Ще се задълбочи ли конфликтът между президента Радев и премиера Борисов?

Проф. Христова: Кризата с коронавируса изигра лош номер на опозицията
Обновена: 20 май 2020 22:45 | 20 май 2020 22:15, Анисия Иванова
76

Президентът Румен Радев обяви, че ако той управлява страната, нямало да се краде толкова много. Премиерът Бойко Борисов отговори на изявлението на държавния глава и каза, че никога не си е позволявал такъв тон и квалификации. Става ли все по-жестока войната между институциите?

"Много отдавна е мината границата. Когато говорим за норма в политическото говорене, това предполага култура, в която опонентът може да изговори позитивите на този, който вижда като опозиция, и да може да каже своите аргументи и да докаже, че има капацитет да бъде алтернатива", каза в eфира на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Тя добави, че е трудно Радев да говори за политически проект, тъй като му остава доста време начело на държавата като президент.

"Тази конфигурация в момента не му създава самочувствие, Радев не намери мястото си до момента. Президентът в момента играе в полза на политически партии. Ако не беше така, той щеше да открие ролята на балансьор, за да успокоява този лош тон, а не да бъде причина за него", отбеляза политическият психолог в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея се разместват позициите на институциите, като в същото време се дава среда за малки, несигурни формации да създават шум в системата.

"За първи път България постави значими теми, свързани с професиите. Вместо да говорим за реформи, ние потъваме в скандали и размяна на реплики. Ще се задълбочи конфликтът. Доказа се, че колкото и да бъдат предупреждавани през различни експерти, основните играчи, не го взимат предвид. Президентът ще продължи да бъде настоятелен, атакуващ - това е просто личност, характер или мотивацията му за реванш е много силна", прогнозира проф. Христова.

По думите ѝ кризата с коронавируса е изиграла лош номер на опозицията.

"Ковид-19 постави в ръцете на правителството една много силна карта и забави подготвяната предизборна кампания с 2-3 месеца. В момента сме в старт на една ожесточена предизборна кампания", коментира проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че,колко повече?Но като най-посредствения от всички досегашни опоненти на Борисов, за Радев няма никакво значение - той печели..почетното второ място!
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен лично не ме интересува тя мойта младост мина в лъжи и оправдания ко щат да са трепят
46
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е същия като Борисов. Поредната калинка от серия службогонци, предатели и слуги на чужди държави и интереси.
45
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме да се смяна властта,НЕ искаме,тези,които искат да дойдат на власт и правят атентати срещу правителството ,НЕ ГИ ИСКАМЕ!Не ги искаме!Те са терористи,бандити,крадци,мафия !Искаме си ГЕРБ,ОП,Цветанов!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анархо-капиталистите събориха държавата за да приватизират всичкo и да управляват според законите на джунглата Тези хора мразят социалните политики, мразят всичко, което е различно от тях самите. Те са расисти, ксенофоби, хомофоби, антисемити и нелиберални. Мразят науката и технологиите, мразят Европейския съюз, но упорито цоцат пари от там. Няма смисъл човек да си губи времето и да слуша подобни хора.
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКогато няма алтернатива, остава само фаталния край на държавата. Жалко за българите ако не виждат друга алтернатива.
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАз изобщо не съм от никоя партия,нито гласувах за ГЕРБ,но знам,че ако ГЕРБ и сегашното правителство падне, идват най-големите мафиоти и крадци,тогава ще ревете , но ще е късно!Защо да си правим сами лошо на държавата и страната?Трябва да сме откачени да искаме предатели,мафия,крадци и убийци да ни управляват!Искаме и Цветанов да се върне,защото иначе няма кой да озапти престъпниците и ще настане ад в държавата!
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИскате си герп,защото само чиновниците му ручат,а другите се дзверят.Това няма да продължи.Гаранция.Иначе от ЕС нямаше да продължат наблюдението над нас заради несправяне с корупцията и лоша правораздавателна система.
40
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев така и не си намери мястото, така и не разбра, че Нинова си заложи главата и го избута към властта. Кариерист до мозъка на костите си! Нищо добро не ни чака с такъв егоист!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видя социопатката Тонка Ристова,не и слушам фростотиите и си пускам музика.Едно и също-дъра бъра.Само трима ли са соционекролозите в тая държава,бе.Няма ли млади,наскоро завършили хора.
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме насилници и бандити,убийци в държавата си,искаме ГЕРБ,ОП и Цветанов да управляват!ГЕРБ НЯМА АЛТЕРНАТИВА!Разберете го!Пуснали са цяла армия от хора и няколко медии,да свалят правителството,ни не ги искаме,искаме си Цветанов и ГЕРБ!!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф и Боко пълен нонсенс военни да ти говорят за икономика и демокрация. Някой ще се учуди ли що тая държава е вечно на дъното, то май и дъно няма свободно падане.
36
4
 
9
 
! Отговори
Друго е да си ЗКПЧ ! преди 3 години
С толкова книги за ЗКПЧ и на историята на БКП, колкото Румен Радев е прочел, не можем да се мерим ние обикновените читатели на Винету ..........
35
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гумен гадев е в паника, че губи сладката Властчица и става нервен
34
8
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 3 години
До БСП са гад.иниАбе *** няма по комунистическа и червена партия от ГЕРБ това първо.Ние сме единствената територия в света където хората помагат на държавата в тази скалъпена пандемия.Работя в чужбина от 3 месеца не съм на работа и днес ми се изплати 80% от моето възнаграждение на куп.Няма заеми, няма 60-40 няма празни приказки да не говоря, че само в нашия район има около 20 пункта за раздаване на безплатна храна плюс кафе и плодове всеки божи ден.ГЕРБ е червената чума за България.
33
5
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
Аз съм чел само корицата на Буквар, затова сега диктувам на тати, виден бкп деец, да пише вместо мен
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези,които искат властта,от няколко месеца правят атентати срещу България,да не мислите,че животницте се заразиха случайно или случайно се случваха разни други неща?Това бяха атентати срещу държавта ни с цел,свалянето на правителството!Сега вече и заплашват с убийства и оказват натиск,запалиха сарая на Доган,плащат за кървави протести и хаос,медии,***,а още не са дошли на власт,представете си ,ако дойдат на власт ,какво ще е !
31
7
 
2
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
началниците ще пуснат боки като стотинка във фонтан, това ,че не даде на хората по две кила кайма му изяде главата
30
11
 
8
 
! Отговори
БСП са гну.сни преди 3 години
Само крадат, лъжат , оплюват , хулят, интригантстват. Нишо не правят нито техноимпексовата , нито ф-а-т-м-а-к-а.Хем крадат много , хем обвиняват другите , че крадат.Всички приватизатори са техни и те крадат сега от държавата.
29
11
 
5
 
! Отговори
Гербераст-Патреот преди 3 години
Вождът е прочел само една книжка, я ние още по-малко.