Каракачанов: Българин се опита да прецака държавата си

Министърът заяви, че няма за какво да критикуваме държавата
17 май 2020 21:35, Нели Христова
94
Каракачанов: Българин се опита да прецака държавата си
Снимка: БГНЕС

„Намаляването на ДДС за ресторантьорите има за цел не само да помогне на този бизнес да оцелее, но и сектораът да се изсветли. Това, че им помагаме, не означава, че не знаем, че там най-много не се плаща ДДС. Идеята е при по-ниска стойност да нямат мотив да не го плащат". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред NOVA.

„Относно кризата с коронавируса правителството няма за какво да бъде критикувано. Мерките, които се приложиха у нас, бяха стриктно съблюдавани, но не бяха най-твърдите в Европа. Благодарение на мерките ние сме от страните в челната тройка с най-малко загинали“, посочи Каракачанов.

„Стремим се без външни кредити и излишно раздаване на пари да овладеем ситуацията", каза още той. И допълни: „Към момента моите колеги в парламента се справят блестящо със ситуацията с коронавируса“.

„Много наши мерки за справяне с кризата бяха одобрени. От години настояваме да се разбие монопола на хипермаркетите. Оказа се, че българин, собственик на верига магазини у нас, е написал доноса срещу нас в Европа. Българин се опита да прецака държавата си. Аз се радвам, обаче, че министър Танева не е склонна да отстъпи. Солидарността е един красив параван, зад който има само идеи“, коментира Каракачанов.

„Ако пандемията продължи и има нужда първите вноски от парите, които са заделени за военните кораби и бронираните машини, могат да се прехвърлят за следващата година. Това са около 272 млн.“, каза още той.

Относно намаляването на ДДС за книгите, Каракачанов уточни, че идеята е това подпомагане да се насочи само към българските автори.

Той коментира и предложението за създаване на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. "Идеята е да се разбият опитите за картел. Може би целта е държавата, правейки дъмпинг на изкуствено високите цени, да принуди останалите да се водят по нея", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хихи Наско Сираков ще оправи Левски хаха
14
2
 
9
 
! Отговори
Намален ДДС за книги преди 3 години
В повечето случай българските автори заплащат сами разходите по отпечатването на книгите си, така че заплащат 20% ДДС и тъй като подаряват половината от тиража на приятели и библиотеки, дори и да продадат останалата половина, нямат право да начисляват ДДС, защото не са регистрирани по ДДС. Така че ползата от тази мярка е никаква, ако ще се прилага само за български автори. Да не забравяме също, че повечето от книгите на български автори са научни. Преподаватели и учени си плащат като поп.
13
4
 
20
 
! Отговори
БЕГАЙ В БИЛА преди 3 години
Има краставици на промоция! Знаеш кво да направиш с тях нали? Срам и позор за понятието патриот.
12
2
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Турчин, представящ се за македонец, се опита да пасе стадо овци и да влезе в ролята на министър на отбраната, но стадото го изяде.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкери, спекуланти, търговци, адвокати, счетоводители, политици, партии, лобисти, клакьори, агенти, вътрешни хора" Самозвани паратизиращи елити и Пи Ар експерти вие не сте държавата Това е старият сатаничен ред, който си отива. Къде ви е обществото основано на интегритет и просвещение. Тиранията ще бъде унищожена.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека да дадем пари на всички осъдени за измами и да ги пуснем да си изсветлят бизнеса! само български некадърник рушветчия може да мисли така!
9
2
 
25
 
! Отговори
А ПАСПОРТИ преди 3 години
Да продаваш кво е? Да източваш оръжейните заводи? А заменките? Да лъжеш предизборно за заплати и пенсии. Няма надежда! В култ е " Крадецът вика дръжте Крадецът"
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Мичи то бей ли тъй ла?Тез де проверяват зимат парици и толкоз.Ако не зимат парици, им зимат постовете .Ако се окажат проблемни, изчезват безследно!
7
3
 
26
 
! Отговори
истина е преди 3 години
ИЗПИТВАМ ОГРОМНА ГНУС КЪМ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ !!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаете ли какво пуснете всички с данъчни измами и тия които перат пари всичките мошеници и им дайте държавни пари за да си изсветлят бизнеса! нчма смисъл от данъчно и данъчни инспектори! долни мръсни комунистически некадърници!
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно те нещата сами си идват на място.Вчера в Румъния протести и правителството е вън.Утре в Сърбия а после и в България,просто спасение няма.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на тоя *** нямали кой да му каже че като не може да изсветли бизнеса в търизма може да ходи да пасе патките! вместо да им дава още пари щото крадяли и не плащали данъци! трябва да си голям *** за да изсветляваш бизнес чрез раздаване на подаръци на мутрите, утре ще започне и да им се моли сигурно, а забравих че те са му приятели, ДЪРЖАВНА ПОМОЩ ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ МУТРИ
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата не сте вие продажници,
2
3
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Гарбидж ! ДДС на храните, лекарства и книгите трябваше да намалите!
1
2
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Естествено, че танева ще отстъпи. Другото са приказки за стaдото на герб.