Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!

Управляващите работели на принципа "проба - грешка"
227
Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призова управляващите да помогнат на хората, които пострадаха от кризата сега, а не да чакат есента и тогава да раздават пари, защото предстоят избори и трябва да се тушира напрежението.

„Това не е държавническо мислене“, отсече тя.

Още по темата

„Икономическите и социалните мерки на управляващите не работят, нашата цел е грижа за хората, никой да не бъде забравен, а правителството на Борисов няма тази цел, тяхната цел е оцеляване до края на мандата“, скочи още Нинова.

Тя посочи, че вече има близо 150 000 нови безработни, само 1% са поучили помощ по мярката 60 на 40 и резултатът за последните два месеца е обеднели хора, останали без работа и доходи при ръст на цените от 10-15%.

Соцлидерката обвини властта, че е излъгала земеделците, че държавата ще изкупи реколтата им и че ще им осигури достъп до търговските вериги.

По-ниски ставки на ДДС? БСП иска финансов анализ на държавата

„Правителството работи на парче на принципа проба – грешка, внася нестабилност, несигурност и липса на перспективност, така не се управлява държава“, каза червената шефка.

Нинова поиска да се формира екип от анализатори финансите, които да установят реално какво е положението, защото прогнозата на ЕК е за дефицит от 10%, докато сметките на правителството са различни.

Нужно е и дългосрочно финансово планиране.

Според нея е нужно да се работи с цялостен план, а не на парче и не по причина за очакване на протести на този или онзи сектор.

„Трябва да се определят засегнатите групи хора – бедни, безработни, пенсионери, съкратени и да се осигури безвъзмездна помощ за тях, както прави цяла Европа“, поиска още Нинова.

„И това не са инвестиции хвърлени от хеликоптера, а инвестиции в най- важното - в хората“, обобщи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
6
 
15
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Каква криза бе другарко Нинова??? Какви пострадали хора ??? Ти не слушаш май какво ни каза нашия президент - Няма никаква епидемия , никаква криза,всичко това са измислици на правителството за да паникьоса хората!
114
3
 
7
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 127Много е хубаво, че вече сами си говорите за унищожение :) И поне като ви наемат да пишете глупости по сайтовете, да избират малко по грамотни. Така баш никой няма да ти се върже на акълчето...
113
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТонка,знаем,че не искате да си изтървете хляба и ще се съюзите и с дявола ако трябва,не съм против ГЕРБ,но съм против унищожението на БСП и мисля,че те трябва да са във властта или управляват,за да има по-силна опозиция,а не еднолично управление!
112
5
 
1
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До Анонимен 124За това ви предупредих, както виждаш активизацията е пълна.....хохохох
111
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката- лявата плешива глава изглежда е на "баджанака"
110
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименФорумът гъмжи от платени гербери/депесари...те са си едно и също, така или иначе.------------Гербери и депесари не са едно и също,сините са се обединили заедно с герберите и няма опозиция,което не е добре,ДСП също бе заплашено с пожара,само БСП остана опозиция.
109
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербовциии щете не щете заминавате си времето е наше.
108
8
 
4
 
! Отговори
Власта преди 3 години
Обратно на пролетариата.Не мерси.
107
5
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Такава опозиция като Бесепето къде е съветвана от Руски шпионин като Решетников,не мерси:):):)
106
6
 
17
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 3 години
НИНОВА И РАДЕВ СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА АКЪЛ НЯМАТ ИЗЛАГАТ СА САМИ И ОПРОСТЯВАТ ПРИВИЖДА ИМ СЕ ВЛАСТ НО МОЗЪК НЯМАТ ,ТАКИ НЕ СЕ НАМЕРИ В БСП ЕДИН УМЕН МЪЖ ДА СТАНЕ ЛИДЕР ЗАЩОТО НИНОВА ГО ЗАВЛЕЧЕ В ТИНЯТА И ТАМ ЩЕ ОСТАНЕ ! РАДЕВ МАЙ БЛАСТ СЪНУВАШ НО НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕШ И САМО ГЛУПОСТИ БЪЛВАШ СМЕЯТ ТИ СЕ ХОРАТА
105
18
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Нинова ще ви изплющи селяни прости, давайе на бедните, гладните и болните, защото идват избори, а ГЕРБ не обясниха на хората, че този вирус го пуснаха, защото работодатели и работници се надлъгваха взаимно, и никой не работеше в света по веригата качествено и ефективно!Едните искат повече соц. придобивки и пари, а другите повече печалба за сметка на качеството!За кризата в България са виновни българските политици и елит, които се държат аутсорсингово слугински и нямат стратегия!Фил Кованоу!ЦРУ
104
14
 
3
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До Анонимен 110Точно за Нинова да говориш че вярвала в комунистическата идея е абсурд.Цяла Западна Европа е един вид социализъм, идеята е добра, пак има ла ***, но в сравнение с нашите са незначителни, все още....хаха.Хубаво е че имат вътрешна война БСП, но аз не им вярвам.За великия, незаменим лидер Бойко, просто нямам думи, подиграват му се, плюят го, той си мисли че дъжд го вали.Но пък от друга страна, явно трябва да си темерут за да живееш така...:)
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От БСП -то само другарката Нинова не ни е клатила.
102
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форумът гъмжи от платени гербери/депесари...те са си едно и също, така или иначе.
101
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаИ каква е за нас ползата БСП да са в историята?Ние нямаме никкава полза ,ама НИКАКВА, да унищожим единствената реална опозиция на десните - БСП и да превърнем държавата си в зандан,където никой няма право на глас и мнение,освен управляващите и да няма кой да им се опълчи на беззаконията.
100
3
 
15
 
! Отговори
GG преди 3 години
Червените отпадъци вече се молят да са поне опозиция !!! Хахахах толко да сте жалки ? Вярно, че комунист за пари и майка си ще продаде, ама чак до там ли го докарахте? След още 1 правителство и сте чао завинаги ;)
99
4
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ТрезвенКога съм писал отрицателен коментар за Бойкича бе?:):):):)Един път само го напсувах кога върна субсидията от 1 на 8лв:):):):)Са както Миню,Банев,Ветко и Черепа са вътре без последния де,Бесепето вече щяха да са история:):):)
98
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДоган може да е всякакъв,но той не вреди на България и населението,за разлика от други предатели.
97
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, гербаджийчетата, които плюете по БСП.Вие, наистина ли вярвате, че Бойко и всички около него не са комунисти? Същите като Нинова и БСП.Избирателите на БСП поне искрено вярват че партията им е комунистическа и си искат комунизма, което е жалко.Още по жалкото е гербаджиите, които вярват, че Бойко не е комунист и не е с всички ченгета от ДС.
96
5
 
0
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До GGИ аз когато за първи път взех да пиша в Днес, си помислих тез *** хти цензурата братче, блокирваха ме, триеха коментарите ми, но явно свикнаха с мен и е окей за тях, поне за сега....хохохох.По писането им си личи че са още с мляко по устата им, но пък има и вече пораснали хора, които разсъждават с лапешки акъл.....:)