Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса

Ако плаща 50% на държавата, да намали цените наполовина
Обновена: 7 май 2020 11:47 | 7 май 2020 11:47, Камелия Цветанова
111
Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието, убедена е ресорната министърка Николина Ангелкова.

Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Още по темата

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение.

Тя посочи, между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай.

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.

Англекова обясни, че иска да бъде записано, че ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри.

При 50% плащане на концесия, плажните принадлежности да са с цена наполовина.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Да се оправят! Да предоставят читава услуга, добро качество и любезност, и ще си плащам каквото трябва. Но не 30лв чадър с шезлонги + 10лв паркинг нивата. В Гърция паркингите са покрити с мрежи, чадъра ти го таксуват като кафе/фрапе, т.е. за 5-6 евро, но си имаш бира или фрапе с включена вода. Не е кой знае какво, но е много по-добре от нашите ***! Сега искат уж без пари да е, ама ние пак ще си платим през държават директно в тях с ваучери и други безумни простотии!
74
3
 
21
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Като гледам, колко много са се загрижили медиите за морето, нон-стоп ни занимават, какви врътки ще ли да правят там, всякаш, ако някои хора спрат да ходят по екскурзии известно време, светът им ще приключи...Това ли е най важното, дали ще ходим на море и как? В условие на пандемия и несигурност.Това ми напомня за едно интервю на учителя Теодосий, който сподели, че никога не е ходил на море през целият живот. А този учител създава деца от световна величина с постоянство и работа. Дам... :)
73
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До през соцаТе и сега търсят криминално проявени, но те отсядат в квартири без регистрация обикновено.Мутрите и сега инструктират техни хора(слушалки), да шпионират колегите си.Незначителни кражби(шише почистващ препарат) не се търсят, но краде ли се по-едро, следва случка неприятна за работника.
72
0
 
7
 
! Отговори
Новата фраза преди 3 години
Кон с чадъри - вместо кон с капаци. Но смисълът си остава един и същ.
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези, които работят сезонно на морето, като одъртеят дедовия ли ще слагат на масата? Че без договори и осигуровки, пенсията им ще е в химичен знак О2
70
2
 
4
 
! Отговори
на първо место! преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЗащо ли в несебърската област са с най-големи средни работни заплати?
69
2
 
7
 
! Отговори
за сметка на туриста преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКойто келнер през лятото не краде, зимата няма какво да яде!
68
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Главната мутреса на държавата ще спасява мутрите по плажовете! Хората умират, други останаха без работа и скоро ще започнем да гладуваме, а Ангелкова ще спасява морските престъпници като им налива пари! Баси държавата?!
67
1
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Туй лято сме из Балкана и Родопите. Не на морските мутри това лято.
66
0
 
8
 
! Отговори
курортист преди 3 години
До Кой ми *** в гащите Само знаят да ти взимат и нищо да не ти дават. Колкото си изкараш от курортистите!От всичко това страдат само клиентите!
65
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
На плажа(на Сънито напр.), работят само екземпляри с връзки.В Бюрата по труда мутрите имат платени хора и наивници се пращат право в капана, да работят за трима, срещу мизерни заплати.В Общината близки роднини са на общинска хранилка и работа за 5 пари не вършат.За "паяка" ако е платено добре предварително, не вдига пред обекта на платилите.Къщи за гости в сивия сектор, но проверяват другите и ги глобяват.Така е на морето, само тарикати, селски хитреци са добре - за сметка на туриста !
64
0
 
16
 
! Отговори
сезонен работник преди 3 години
Работа до дупка без почивни дни и битови условия. Накрая се разболяваш от преумора
63
1
 
12
 
! Отговори
за кого служиш? преди 3 години
Само на мутрите ли за сметка на бедните хора? Преди нямахме избор както сега!
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сега взеха да се отмятат. Ако щете слагайте 150% надценка, няма да ви стъпя на мутренското черноморие. Като се номрализират малко нещата ей ги къде Гърция, Турция.
61
0
 
16
 
! Отговори
Кой ми сра в гащите преди 3 години
Тези полувинчати мерки имат за цел да предпазят герберски дарители и мастити бизнесмени.Малкия търговец пак ше го изяде
60
1
 
11
 
! Отговори
лоялен концесионер преди 3 години
Безплатен чадър Но.....само ако си го забучиш в г....а да не заемаш място!
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам няколко концесионера. Генерално са добри бизнесмени, защото винаги са на плюс и им остават немалко кинти да си живеят отлично като пичове. Но промоции от тях на чакайте. И да ти пуснат 5 лв промоция, някак тези 5 лв ще си ги набавят, докато летовниците кучета ги яли. Стойте си у дома или ако отворят границите - в чужбина и то, ако няма да има карантини налагани, защото това си е ***
58
1
 
6
 
! Отговори
през соца преди 3 години
До АНТИВсички криминално проявени първо ги тарсеха на морето и преследваха клиентитеПерсонала го инструктираха да докладва за редовни и богати клиенти!
57
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стига вече с този туризъм, няма да има почивки! Няма да има и концесионери и министър на туризма няма да има! Нека мутрите завзели плажовете да се укротят, няма кой да им спасява "бизнеса"!
56
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Таз година ще си останете само с "прането" на пари. А как ще "перете" дори и без минимум туристи - "коня" да отговори...