Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса

Важно е здравето на клиентите и персонала
115
Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса
Снимка: Министерски съвет

Как ще работят заведенията с маси на открито? Масите ще трябва да се разредят, да се спазва физическа дистанция.

"В момента се учим как да живеем с коронавирус, трябва и да се учим как да работим. При тази мярка за заведенията е най-важно да запазим персоналът и клиентите да бъдат здрави. Доколко е икономически изгодно е друг въпрос", заяви ген. Мутафчийски.

"Това има и психологически ефект, че животът продължава. Важното е да сме дисциплинирани. Ако тези мерки се спазват и ако всичко върви леко - ще има още разхлабване на мерките", допълни Борисов.

Основната философия за всяка отпусната мярка е възможността да се спазва физическа дистанция и дезинфекционните мерки, както и използването на защитни средства от персонала и обучението им да работят в такава ситуация, коментира Мутафчийски.

Още по темата
Той заяви, че трябва да се изгради култура на обслужване на клиентите съвсем в друг порядък. Той посочи, че има редица заведения с малка външна площ и отварянето, особено при намаляване на масите, би било икономически неизгодно, но на първо място е сигурността на клиентите и на персонала. Където са нагъсто масите, трябва задължително да се разредят и да се работи в такъв режим, посочи той.

След всяко отпускане на мярка се изисква поне малко време, за да се види ефектът от тази мярка, коментира още председателят на щаба.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че с РЗИ и Агенцията по храните ще разпишат основните правила за отваряне на заведенията на открито и ще трябва да дадат становище за всяко едно конкретно място. Това ще отнеме известно време, но е най-сигурният начин, каза той.

Дори една трета от заведенията да отворят или една втора, пак са работни места, пак усещането ни, че светът е свършил, го няма, човек може да изпие една бира или детето да изяде един сладолед, коментира премиерът Бойко Борисов. "Ако тези мерки по ресторантчетата, кафетата, сладкарниците сработят, тогава ще ги разширим", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
10
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Много скоро роднините на починалите Българи ще заведат дела в България срещу алчните бизнесмени и неуките много отворени роми за предумишлено убийство заразяване с коварната болест коронавирус друг човек и отнемането на неговия живот.
58
7
 
12
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Нека всеки българин и неуките много отворени роми които мислят и смятат че короновируса не е опасен да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус да я изкарат много тежко пък дано след това им дойде акъла в празните им дебелокожи кухи глави
57
6
 
6
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 4 години
МАСИТЕ ЩЕ СА САМО С УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ ЗА КОВИД-19......ХАХАХААА...ШЕ МЕРЯТ ТЕМПЕРАТУРАТА ТИ - - НА ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРЪЧМАТА!
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За вас не знам ,но аз си слагам маската влизам под юргана а като огладнея ще гледам Мастър шеф затова не ми трябва заведение да ходи който иска - не ми пречи
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - В концлагерите са наблюдавани случаи на жени удушили собствените си деца, които постоянно са плачели...Правели са им услуга. Иначе същите тези деца са щели да бъдат изнасилени, над тях е щяло да има издевателства, имало е риск да убият майката, за да ползват детето.Само като пример, прочетете как са се изковали основите на вирусологията, на имунологията и други направления в медицината. Не е било морално, но е било истина.
54
5
 
9
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Има една истина алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те се интересуват само от собствения си живот и от парите имотите на свойте родители за другите Българи въобще не им пука заради такива хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава.Ако алчните бизнесмени и неуките роми изчезнат завинаги от България тогава нашата страна България ще се оправи като държава.
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - А не изключвам и драстично увеличение на цените - може и двойно!!!Дори петорно да е, то какъв е проблемът?Много хора повдигнаха въпрос, че искат да могат да посещават фитнес за индивидуална тренировка, или със семейството, като са склонни да платят балансирана сума за това.Същото ще е и с кръчмите. Ще се ходи, ако е важно и има повод, а не просто, за да не си седиш вкъщи.Когато има смисъл, цената отива на заден план.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те не са затваряли.От 30 съм на спа във Велинград, единствено ме помолиха да не качвам снимки, че мерките още ги имаше, но направиха 30% отстъпка.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бирата, вече само в къщи.
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл не вярвам да има желаещи за заведения, нито за туризъм по мутроморието и то в условия на световна пандемия
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой плаж, то плажове не останаха...На плажа срещу 15 кинта.Иначе плажа ще го гледаш от близките скали...Но ти си помечтай.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В басейните само с маска и шнорхел.Шнорхела да е снабден с хепа филтър
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв ще бъде ефектът от тази мярка?Ми какъв ли ще бъде ефектът от тази мярка?Ефектът ще бъде такъв като при магазините:Ще се извият опашки пред заведенията от чакащи да седнат на една от малкото налични маси. Ще стоят прави, на дистанция от 2 метра и ще чакат другите да се наядат, за да седнат и те.Или пък, може да приемат на масите само с предварително направени резервации - за няколко дена напред!А не изключвам и драстично увеличение на цените - може и двойно!!!
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В концлагерите са наблюдавани случаи на жени удушили собствените си деца, които постоянно са плачели, ако може да се вярва на преподавателката ни по английски език от университета, която го твърдеше още в далечната 1998.Ще си спестя само името й и университета.
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имам пари за бира и кафе и в къщи мога да си ги пия
44
4
 
8
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 4 години
МОЙТА МАСА, ШЕ ПОЗДРАВЯВА..... САМО ТВОЙТА МАСА!!!ЩОТО ДРУГИ САМОУБИЙЦИ, НЕМА ДА ИМА.. ХАХАХААА....!!!
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще отворят съда да осъдят убиецът на Милен Цветков?За съда кога ще влязат в сила новите мерки?
42
2
 
0
 
! Отговори
нека помислим преди 4 години
До АнонименВажи и за и в басейните.....
41
3
 
2
 
! Отговори
Към Плювача преди 4 години
Питай Плонжиращата под поп Киро за плюването, може и нейния началник. Те са професионални плювачи
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Съмнявам се да са много заведенията, които да имат възможност да обслужват индивидуално клиенти и да подредят масите на 2 метра разстояние.Другите просто няма да отворят още неопределено дълго време.Тук говорим за ограничен контакт между масите. На една маса, ако са лица от едно домакинство, то всичко е ОК. Или не са от едно домакинство, но са си преценили риска.Никой не иска непознати лица, понякога със съмнителна лична хигиена, да му дишат над храната.