Събарят старата сграда на детската болница, пак там строят нова

Парцелът бил много добър, в паркова среда
Обновена: 27 май 2020 12:46 | 27 май 2020 12:46, Камелия Цветанова
80
Събарят старата сграда на детската болница, пак там строят нова
Снимка: МС

Сградата на педиатричната болница, която е проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Това обеща примерът Бойко Борисов по време на среща  с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница.

Още по темата

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“, каза той, цитиран от правителствената информационна служба.

Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти. 

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
17
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Боже каква далновидност!!!!! Първо ще дострояват ако мине номера, после ще бутат, че да не се изложат отново. Кралят Тиква с късия си пожарникарски маркуч отово спаси България...........хахахахахахах
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Преди 4 години "Майчин дом" си имаше собствен паркинг. Платен естествено. Ама то и пред строежа е зона. Иначе си прав.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парцелът наистина е много добър. И са му е хвърлили око.Ама не за болница.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма паркова среда, няма що...100м и си на бул. България, смрад от дизел и масло, всеки ден минавам от там. А въпроса с паркирането как ще се реши ми е интересно? Щото сега тия от "Майчин Дом"(300 метра по-нататък), паркират пред строежа и пак не им стигат местата(само за докторите, посетителите са пълен аут).Единствения плюс на локацията е, че има завършен на 60% строеж. Ако ще се събаря, значи локацията няма НИКАКВИ плюсове от потребителска гледна точка.
7
3
 
17
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
"Пътя към ада е постлан с добри намерения"Излишно е да задаваме въпроси от сорта: коя ще бъде фирмата ангажирана със събарянето, естествено и с последващия строеж.Красота, красота... ама касичката трябва да се пълни. Но хората вече са претръпнали от такива неща. Данъкоплатеца трябва да се тупа, като брашнен чувал. Самолети, фрегати, ремонти, строежи, саниране....
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни архитекти ще се нагушат.Едни фирми ще приберат едни 100 милиона.Болница няма да има.Тоя филм сме го гледали.И с АЕЦ Белене беше така.
5
1
 
17
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Проба-грешка.Вчера едно,днес-друго.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ! Най-правилното решение ! - Нова на същото място !
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи няма да има детска болница още 30 години.Е, парите ще се усвоят де.Ама болница не ми се вярва да има.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая гнуснa тлъcтюха с черното на снимката какъв тип експерт се явява? Майка кърмачка или?!
1
6
 
12
 
! Отговори
АНИ преди 3 години
супер новина!!!!