонката!
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако границата ни се охранява добре никакви ромейски номера няма да ни уплашат. Нека си правят лагери където искат. Даже може да отворят бялата кула в Солун отново.
42
3
 
20
 
! Отговори
Урок по колегиалност преди 4 години
Б.Б. се опита със СИКаджийски номер да "прекара" гърците, действайки зад гърба им "соло" с президент Ердоган. Нормалното беше като членове на ЕС и съседи да създадат обща отбрана на границата на ЕС с Турция. Премиерът приложи метод от сферата на ъндърграунда и Мицотакис го зашамари с лагер за мигранти в непосредствена близост до България. Мин.Каракачанов трябва да се сърди на премиера, не на гърците.
41
2
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Кар. не би трябвало да се оплаква. На 2-3 март премиерът беше на посещение при Ердоган и уреди мигранти да не преминават в БГ, а това означава да се насочват към Гърция и си беше опит за "прекарване" на Мицотакис, макар че сме съседи и членове на ЕС. Ромеите не забравят такива номера и създадоха лагер за мигранти в близост до БГ. Т.е. насочват мигрантите към България.А отбраната на границата на ЕС трябваше да е обща, г-н Б.Б.
40
4
 
19
 
! Отговори
неразумно преди 4 години
Неразумно е да правим метани на изнудвача Ердоган, да прецакваме по византийски гърците и да искаме след това да няма последствия за нас.