Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса

Ако плаща 50% на държавата, да намали цените наполовина
Обновена: 7 май 2020 11:47 | 7 май 2020 11:47, Камелия Цветанова
111
Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието, убедена е ресорната министърка Николина Ангелкова.

Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Още по темата

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение.

Тя посочи, между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай.

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.

Англекова обясни, че иска да бъде записано, че ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри.

При 50% плащане на концесия, плажните принадлежности да са с цена наполовина.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Безплатното и евтиното остана при соца, но вие скачахте за богат живот.Сега нямате нито едното, нито другото, а добър живот живеят ромите, щото вие скачащите ще ги храните до гроб.
34
3
 
12
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Аз помня като малък децата ритахме мачлета на плажа или нонстоп във водата, кви чадъри ...родителите ни носиха за всеки случай ,ама никой не си ги забиваше . Е да , изгаряш яко ,ама като се обелиш един път си готов за 2 месеца напред да се печеш ...ама сега всеки се маже с 200 ***, крие си *** под сянка ... . То и затова почти не стъпвам на български плажове вече
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
махайте концесиите,общините да стопанисват плажовете-да дават капаните под наем,а плажа да е свободен за всички.Това с концесиите се прави,за да могат мутрите да продължават да крадат
32
1
 
33
 
! Отговори
123 преди 3 години
250 лева за една нощувка за двама възрастни и дете на 12 г. в Мордорския Велинград....БГ "туризъм"... Няма да ви стъпим!!!
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А НЕ МОЖЕ ЛИ ОБЩИНИТЕ ДА ОСИГУРЯТ СПАСИТЕЛИ И ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ПЛАЖОВЕТЕ ОТ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ ?ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИ ЧАДЪРА И ХАВЛИЯТА КЪДЕТО СИ ПОИСКА.
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повдига ми се вече от чадъри, туристи, хонелиери, концесии. Хайде стига де. Останалите без работа българи с по 300-400 лв. помощи и да взимат кредити. Ако длед толкова срадене и криене на обороти нашите мутрохотелиери не могат да изкарат 1-2 години наистина трябва да фалират. И пак работници по на 4 часови договири, 12-14 часови смени, укриване на обороти и ДДС, нескокачеквена храна и хигиена. Писна ми.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО НЯМА ДА СЕ ПЛАЩА ТАКСА И АЗ СЪМ ГОТОВ ДА СЪМ КОНЦЕСИОНЕР,ЩЕ ПЛАЩАМ ПОЛОВИН ТАКСА И ЩЕ ДАВАМ БЕЗПЛАТНИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ.НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА СЕ НАПРАВИ ТЪРГ И КОЙТО ДАДЕ НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА ТОЙ ДА ВЗЕМЕ ПЛАЖА?ИНАЧЕ ШЕПА МУТРИ ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА
28
0
 
37
 
! Отговори
до концесионерите преди 3 години
Прибирайте си чадърите и креватите от плажа, и оставете хората да го използват нормално
27
1
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
20, Общината на подсъдимия несебърски кмет, ли да наеме спасители за плажа?!Той спасява само пълния си джоб и още по-пълен сейф.Уволняват(засега само) 240 работници към Общината, вие очаквате за плажа да се грижат...
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кон, дори да ми плати няма да стъпя на бетономорието! Сезон няма да има.
25
4
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Съвсем скоро лицето от снимката, заедно с цялата групичка наречена министерски съвет, заедно с великото създание "Баце" ще бъдат гонени по улиците от озверели българи носещи метални и дървени спомагателни средства.
24
0
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Аман с тиа чадъри. Държавата прибира ли прибира пари от плажове, от сини зони и зелени. Пък паека като пумпъл обикаля и стресира туристите с глоби по 30 лв. Аз такива ***.ни им удрям на тиа паяци само като ги видя. А иначе реват за туристи. Направете нормална цена. Да съгласен съм трябва да се чисти, поддържа този плаж, ама 10 лв за шезлонг и чадър сте ЛУДИ
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най -добре да си плащат пълна концесия и цените да са си останат същите. Резултатът ще е същия.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвличат вниманието на хората със шезлонги и чадъри, които и без друго не е редно да са платени, както и пясъчните плажове трябва да са общодостъпни, а държавата чрез своите инструменти да се грижи за реда и чистотата, пари има, действайте...
21
1
 
28
 
! Отговори
Един там преди 3 години
Туристи можем да имаме само ако са от някоя друга планета. Тази години туристи няма да има, не знам защо тази министърка говори такива глупости. На британците отдавна им казаха че тази година ще си почиват по домовете, възрастните туристи от Русия, Германия и други държави няма да пътуват тази година. Българският турист и без да има пандемия не му се стъпва на БГ черноморието..
20
0
 
20
 
! Отговори
Атака преди 3 години
На всеки плаж най-добрата зона в централната му част е концесионирана , а тези които не искат 20 лева за чадър за изместени настрани по краищата на плажната ивица , кконцесионери ...да го . . . хате !
19
0
 
14
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Държавата да плати ваучери за чадъри да се раздадат на всеки гражданин за по 100 лева.ще ги дават на батката с чантичката на кръста и после ще се осребряват от държавата. Що да не направим още няколко човека милионери на овчия гръб?
18
1
 
36
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Сутринта гледах оферти за морето. Искаше ми се ходим в България, но цените на нощувките са същите като в Гърция. Как да отида в България на море.. отиваш - няма място за паркиране, няма място на плажа, дори и да си намериш плащаш 20-30лв., за да седнеш. Сядаш на плажа и до тебе все ще се падне някой който се изживява на мафиот заедно с плеймейтката си. Българското черноморие стана един бардак..
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете всички концесионери от плажовете. Като чуя концесионер и ми се повдига. Общината да наеме необходимия брой спасители за плажа.
16
0
 
18
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас--------Защо с "нас"?Вие кои сте?Собственици ли?Нема ли да си ходите по некое време?