Събарят старата сграда на детската болница, пак там строят нова

Парцелът бил много добър, в паркова среда
Обновена: 27 май 2020 12:46 | 27 май 2020 12:46, Камелия Цветанова
80
Събарят старата сграда на детската болница, пак там строят нова
Снимка: МС

Сградата на педиатричната болница, която е проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Това обеща примерът Бойко Борисов по време на среща  с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница.

Още по темата

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“, каза той, цитиран от правителствената информационна служба.

Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти. 

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се радвам.Крайно време е политиците да свикнат, че не може те всяка година да си купуват я нови коли, я обзавеждане за администрацията, а за народа - сгради втора ръка и трамваи втора ръка.
50
6
 
12
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Сега много хора ше изкрадат!Ама яко ше изкрадат!!!!
49
7
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Новото винаги е по-добре. Ако имаш проблем с колата, нова е по-добре отколкото да ремонтираш старата бракма. Ако имаш проблем с партньора - нов.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да но скоро стане детската болница,децата са най-важните същества в България,трябва да се грижим за тях!
47
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво и е лошото на текущата сграда, освен че БГМАМА, които са водещи специалисти в архитектурата и болничната помощ, казват че е лоша? Вчера проектантката се защити много аргументирано, че всичко и е наред, давайки КОНКРЕТНИ примери. Никой обаче не го интересува. Важното да крещиш над всички, колко е лошо това и онова. Като стадо овце, следващо главната овца без капка мисъл.
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце пак обърна палачинката. Така вече 10 години. Разчита на късата памет и вродена простота на избирателите му.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 48 относно експертитеХайдеда не говорим за експерти с розови очила и пълни джобчета а?!Особено ако са от ГЕРБ!
44
10
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Моят премиер ... е Бойко Борисов.
43
6
 
7
 
! Отговори
относно експертите преди 3 години
До ДраганИма становища и от КАБ и от КИИП. И двете са за премахване на скелета.Борисов ги е виждал, и е взел правилното решение.
42
5
 
6
 
! Отговори
оиу преди 3 години
какви са тия протестиращи така и не разбрах! те ли ще платят събарянето и новия проект? с техни пари ли е строено до тук...? имат по 5 деца и там ще ги водят??имат ли финансова изгода от новия вариант?
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не номерата му са ясни и се очакваше.Един ден вика :''Ще ви набия с бухалката''на другия ден:''Няма да ви бия!Видяхте ли колко съм добър?!''Колко пъти вече?Свикнахме му.Лошото е,че народа пак му се връзва и скача да протестира,а той точно това чакаше и винаги го чака,ако няма кой наемат хора,стар номер.Сега каквото и да стане ТОЙ ръцете си е измил и не е виновен,а парите дето ще се изхарчат ще са умножени по 4 минимум!!!!
40
2
 
3
 
! Отговори
леле -леле преди 3 години
На дървените философи не може да се угоди. Каквото и да се напрви все не е така, как е незнаят, но мнение имат! Народа казва "Остри камъни, криви дървета и опаки хора не свършват"
39
2
 
11
 
! Отговори
Драган преди 3 години
От кога някакви протестиращи родители станаха експерти по строителство ?! Българина знае и може всичко ! Той е компетентен по всички въпроси. Тук трябва да се произнесат експерти, а не някакви си протестиращи, дето не знаят за какво протестират.
38
9
 
15
 
! Отговори
Глупака си умира преди 3 години
гл.упак! Боко цял живот ще си остане главанак! Как може нещо построено да се събаря заради мястото. Бетона 300 години продължава да се стяга, на тази сграда и няма нищо, здрава е защото е строена през соца, тогава се стреше яко. Сега може да се превърне в жилищен блок, щом не става за болница. Специалист се уточни, че не става за болница, защото стаите нямали височина за съвременната техника, но стрежа е много здрав!
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутнат ли сградата, същите протестиращи ще започнат да искат друга локация с лунапарк и с триетажни мутрохотелчета, които ще нарекат болница.Протестите няма да спрат. Сградата е от 1994 година, каза строителят.
36
1
 
5
 
! Отговори
Б.М. преди 3 години
А кой ше плаща на бай Илия арматуриста?
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази конструкция е по-здрава от оная дето я взривиха на Цариградско(ИПК Родина)Изпълнена е на 20см бетон!По онова време изискванията бяха за 16 см бетон за жилищни и 18 см за обществени.Тази за децата специално на 20 см.Ама бутайте щом сте толкова ''умни'',да видим как ще направят нова и с какво качество.Утре ако рухне новата да се издирят всички протестирали и да им се търси отговорност!
34
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Никъде по света няма толкова руини на заводи, болници, училища, и всякакви сгради.Българина като спре да ползва не сабаря и разчиства сградата а почва до нея нова.Трябва програма на ЕС да ни разчисти руините и разрешенето за строеж да се издава само при осигурено финансиране.
33
5
 
4
 
! Отговори
Съседи специалисти преди 3 години
Дали ще пускат Мангъра в нея? Уф, ама той се пенсионира догодина.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема не беше в сградата, а в организацията и предназначението. Бойко пак реши въпроса генерално, като събори сградата и даде на аверите си обществена поръчка да усвояват. Днес като минах от там гледам лекарите се събрали и плачат пред сградата.