Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса

Важно е здравето на клиентите и персонала
115
Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса
Снимка: Министерски съвет

Как ще работят заведенията с маси на открито? Масите ще трябва да се разредят, да се спазва физическа дистанция.

"В момента се учим как да живеем с коронавирус, трябва и да се учим как да работим. При тази мярка за заведенията е най-важно да запазим персоналът и клиентите да бъдат здрави. Доколко е икономически изгодно е друг въпрос", заяви ген. Мутафчийски.

"Това има и психологически ефект, че животът продължава. Важното е да сме дисциплинирани. Ако тези мерки се спазват и ако всичко върви леко - ще има още разхлабване на мерките", допълни Борисов.

Основната философия за всяка отпусната мярка е възможността да се спазва физическа дистанция и дезинфекционните мерки, както и използването на защитни средства от персонала и обучението им да работят в такава ситуация, коментира Мутафчийски.

Още по темата
Той заяви, че трябва да се изгради култура на обслужване на клиентите съвсем в друг порядък. Той посочи, че има редица заведения с малка външна площ и отварянето, особено при намаляване на масите, би било икономически неизгодно, но на първо място е сигурността на клиентите и на персонала. Където са нагъсто масите, трябва задължително да се разредят и да се работи в такъв режим, посочи той.

След всяко отпускане на мярка се изисква поне малко време, за да се види ефектът от тази мярка, коментира още председателят на щаба.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че с РЗИ и Агенцията по храните ще разпишат основните правила за отваряне на заведенията на открито и ще трябва да дадат становище за всяко едно конкретно място. Това ще отнеме известно време, но е най-сигурният начин, каза той.

Дори една трета от заведенията да отворят или една втора, пак са работни места, пак усещането ни, че светът е свършил, го няма, човек може да изпие една бира или детето да изяде един сладолед, коментира премиерът Бойко Борисов. "Ако тези мерки по ресторантчетата, кафетата, сладкарниците сработят, тогава ще ги разширим", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
Толуп въпрос преди 4 години
,,ледения полюс,, и хи хи...
38
15
 
4
 
! Отговори
Толуп преди 4 години
Аз отивам на кръчма.Който го е страх, да си стои у дома!Толкова по-добре - ще се подобри качеството на компанията в кръчмата. Демокрация. Айде у лево, мишоци!
37
2
 
4
 
! Отговори
Плювач преди 4 години
Чудя се какво да ги оплюя, но все ще се сетя нещо !
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IvyАко има кой да е там, за да се сгъстяват масите.Свърши вече със свободните пари. Който си има, няма да си ги харчи.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи на пейка в парка и по групи не може, трябва и 2 метра дистанция, но в заведенията явно е по безопасно да се събират хора на по-малко пространство без да спазват дистанция и да седят на маси и столове.Странни мерки.Съмнявам се да са много заведенията, които да имат възможност да обслужват индивидуално клиенти и да подредят масите на 2 метра разстояние.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В американските затвори със строг режим се наблюдават най-тежките престъпления, предизвикани от привидно нормални хора, които попаднали в изолация озверяват.
33
3
 
4
 
! Отговори
Хах преди 4 години
До Анонимен 28Ще се изненадаш колко хора ще са ....
32
4
 
17
 
! Отговори
Ivy преди 4 години
Тези изисквания ще са само на хартия и ще се спазват само за пред медиите. Изключат ли камерите и масите ще се сгъстят както са си били, а сервитьорите ще захвърлят маски и ръкавици.
31
2
 
6
 
! Отговори
А бяхме хейтъри преди 4 години
Сега станахме ,,толупи,, дето задават въпроси , това някакъв прогрес с ли е ?
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научните наблюдения доказват, че социалната изолация води до тежки ментални увреждания за слабите и до необратими психически изменения.Агресията и параноята прогресират до небесата.Засегнатите пишат несвързани коментари в медиите в изблик на необуздана агресия и ярост. Започват да вярват на теории на заговора и всичко друго, но не и на реалността.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чалгаджийщина - Сервитьорката с маска и ръкавици ли ще сервира?Естествено. Иначе кой ще яде наплюта храна.И ще е на табла с фолио отгоре. Сваляш си фолиото и се храниш. Напитки само бутилирани.Ако ти изнася. Ако не, то се храниш вкъщи.
28
16
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Абе вземете си мерките и си ги заврете тем, де слънце не огрява, барабар с маските, ръкавиците, КПП-тата, щабовете и генералите!Писна ми и от вас и от безобидното грипче, което така ви е психирало!Умирали били хора! Че кога не са умирали? Тая зима стотици умряха от грип, но такива простотии е нямало. Не ми дреме какво е по света. У нас проблем със скапания вирус няма. Имаме проблем с мерките срещу него. Истерици!Ако не, разтурвайте го това правителство и на избори! Аман!
27
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора ще имат смелостта да пият от чаша и да ядат с вилица и лъжица, ползвани от много други хора след като не са сигурни че са добре измити и дезинфекцирани, а и персонала дали си мие и дезинфекцира ръцете? Аз доста бих се колебал ...
26
3
 
16
 
! Отговори
Да преди 4 години
Някой кара ли ви да ходите някъде насила?Стойте си у вас! :)
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да попитам: там маските остават ли задължителни и ще предлагат ли за десерт здравословни и питателни фурми?
24
3
 
16
 
! Отговори
Чалгаджийщина преди 4 години
Сервитьорката с маска и ръкавици ли ще сервира?
23
9
 
5
 
! Отговори
Баба с противогаз преди 4 години
Бойко ,кога ще си ходиш.,.,щот гледам ,че използвало тв--то като машина от която можеш да се караш едновременно на всички току станали толупи.....
22
6
 
9
 
! Отговори
с преди 4 години
Психопата нещо тен е хванал,явно се е преработил на някой плаж!
21
2
 
38
 
! Отговори
див селянин преди 4 години
ОТ КАКТО ВЗЕХ ДА ГЛЕДАМ КОШМАРИ В КУХНЯТА...НЕ СТЪПВАМ НИКЪДЕ...
20
7
 
4
 
! Отговори
ДрисКо преди 4 години
Доктор Борисов издаде лаксативна препоръка. Хайде разхлабването да започне.