Събарят старата сграда на детската болница, пак там строят нова

Парцелът бил много добър, в паркова среда
Обновена: 27 май 2020 12:46 | 27 май 2020 12:46, Камелия Цветанова
80
Събарят старата сграда на детската болница, пак там строят нова
Снимка: МС

Сградата на педиатричната болница, която е проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Това обеща примерът Бойко Борисов по време на среща  с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница.

Още по темата

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“, каза той, цитиран от правителствената информационна служба.

Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти. 

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меката Мария пак поддаде.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътищата в България трябва да се дават само на турски строители.
29
1
 
0
 
! Отговори
оакана е от олиго фр преди 3 години
До Анонимен 25Замисли се следващия път, когато паркираш на тротоара, закачиш скапано си климатиче където ти падне по фасадата и го оставиш да капе на главата на съседа. Почнеш да ковеш фибран къдет ти падне и остъкляваш за да си направиш летен ***. Накрая го намажеш в розово щот ти идва отвътре, нищо всичко е бяло(туй цвят ли е?). Ама иначе архитекта ти е виновен.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 26 ПепиКакви заварки бе?Ама верно си ПЕПИ!Сещаш се какво е ПЕПИ нали?Заварки на ЕПК?!Хахахахах!Това да не са панели бе неграмотнико?!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново тангото на властта! Колко пъти се запъват като магаре на лед, след което дават кръгом? И всяко нещо с нашите пари, по няколко пъти! Няма такава опция в НК, за да излежат подобаващо наказание! И това не е само безхаберие и некомпетентност, това е клептомания в нечовешки размери!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А можеше само да се довърши,здрав е бетона колко земетресения издържа през годините.Ама не!Сега такъв бетон с такава здравина не се произвежда,като халва е!Като усвои 4 пъти повече пари ще ги питам аз протестиращите.Най-лошо е ако рухне някой ден с майките и децата вътре,тогава да им видя коментарите на сегашните протестиращи!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е ОАКАНА от архитекти.Всеки го вижда.
24
2
 
4
 
! Отговори
паркирай и си трай преди 3 години
До архитектТи си архитект, колкото Премиера!
23
4
 
12
 
! Отговори
Големи подаръци преди 3 години
Разкудкудякаха се от бранша на кръчмарите-свалиха им ДДС. Сега се произнесоха едни "експерти"-лобисти и хоп-МНООООГО пари за нова болница. Значи Александровска с корпуси на 135 години си е ОК, а тая е за събаряне? Дей гиди сопа неодялана!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ли ви каква е целта,ама ми слагахте минуси.ТОЙ винаги прави така нещата,че народа да ги ''поиска''.И винаги в името на народа!Сега обаче цената ще бъде умножена по 4,а после по още 4,както го прави винаги!Последния пример е с околовръстнотоот Младост до Герман.Цената е златна там вече.Все едно от злато го изгражда.Но за там протести нямаше и ТОЙ се чудеше защо никой не протестира...
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Архитектите също са хора. Семейство трябва да хранят.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До архитектГлупости на търкалета.Вие архитектите сте от най-крадливата и корумпирана пасмина в държавата.Всеки ден виждаме "виждането" ви за общите пространства.Докато не избесят няколко от вас, все по-корумпирани и нагли ще ставате.
19
7
 
12
 
! Отговори
архитект преди 3 години
Браво за решението. След като ще се дават 70мил. за детска болница, тя трябва да се направи по всички съвременни стандарти. Тази съществуваща конструкция ще трябва да се укрепва дори да е в перфектно състояние(а тя не е)! Сега има други норми за изчисляване. Никой вече в света вече не прави многоетажни болници! Всички сме висели пред асансьори. Етажната височина сега трябва да е много по-голяма(отново нови норми). Има коренно различно виждане за общите пространства от това от соца.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кради! КРАДИ БЕ МУТРО ДОЛНА!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 милиона ***, със 7 милиона мнения и всеки си мисли,че е неговото е меродавно. След като бяхте вирусолози, сега архитекти станахте, .амка ви и специалистите.
16
4
 
11
 
! Отговори
просперитет ГРОБ преди 3 години
Така ще се гепнат повечко милиончета!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАхахахбИтона на Бай Тошо, НЕ МОЖЕ, защото НЕ Е МРЪДНАЛ 50 години=1/2 ВЕКбИтона на Бай БАРБА ГАНьОС е по-"здрав" за ОЩЕ ПАРИ, ГЛАСУВАЙТЕ НА ИЗБОРИТЕХАХАХАХАХА
14
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Експерт по "здравословно" хранене и "активен" начин на живот. Иначе казано- редовен клиент на всяка болница. Защо мислиш е там иначе!?
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Схемата е ясна.Някой ще вземе хубавия парцел. Пък в замяна ще построи евентуално след 10 години някаква панелка за болница отвъд околовръстното.
12
7
 
7
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
То деца не останаха в тази държава, те и докторите вече ги няма. Кого ще лекуват и кой ще ги лекува? А и за какво ще строят и събарят, с тези пари да лекуват децата в Турция или Германия. И без това, там си се лекуват.