Каракачанов: Българин се опита да прецака държавата си

Министърът заяви, че няма за какво да критикуваме държавата
17 май 2020 21:35, Нели Христова
94
Каракачанов: Българин се опита да прецака държавата си
Снимка: БГНЕС

„Намаляването на ДДС за ресторантьорите има за цел не само да помогне на този бизнес да оцелее, но и сектораът да се изсветли. Това, че им помагаме, не означава, че не знаем, че там най-много не се плаща ДДС. Идеята е при по-ниска стойност да нямат мотив да не го плащат". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред NOVA.

„Относно кризата с коронавируса правителството няма за какво да бъде критикувано. Мерките, които се приложиха у нас, бяха стриктно съблюдавани, но не бяха най-твърдите в Европа. Благодарение на мерките ние сме от страните в челната тройка с най-малко загинали“, посочи Каракачанов.

„Стремим се без външни кредити и излишно раздаване на пари да овладеем ситуацията", каза още той. И допълни: „Към момента моите колеги в парламента се справят блестящо със ситуацията с коронавируса“.

„Много наши мерки за справяне с кризата бяха одобрени. От години настояваме да се разбие монопола на хипермаркетите. Оказа се, че българин, собственик на верига магазини у нас, е написал доноса срещу нас в Европа. Българин се опита да прецака държавата си. Аз се радвам, обаче, че министър Танева не е склонна да отстъпи. Солидарността е един красив параван, зад който има само идеи“, коментира Каракачанов.

„Ако пандемията продължи и има нужда първите вноски от парите, които са заделени за военните кораби и бронираните машини, могат да се прехвърлят за следващата година. Това са около 272 млн.“, каза още той.

Относно намаляването на ДДС за книгите, Каракачанов уточни, че идеята е това подпомагане да се насочи само към българските автори.

Той коментира и предложението за създаване на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. "Идеята е да се разбият опитите за картел. Може би целта е държавата, правейки дъмпинг на изкуствено високите цени, да принуди останалите да се водят по нея", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
13
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Този угоен доносник да внесе поне ДДСто от паспортите и от заменките.Че милиони открадна заедно с оня безродник Валерко Симеончов.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И моя интерес да нарушиш и аз ще напиша !
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДДС да се сваля на храни от първа необходимост и лекарства. Всичко друго е подигравка с народа! Накрая ще ми плащате да ходя в ресторант ли с парите от данъците, а един сектор неможете да изсветлите!
32
4
 
13
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Остава да се изкаже и за бензиностанциите като експерт.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професионалния доносник , агент Иван се оказа спец и по ДДС.Търговеца на паспорти и владелеца на тераса от 440кв.м. вече не може да стои прав от преяждане.
30
2
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Коя от веригите е българска хмммммм
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой бе, кой, КОЙ, КОй, коЙ, КоЙ???
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подобие на държава, да даваме пари на измамниците да си осветлявали бизнеса хахахахахаха
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добреее, а като не знаят че не се плаща в тези сектори защо не ги гониха досега ?Защо държавата не си изпълнява задълженията ?
26
3
 
21
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Да не му гепиха торбичката от БИЛА?
25
4
 
18
 
! Отговори
От Троян преди 3 години
А аз си мислех, че е обратното. Държавата се опитва да прекара народа. Има световна пандемия от Ковид -19. Той милия ще купува танкове и самолети.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПУСНЕТЕ И ВСИЧКИ ОСЪДЕНИ ЗА ИЗМАМИ И ИМ ДАЙТЕ ПАРИ ДА ИЗСВЕТЛЯТ БИЗНЕСА СИ!
23
4
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Докато беше извън властта как критикуваше властта, ***. Сега като си министър и всичко е наред, нали? Не виждаш грешките, които ежедневно допуска правителството.
22
4
 
20
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Само едно ше ти кажа Каракачанка,, Каквото повикало ,такова се обадило".Всички вие там се държите, сякаш тая държава и всичко в нея е ваше, е НЕ Е.Няма как да очакваш ,някой да се държи добре с теб, а пък ти както си искаш.Това вие там управниците сте го забравили, но скоро ще получите големите шамари.
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се, че българин, собственик на верига магазини у нас, е написал доноса срещу нас в Европа. Българин се опита да прецака държавата си._______Ами смята че действията са Ви незаконни и е подал сигнал, какъв е проблема бре? Вие като смятате, че сте прави и не нарушавате правилата се защитете, така е в нормалните държави, а не се пляскат глупости като Вас
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"предложението за създаване на държавно предприятие Държавна петролна компания към министъра на икономиката" -- вижда се, че пазарната икономика и капитализмът сами по себе си сапротивообществени и трябва да секомбинират с държавен капитализъм и планиране за да се получи нещо що годе приемливо.Това, което в края на социализма се започна, но беше недовършено поради знаете защо.
19
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриоти продадоха Българското гражданство,патриоти източиха и оставиха 100 хил.град без вода.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в първична държава, като България, насилието е всичко.
17
2
 
4
 
! Отговори
Елементарно преди 3 години
Не държавата, а далаверите! В В Пловдив наквасиха Петя Славова, после Марешки - след което има затишие и отбой! Защо така бе Миме?
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Каракачанов иска да каже нещо, обикновено го прави с недомлъвки. Рано или късно ще се разбере кой е този, който е "докладвал" в ЕС. Ама Каракачанов държи като нacран *** да е в управлението на всяка цена...