Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!

Управляващите работели на принципа "проба - грешка"
227
Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призова управляващите да помогнат на хората, които пострадаха от кризата сега, а не да чакат есента и тогава да раздават пари, защото предстоят избори и трябва да се тушира напрежението.

„Това не е държавническо мислене“, отсече тя.

Още по темата

„Икономическите и социалните мерки на управляващите не работят, нашата цел е грижа за хората, никой да не бъде забравен, а правителството на Борисов няма тази цел, тяхната цел е оцеляване до края на мандата“, скочи още Нинова.

Тя посочи, че вече има близо 150 000 нови безработни, само 1% са поучили помощ по мярката 60 на 40 и резултатът за последните два месеца е обеднели хора, останали без работа и доходи при ръст на цените от 10-15%.

Соцлидерката обвини властта, че е излъгала земеделците, че държавата ще изкупи реколтата им и че ще им осигури достъп до търговските вериги.

По-ниски ставки на ДДС? БСП иска финансов анализ на държавата

„Правителството работи на парче на принципа проба – грешка, внася нестабилност, несигурност и липса на перспективност, така не се управлява държава“, каза червената шефка.

Нинова поиска да се формира екип от анализатори финансите, които да установят реално какво е положението, защото прогнозата на ЕК е за дефицит от 10%, докато сметките на правителството са различни.

Нужно е и дългосрочно финансово планиране.

Според нея е нужно да се работи с цялостен план, а не на парче и не по причина за очакване на протести на този или онзи сектор.

„Трябва да се определят засегнатите групи хора – бедни, безработни, пенсионери, съкратени и да се осигури безвъзмездна помощ за тях, както прави цяла Европа“, поиска още Нинова.

„И това не са инвестиции хвърлени от хеликоптера, а инвестиции в най- важното - в хората“, обобщи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете на всички натискат минуси,на БСП,на ГЕРБ,на ДПС,ами тогава кой да управлява?
134
2
 
0
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До АнонименКой тва? Или няма име, е така да седи само "слухът" :D
133
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !!!Пак са гепили 10 милиона на БСП от бивш министър на БСП,а Цацаров му прибрал имуществото,това какво е?Престанете да мачкате БСП и да ги ограбвате чрез инстутиционални бухалки!Това е терор срещу БСП!
132
2
 
9
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До АнонименАбре чиче, кой точно краде БСП? Ако толкова немат пари, да спрат излъчването на този телевизионен колос БСТВ.А за страната как била загубена без БСП даже няма да коментирам :D
131
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без БСП,страната е загубена,БСП трябва да участва във властта или да е силна опозиция,спрете да крадете парите на БСП и да ги мачкате!
130
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОПОЗИЦИЯ !ПЕС не е забранена организация,тя е европейска организация,чийто член е и БСП!На теб като не ти харесва,на нас ни харесва БСП,имаме необходимост от БСП!
129
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До @ @ @приватизацията беше извършена от десните,а не от БСП,престанете да лъжете,ставате нахални!
128
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги управляващи,престанете да крадете по различни наЧини и с инстуционални бухалки парите на БСП и да тероризирате БСП!Това не е управление ,а тотална диктатура и терор,оставете БСП на мира,искаме БСП да е в управлението!И защо заплашихте Доган с този пожар?Това на нищо не прилича!С насилие ли ще продължавате да управлявате?
127
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги управляващи,престанете да крадете по различни наини и с инстуционални бухалки парите на БСП и да тероризирате БСП!Това не е управление ,а тортална дикатура и терор,оставете БСП на мира,искаме БСП да е в управлението!И защо заплашихте Доган с този пожар?Това на нищо не прилича!
126
3
 
14
 
! Отговори
ОПОЗИЦИЯ ! преди 3 години
До Анонимен ! Каква силна опозиция ти дрънчи в кухата тиква. БКП със закон е забранена, и стана Бя Ся Пя за да я има! Каква силна опозиция, от хора черногледи, хора с злоба и завист, хора които не носят прогрес, те са прът забит в колелото на развитието! ОПОЗИЦИЯ, дрън , дрън !
125
4
 
17
 
! Отговори
анти ДПС/БСП преди 3 години
До Анонимен 146Ами подкрепете ги :)Ние пък ще подкрепим Бойко!!
124
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП трябва да участва във властта,трябва да имаме силна опозиция и БСП,без БСП страната е загубена,трябва да подкрепим БСП и АБВ!
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До цървула времето може да е ваше но всичко друго е НАШЕ ХА ХА ХА
122
5
 
5
 
! Отговори
ТТТ преди 3 години
До АнонименДо 134 - да, да, много е необходима за България. Направо с носталгия си спомням 1996-1997.
121
4
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
До коткиВ буквалния смисъл !!! Айахахахах
120
4
 
10
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Абе комуна ги от коментарите, да ви питам, първо лаехте срещу лотарията да е държавна, после срещу държавните бензиностанции, в какво точно се изразява "лявата" ви ориентация?
119
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,не можем да си позволим да останем без лявата опозиция БСП,а изглежда точно това искат да се случва,БСП е необходима на България,трябва да има и силна опозиция,а не само едностранна власт! Трябва да подкрепим БСП,АБВ!
118
2
 
7
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 131Хахаха, ти какво взимаш ? Честно, изглежда доста добро. Направо ми стана забавно... Дай още ?! Сега БСП жертви ли ще го играете ?
117
8
 
11
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Много е смешно, когато четеш как има яко платени гербери/депесари и т.н. в коментарите, а по-голямата част от постовете са срещу ГЕРБ :D
116
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GGНе,ГЕРБ точно това правят от доста време,унищожават БСП,а не че БСП няма привърженици и симпатизанти,но те просто се страхуват.Трябва да се подсили опозицията на всяка цена,за да не се превърнем в едностранна диктатура и мракобесен режим!