Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!

На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, у нас - 40 млн. лв.
Обновена: 7 юни 2020 10:14 | 7 юни 2020 10:09, Камелия Цветанова
498
Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.

Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Още по темата

След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн.

Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото".

„С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят", отсече той.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли - август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе - от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.

"На старите станции се монтират преградни стени", обясни Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция "Бул. България".

"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

"Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро", каза Борисов след излизане от метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
37
 
! Отговори
Onzi преди 3 години
Минималната заплата в Сърбия е 343.5 ?, което е 669 лв. И това страна, която не е в ЕС.България - 13 години вече в ЕС, 610 лв. Нещо не е както трябва.
35
7
 
33
 
! Отговори
До Иво преди 3 години
София е единствената европейска столица до която стига метрото, по простата причина, че няма друга европейска столица, на която летището да е на 3 км. от идеалния център на града, над който самолетите захождат за кацане с форсаж. Всички реват за чист въздух, но никой не коментира по колко самолета излитат и кацат дневно и какво ни се изсипва на главите от тях. И понеже, явно метрото му е голяма гордост, някой трябва да му напомни, че е не е премиер на София, а на България.
34
21
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
На практига е негова заслугата , че го има, в този смисъл, да негово е.
33
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявам се, но метрото лично негово ли е, че да "му се возим"? Парите от билети в неговия личен джоб ли отиват?
32
6
 
30
 
! Отговори
Ахахахахах преди 3 години
Това ми звучи като - "Каже ли някой корупция, веднага го карам на Витоша"... ама то с тия прийоми работим в това правителство на ретро мутраците от 90те...
31
8
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Сигурно страдаш щом метрото в София ти е проблемно като ориентация :)
30
16
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Хейтите тиквата ама от утре пак ще му се возите на метрото ! Хахахахха
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братоев: На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн.Борисов: Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евроНа кого да вярвам? От метрото до премиерството разликата е 5 млн. евро на км.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22, а ти какъв пример си, че пишеш "зделка"?
27
7
 
21
 
! Отговори
Да! преди 3 години
Значи метрото излиза по-евтино от същото на запад? Сигурно има защо. Само за сравнение, метрото в Лондон - трябва да имаш голям талант, за да се загубиш, дори да влизаш за пръв път в него. Всичко е написано, начертано и като знаеш къде отиваш - лесно!В София трябва да имаш голям талант за да се оправиш - едва ли човек влязъл за пръв път в него, ще знае откъде да мине и как, за да се прехвърли на другата линия.
26
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих се притеснил ако в България строят толкова евтино метрото, сигурно са измислили водата или друго нещо. Може в другите държави да има различни норми за строеж на метро, както се оказа че има други норми за строене на пътища и магистрали
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фсичко това е гот, обаче кат започнат да ме праят на боядисано враПче полудевам, разбииш ли!
24
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го слуша човек всичко е прекрасно, няма корупция, хората се връщат масово, високи заплати и много работни места, постоянно хвалба от Европа, отличници във всичко. А реалността е???Гледаме СРЗ и шепа хора с топ заплати, крякаща как другите просто не са учили и затова работят за 500 лв. без да си дават сметка, че и на това раб. място някой макар и не толкова образован трябва да работи.
23
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти съм сигурен,че догодина по това време г-н Борисов, г-жа Фандъкова и г-н Горанов ще са трима от обителите на затворено държавно съоръжение, тип затвор и ще останат мнооооого дълго там. Алена не го ли вижда да му го каже на нестабилния психически пациент?
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека след свалянето в метрото полетим към цените на Ефовете който може би ще получим след 7 години. Няма такава зделка в историята на света. Тя е за пример.
21
4
 
5
 
! Отговори
Мутрополитън преди 3 години
А тъпите китайци купиха "Маглев", за олимпиадата преди време.
20
35
 
13
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Факт е, че в България много бързо и евтино се строи метрото. София между другото е единствената столица в Източна Европа в която метрото стига до летището! Друг факт е, че като километри софийското метро вече е значително по дълго от това в Будапеща, въпреки че в Будапеща първата линия е открита още през 1896-та година.
19
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор и конфискация мутряк, до 9то коляно.
18
5
 
9
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
https://dunavmost/***/sheherezada-si-ima-dvorets-za-nad-1-milion-leva.КОРУПЦИЯ
17
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влатко го оставете-той го е хванала една амнезия,депресирано е момчето. Не знае вчера кво е ял. Ся си репетира клетвите и как да се кръсти. Обучава го лично носителят на "Аскеер"2020 за цялостно творчество-Бай ***....