Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!

Управляващите работели на принципа "проба - грешка"
227
Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призова управляващите да помогнат на хората, които пострадаха от кризата сега, а не да чакат есента и тогава да раздават пари, защото предстоят избори и трябва да се тушира напрежението.

„Това не е държавническо мислене“, отсече тя.

Още по темата

„Икономическите и социалните мерки на управляващите не работят, нашата цел е грижа за хората, никой да не бъде забравен, а правителството на Борисов няма тази цел, тяхната цел е оцеляване до края на мандата“, скочи още Нинова.

Тя посочи, че вече има близо 150 000 нови безработни, само 1% са поучили помощ по мярката 60 на 40 и резултатът за последните два месеца е обеднели хора, останали без работа и доходи при ръст на цените от 10-15%.

Соцлидерката обвини властта, че е излъгала земеделците, че държавата ще изкупи реколтата им и че ще им осигури достъп до търговските вериги.

По-ниски ставки на ДДС? БСП иска финансов анализ на държавата

„Правителството работи на парче на принципа проба – грешка, внася нестабилност, несигурност и липса на перспективност, така не се управлява държава“, каза червената шефка.

Нинова поиска да се формира екип от анализатори финансите, които да установят реално какво е положението, защото прогнозата на ЕК е за дефицит от 10%, докато сметките на правителството са различни.

Нужно е и дългосрочно финансово планиране.

Според нея е нужно да се работи с цялостен план, а не на парче и не по причина за очакване на протести на този или онзи сектор.

„Трябва да се определят засегнатите групи хора – бедни, безработни, пенсионери, съкратени и да се осигури безвъзмездна помощ за тях, както прави цяла Европа“, поиска още Нинова.

„И това не са инвестиции хвърлени от хеликоптера, а инвестиции в най- важното - в хората“, обобщи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че ГЕРБ с пари отбюджета си купува гласове за изборите, независимо, че откраднаха много милиарди от 2009 година досега.
154
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да управлява ГЕРБ,но да не мачкат БСП и да не ги ограбват,защото имаме необходимост и от опозиция.Това искам.
153
3
 
7
 
! Отговори
ЧАКА , ЧАКАЙ ... ! преди 3 години
До Анонимен ! До сега ,не си ли разбрал кой управлява ! Тогава, ти кой си? Никой, който не може да задава никакви въпроси! Чакай, чакай, не си съвсем никой, червено плъхче си
152
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43 Народно събрание бой депутати БСП -3944Народно събрание брой депутати БСП-80Така,че всички слухове за преждевременната смърт на БСП са преувеличени!Айде,чао!Слушайте Нинова и си водете записки.
151
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСега ГЕРБ,ОП управляват,не са ДПС.
150
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Пеевски добър ли е?Сега заем от10млр добър ли е?Е,сетете се за Ореха ,тогава заем от 1млр беше ужас,Пеевски беше-ужас .ДПС с кой управляват и кого крепят сега?А са минали само 3г.
149
6
 
15
 
! Отговори
До 164 преди 3 години
Живял си през комунизма и не си забелязал диктатура? Евала!
148
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТо пък щото мутрите малко се взриваваха и трепеха през демокрацията,седнали за църквата да мислят.
147
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнело,стига си плямпала разбирачке,пусти късмет има и Борисов какъвто и да е, все идват кризни времена и то независещи от България,това е дюшеш за вас да пляМпате и да викате ДАЙТЕ,МИ ДАЙТЕ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ***,МИЛИАРДИ ИЗКРАДОХТЕ ЗА 75 ГОДИНИ!!!Дрънкай все така,до изборите ще имате 10% и това ви е много,още повече като се вижда как поддържате лумпениядата по улиците,гледам Маямата иска да ти е конкуренция.
146
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП /БСП/ - голямо плямпане пада, а работа - никаква. Имали план за излизане от кризата... Планът Орешарски... Трябвало съд за виновните... Народен съд... Ех как ми се иска комунетта да млъкнат поне за малко, ама не може - идат избори, които БКП /БСП/ трябва да губи, та затуй и цялото това плямпане.
145
6
 
17
 
! Отговори
Striker преди 3 години
К-У-рнела съветва?! Бахаххха! Партията дето фалира България 3 пъти за няма и 30 години, дооообрее! Като синчето с ман-галското име Рафайел замине за Мужикистан, а не за Америка, тогава ще я слушаме:)))
144
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОПОМНЕТЕ СЕ !Аз не съм от БСП,просто трябва да престанат да мачкат БСП,защото няма да остане опозиция на управляващите и това не е добре за България.А що се отнася до БКП ,не забелязах да е имало някога диктатура върху хората тогава,живях през този период и знам добре!
143
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП са терористична организация. БСП са техен наследник.
142
2
 
2
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До АнонименАнтикорупционната комисия иска отнемането на офиси, складове, жилища в различни градове, игрална зала с коктейл-бар, лек автомобил и дружествени дялове.О да, на Стоянчо му е много чиста работата :D :D Да го ожали човек.
141
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е, дали БКП ще минат 4-те процента на изборите.
140
4
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Като гледам снимката, тази е бременна с близнаци...
139
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Вие ли ще ми говорите за тероризъм,а църквата Св.Неделя кой я взриви,а концлагерите в мирно време,а най-големия глад през Жанвиденовата зима- това не беше ли геноцит срещу българския народ!А сега Нинова ще се грижи да не умра от глад,по-голям цинизъм от това няма накъде!!!
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма млъкване... А защо няма млъкване? Ами идат избори за губене.
137
5
 
8
 
! Отговори
ОПОМНЕТЕ СЕ ! преди 3 години
До Анонимен ! Не отнемайте привилегиите на БКП , при тях имаше мракобеснически режим, и каква е тази глупост: " едностранна диктатура ", не съм чувал за двустранна ! Само не разбрах, ти кого се опитваш да плашиш, червен плъх ! Малко са тези които ще Ви подкрепят, разберете Вие сте бита карта! ОПОМНЕТЕ СЕ !
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !!!Стоян Александров