Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса

Ако плаща 50% на държавата, да намали цените наполовина
Обновена: 7 май 2020 11:47 | 7 май 2020 11:47, Камелия Цветанова
111
Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието, убедена е ресорната министърка Николина Ангелкова.

Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Още по темата

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение.

Тя посочи, между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай.

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.

Англекова обясни, че иска да бъде записано, че ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри.

При 50% плащане на концесия, плажните принадлежности да са с цена наполовина.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
19
 
! Отговори
спомени преди 3 години
Спомням си дискотека с 800 посетители която отчита 20 лева оборот на денонощие. Хотелите регистрират половината от клиентите. Другата половина са анонимни- в сивия сектор. Сега искат да им помагат, а те не помагат на бюджета.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Можем без футбол и театър" ---------------------------------------------------Без концесионери обаче не можем ...
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кърцата,еми на загуба си.Ти си от шефовете дето искат да лежат и друг да им работи за 600 лв.,аи да карат S класа.Еми няма,батко.
52
0
 
11
 
! Отговори
Ангелакова преди 3 години
И пари да ми дават и без пари с този голям нос и уста няма да и го навря!
51
0
 
14
 
! Отговори
иван преди 3 години
Ох, стига с тези чадъри- не се ходи на море заради чадърите! Какво ще се прави с хотелите? Там как ще се гарантира дистанция- в ресторантите, на баровете?
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са поставени лица,кои са истинските собственици ,да не се окажат депутати или политици или приближени хора ,та тая толкова натиска дада безплатни!!!
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ako kонцесионерът е освободен от такса ... то защо изобщо е нужен ?
48
0
 
15
 
! Отговори
мижи да те лъже преди 3 години
До ПижоРазликата с Гърция е като от земата до небето! Преди Господ ходеше по земята!Отмина старата ни слава когато, природата ни даваше всичко безплатно даром!Остана ни само бетона и кафезите за нощувки и развалена храна от фризерите!
47
0
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Махнете *** с паяците, които обикалят по - бързо и от линейка.. ОПРАВЕТЕ ИНФРАСТРУКТУРА. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРАЩАТЕ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ПРОВЕРЯВАТ ЛЯТОТО ХОТЕЛИТЕ С ПАТРУЛКА НА МВР. ЧЕ КАТО СПРЕ ТАЗИ ПАТРУЛКА ПРЕД ВХОДА НА ХОТЕЛА, ДОКАТО МИНАВА ПРОВЕРКА Е СТРЕС ЗА ТУРИСТИТЕ. ЗА ЧАДЪРИ ТЕ ВЕЧЕ КАЗАХ, ЧЕ Е ЛУДА РАБОТА. ЕДИН ПЪТ СЕДНАХ И МУ ИЗГОНИХА ВЕДНАГА. А БЕШЕ ДА СИ ПОЧИНА 5 МИНУТИ
46
15
 
1
 
! Отговори
Кърцата преди 3 години
Все някой реве за безплатно ве ей. Елате да видите как са стопанисва плаж в Созопол. Да им са чисти на тористите, сяка година чадъри счупени шалтета поръчвам тес с капанчетата са пазарят се з а наемите спасители плащам. Дей Киро на кирия не знам. 5 години концесия откак зех май се съм на загоба. З а да е Сичко точно трябва да има входна такса за плаж десятка на човек тогаз ша мога да пусна безплатно чадърите
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава т..па държава.Плажовете дадени на някви мутри,които не инвестират,а само прибират.То и с планините е същото,лифт няма ама чая е 5 кинта.Да приключват всички тия и никой да не им стъпи!
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу мутрите!
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не им оттърва да освобождават плажовете,никой не задължава никого да е концесионер.Оставете хората свободно да си използват плажовете и морето,стига кражби
42
0
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 3 години
Бойко Борисов: Хора, аз пазя вашите пари!
41
0
 
11
 
! Отговори
държавни дотации преди 3 години
За безплатни чадъри и секс!
40
1
 
4
 
! Отговори
да те е.а преди 3 години
До бай онзибезплатно!
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатни чадъри не вярвам да има никъде никога в България, но дори и да има, не мисля, че те ще привлекат някакви туристи тая година, освен местни такива до 50 км разстояние. Плюс това, безплатен обяд няма. Ако ти махнат чадъра и шезлонга, ще ти вдигнат цената на бирата и храната на плажа и всичко става постарому. В България промоции няма, плащаш си като поп навсякъде, не падаме от небето.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОСТЪПЛЕНИЯТА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ОТ ХОТЕЛИЕРИ,КОНЦЕСИОНЕРИ И ЗАВЕДЕНИЯ СА 4 % ОТ ВСИЧКИ.А ТЕ ИМАТ НАЙ-МНОГО ПРЕТЕНЦИИ,РЕДНО ЛИ Е?ДО КОГА МУТРИТЕ ЩЕ КРАДАТ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ?ДАЖЕ И В ТАЗИ СИТУАЦИЯ НЕ ИМ Е НЕУДОБНО ДА ПРОДЪЛЖАВАТ С КРАЖБИТЕ.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таяяя не могааа дааа яяя глеееевдааааамммм
36
2
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
Кво означава ,,концесионер ,, ??? Пак рекет от страна на държавата. Той плажа е на всички а не на боко. Що трябва да има концесии и да се плащат чадърите ??? За заплатата на дебелото лили ли ? То и без тва всичко отива в ченгеджизъм вишизъм и кво ли не .По малко пари да преразпределя дебелогъзия .