Глас от БСП: Не е сигурно, че намаленото ДДС ще донесе дивиденти на туризма

Доверието в БСП ще се върне, когато партията смени лидера си, смята Димитър Стоянов
20 май 2020 22:35, Анисия Иванова
9
Глас от БСП: Не е сигурно, че намаленото ДДС ще донесе дивиденти на туризма
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бюджетната комисия в парламента даде зелена светлина на промените в Закона за Данък добавена стойност. В отсъствието на председателя на комисията Менда Стоянова и финансовия министър Владислав Горанов депутатите от ресорната комисия приеха предложението за намаляване на ДДС от 20% на 9% за туризъм и книги.

Депутатът от БСП Димитър Стоянов обяви пред "Денят ON AIR", че правителството отново е решило въпроса "на парче, а не цялостно".

"9% ДДС в тези две области е добро тогава, когато има намаление на съответните стоки. Тогава, когато се запазят цените, а данъкът добавена стойност намалее, тогава приходите в хазната ще бъдат значително по-малки. На мен ми се струва, че в случая това би се получило", посочи депутатът.

Димитър Стоянов коментира и как БСП ще си върне доверието на хората.

"Доверието се строи с години и се губи с часове. Надявам се, че изборът на новия лидер ще повдигне очакванията на хората по отношения на БСП. Както се казва - "не уцелихме ваксата". Защото заложихме на това какви мерки трябва да се вземат за излизане от кризата покрай Ковид-19. Не преценихме добре ситуацията. Беше неправилно да се разграничим от ГЕРБ", заяви Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Според депутата от БСП положението в бизнеса е изключително тревожно. Има напрежение между браншовете заради неравни условия. Не е ясно и каква ще бъде ситуацията, ако коронавирусът се завърне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 3 години
Всичките тия ХАЛГЪНИЦИ, чакат и мечтаят за пари КЕШ от Държавата като едно време, ония търтеи от АБПФК.. ХАХАХААА.. Е.... НЕМА ДА СТАНЕ..!!!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най после да чуя нещо смислено и вярно от левия лагер
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм върл противник на шайката на баце, но в създалата се ситуация избраха правилното решение. Мутафчийски им вдигна рейтинга. Това не значи че някога ще гласувам за шайката.
3
8
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Българ: То това е вярно, но и нищо не обяснява. Интересно е другото, което е казал ит о е много конкретно:"Беше неправилно да се разграничим от ГЕРБ".А това означава: "Да се обединим с ГЕРБ за да крадем заедно". Това отдавна го разправя Георги Гергов. И за да го приказва, Гергов получи от Бойко 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която не струва и една десета от това.И това е гербаджийската тактика на Бойко за ликвидиране на опозицията. Но няма да го бъде.
2
2
 
5
 
! Отговори
Българ преди 3 години
От много време не бях слушал смислено мнение от бесепар - доверието се гради с години, но се разваля или руши, както е в статията за часове.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все тая те мутрите така или иначе не плащат ддс.