Ще се задълбочи ли конфликтът между президента Радев и премиера Борисов?

Проф. Христова: Кризата с коронавируса изигра лош номер на опозицията
Обновена: 20 май 2020 22:45 | 20 май 2020 22:15, Анисия Иванова
76

Президентът Румен Радев обяви, че ако той управлява страната, нямало да се краде толкова много. Премиерът Бойко Борисов отговори на изявлението на държавния глава и каза, че никога не си е позволявал такъв тон и квалификации. Става ли все по-жестока войната между институциите?

"Много отдавна е мината границата. Когато говорим за норма в политическото говорене, това предполага култура, в която опонентът може да изговори позитивите на този, който вижда като опозиция, и да може да каже своите аргументи и да докаже, че има капацитет да бъде алтернатива", каза в eфира на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Тя добави, че е трудно Радев да говори за политически проект, тъй като му остава доста време начело на държавата като президент.

"Тази конфигурация в момента не му създава самочувствие, Радев не намери мястото си до момента. Президентът в момента играе в полза на политически партии. Ако не беше така, той щеше да открие ролята на балансьор, за да успокоява този лош тон, а не да бъде причина за него", отбеляза политическият психолог в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея се разместват позициите на институциите, като в същото време се дава среда за малки, несигурни формации да създават шум в системата.

"За първи път България постави значими теми, свързани с професиите. Вместо да говорим за реформи, ние потъваме в скандали и размяна на реплики. Ще се задълбочи конфликтът. Доказа се, че колкото и да бъдат предупреждавани през различни експерти, основните играчи, не го взимат предвид. Президентът ще продължи да бъде настоятелен, атакуващ - това е просто личност, характер или мотивацията му за реванш е много силна", прогнозира проф. Христова.

По думите ѝ кризата с коронавируса е изиграла лош номер на опозицията.

"Ковид-19 постави в ръцете на правителството една много силна карта и забави подготвяната предизборна кампания с 2-3 месеца. В момента сме в старт на една ожесточена предизборна кампания", коментира проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
2
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До 29. А ти откъде го знаеш това? И на "Позитано" ли имате гербери?
27
9
 
9
 
! Отговори
Има разлика ! преди 3 години
Радев е един фигурант - дирижиран от задкулисни кукловоди, а Бойко е автентичен родолюбив българин, обичан от народа .....
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробар книга не чете. Само прелиства за картинки, зяпа тъпо 2-3 минути всяка, измисля си историята и после убедено спори, какво е искал да каже автора.По същата причина и днес не живеят в реалния свят
25
4
 
6
 
! Отговори
Винету преди 3 години
До 6. Тц,тц, този край го чакате от 10 години и все не идва, а? Що ли.
24
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашното правителство НЯМА алтернатива,разбере го,НЯМА,падне ли идват най-големите бандити и убийци на власт,който мисли за джоба си и да вземе властта ,за да граби,говори против ГЕРБ,който е за България е с ГЕРБ.И Цветанов също трябва да се върне във властта заедно с ГЕРБ!
23
9
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
До 11. А бе, *** червен, преди да говориш глу.пости и да плюеш по презумция вземи малко се информирай. Има и мерки с безвъзмездна финансова помощ за бизнеса, има и безплатни помощи за социално слаби като продукти и др. Големи *** сте това червените отпадъци в злобата и завистта си.
22
11
 
7
 
! Отговори
Няма да се задълбочи преди 3 години
Радев е неадекватно агресививен празнодумец до ниво жалък ......... за разлика от него Борисов е прагматичен и обърнат към проблемите на обикновенните българи, така, както хората очакват от един истински държавник !
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е пълна със самооблагодетелстващи се институции и самоиздигащи се пазители, които искат да дирижират постъпките ви. Живеем във фалшиво общество, твърдящо, че цени свободата, но е отдадено на обратното. Добавете и капитализма система която превръща трудещият се в роб на вещите и прищявките си повече придобивки и повече глезотии се равняват на повече дългове и следователно повече бачкане.
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Европейците се опитаха да помогнат на България, глу пако,включително и ЦРУ чрез Цветанов,да разчистят престъпниците и страната ни да живне,но предателите и враговете предадоха България и най-вече сайтовете Афера и Фрогняз!Падне ли това правителство,идва БАШ МАФИЯТА и ще ревете,когато хората започнат да капят като зрели круши и умират от страх!"Герберите верно не сте чели книжки!
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба Ганьос е в паника, че губи сладката Властчица и става нервен.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕвропейците се опитаха да помогнат на България, глу пако,включително и ЦРУ чрез Цветанов,да разчистят престъпниците и страната ни да живне,но предателите и враговете предадоха България и най-вече сайтовете Афера и Фрогняз!Падне ли това правителство,идва БАШ МАФИЯТА и ще ревете,когато хората започнат да капят като зрели круши и умират от страх!
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биби да не лъже, безброй пъти е използвал директни квалификации и лични каруцарски обиди.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев трябва да обедини БСП, АБВ И МАЯ МАНАЛОВО и да замени ***. Трябва да се обединим срещу тази крадлива чума-МАФИЯ ГРОБ-***-ЕВСКИ.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТочно МАФИЯТА се опитва да свали законното правителство на ГЕРБ и хвърлят маса пари,***,оказват натиск,заплахи за убийства срещу герберите и управляващите, подпалиха сарая на Доган - това е терористична дейност,както и други дейности срещу държавата,като заразяването на животните,убийството на рибата,сриването на цялата система на НАП и т.н.Не искаме да ни управляват такива хора и насилници,предпочитаме сегашното правителство и си искаме Цветанов!
14
6
 
7
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Ами, накрая ги виждам като пехливани от едни мазни борби. Голи до кръста, оклепани със зехтин да се кюскат, ръгат и налагат с пестници. А ошашавеноя народец гледа и цвили от удоволствие: "Удри Бочко! Изкарай му джигера"! "А така, Румба! Смачкай му гамбата"! И победителят става заслужен премиер на държавата...
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.Брюксел явно също си получават д***н от нашта МАФИЯ. Защо иначе са ги оставили вече 10 год да ограбват?На избори, стани в неделя и гласувайбпротив ГРОБ!!!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито Боко, нито Радев интересуват някой двама военни със зелени чорапи Наложената ценностна система им позволява да получават всичко за сметка на народа, когото са заблудили, а Мустафата ги тупа по лампазите.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се ли обединим всички българи срещу МАФИЯТА-ГРОБ тази страна си отива и ще се смалим до абсолютния минимум.Всички видяхте, че МАФИЯТА-ГРОБ са единствените в целия Свят, които във време на криза не ви дадоха нищо. Във всяка страна има социална политика. Тук ви дават кредити. Кво ще направиш с креди 3 бона, ако и след година няма работа? Много хора нямат работа с месеци във време на криза.Всички сме свидетели как К00Й източва държавата и всеки ден дарява по половин милион. Защото преди това от Т000Л системата на всеки 24 часа с помоща на кирумпираните К@@@ПШ КРАДАТ МИЛИОНИ ДНЕВНО.
10
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ няма алтернатива,разбере го,НЯМА,ако обичате България ,няма да допуснете друг да управлява,Цвтанов също трябва да се върне,а Пеевски нищо не ни е направил,че да го плюете,предателите на България трябва да се махнат,а не тези горе!Искаме си Цветанов и Бойко!
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрегнаха дежурната герберска калинка мисиркова да плюе по президента. Нека говори, не ми пречи.