Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, актове за по 5 бона на българските граждани за разходка в парка и КППта, а когато МУДЖАХАДИНИТЕ нелегално пресичат българската граница ги настанявахте и хранехте безплатно!!! Повече пари им давате отколкото на българските пенсионери.Тогава знаеш че или си гражданин мазухист или управлява перверзията.
284
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ми каза 2008 година - трябва да изберем бате Бойко за премиер, защото има тежка ръка и няма да позволява да се краде.
283
1
 
19
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Хайде,да спрем за момент да се заяждаме по между си/по български/ и да помислим,моля Ви!Вируса,ако беше толкова опасен и нелечим/може би нелечим,за нас обикновените/,тогава Борисов,дали щеше да ХВЪРЧИ,по.... бих казал,опасни места,без маска и предпазни средства?!Не мисля!!!Вероятно и по конституция,не му би било твърде позволено,все пак е,НАЙ важната длъжност,в една парламентарна република!!!
282
10
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
До ОСТАВКАЧервено ***, къде ги видя тия стотици чакащи? Боли ли да те бият като куче на всички избори хахаха
281
20
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 4 години
Трябва да се процедира с твърда ръка в случая, има чума в световен мащаб, хората измират всеки ден като пилци, ама бай *** продължава да се гаври със ситуацията и да се мисли за безсмъртен ! Вируса мутира , ваксина няма, ама бай *** ходи у парка да играе на сварка. Глобите от 5000 лева, са добро начало, но съветвам щаба кьм безкомпромисни мерки, доживотен затвор, защо не и смъртна присъда ?! Бай *** от дума не разбира.....
280
2
 
21
 
! Отговори
Герб са гадове преди 4 години
до 278 до Герб са гадовеЕстественно, че не Бойко некадърника създаде този вирус. Но Бойко некадърника съсипа сферата здравеопазване всички видяхме в какво състояния са болниците плачевно. Имаше инфекциозни отделения в малките градове с мухъл и плесен по тавани и стени, дори и здрав да влезеш ще се разболееш. Видяхме, че липсват елементарни предпазни средства за лекари и персонал. Така е във всички сфери за които се сетиш навсякъде е трагедия защото не става само с кражби. ГЕРБ= унищожение
279
16
 
2
 
! Отговори
до Борисов преди 4 години
Почти всички коментари отдолу са на импексовата кохорта - Саботаж на всичко и на Всяка цена ! ама дребните мужици не схващат ,че тя ако се разболее за нея ще има , а за тях бакърена
278
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателНали си много "вещ "по темата. Защо са затворени всички граници...да обясниш на аудиторията? Да видим какво ще изсмучиш и откъде? Като гледам нищо...съществено не пишеш освен...глyпocти.
277
2
 
31
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Стотици чакат пред бюрата по труда в София и Варна.Вирусът не ги плаши, по-страшен е гладът!
276
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видно е ,че на народа вече му писна от карантината. Да излезе някой да каже колко смятат глобалистите да продължи. Всеки осъден на затвор знае колко ще му е присъдата,а тук не знаем. Това ще успокои нещатат. Изобщо за пръв път виждам вирус,който да поразява и на открито в парака,да се носят ръкавици,и да си свалиш кожата от търкане с антибактериални сапуни и препарати. Това бактерии ли са?
275
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало."Мерките трябвало да се спазват, пък нашия си обикаля навън по срещи с хора струпани на едно място...
274
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта ограничава основните ни човешки права, налага непосилни глоби, които ги няма в никоя друга държава и вече открито заплашва народа. Това означава само едно - диктатура.
273
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаб е този вирус за Бай ***...Нищо ,че затвори границите на всички държави в Европа и къде ли не.Бай *** иска само да свали ГЕРБ и Бойко от власт.Вируса не е толкова важен.
272
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без корона вирус ме е тръшкала пневмония и пак едвам се намери легло за мен в болницата. Но държавата не е фалирала заради мен. Обикновения грип е по-опасен!
271
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помните ли Ъндърграунд на Костурица?дано ни кажат, когато всичко свърши
270
1
 
37
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Мдааа, вирусът заразява само неделя следобед! Понеделник сутринта в метрото - не! Тези същите, глобените вчера, днес пътуват с градския транспорт. Там, видиш ли, не е опасно! И не могат да те заразят. Могат само в парка!Борисооов, колко си гани глоби??? Колко от тези 300 акта са на си гани??? Дреме им на тях за актовете, така или иначе никой не може да ги вземе! А сега, държавата осигури нови 300 души в сивата икономика! Никой не е *** да работи със запорирана заплата!
269
2
 
20
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До Непопулярно мнениеИ между другото,повечето държави в Европа,могат да пишат,какво си искат,за деня,според това,какво им е нужно,за маниполиране на масите!!!Просто,зависи от 5/7 души на държава и никой не може да го докаже....
268
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, тоя ***!!! Няма отърване от него. А дано, сега като почнем да измираме от глад, първо него да го катурнем от власт, може пък да се закрепим със сетни сили.
267
1
 
14
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
До Непопулярно мнениеАко беше интелегентен и можеше да върже 2 думи на кръст, без да изпадне в неудобно положение, отговора е да.Само че аз ако сложа един пъдар от село, няма да видя разликата.
266
3
 
18
 
! Отговори
еволюция преди 4 години
от стадо блеещи овце се превърнахте в ято послушни *** .