Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО

Управляващите внасят поправки в Закона за службата
112
Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не комисия с участието на МВР и ДАНС, а еднолично началникът на НСО ще решава на кого да бъдат назначавани гардове за охрана. Тази поправка в закона за службата внася мнозинството в парламента след скандалите около служители на НСО, които влязоха в спречкване с бившия правосъден министър Христо Иванов и реакцията на президента Румен Радев, който се оплака, че реално не ръководи и не контролира службата, която е на негово подчинение.

Още по темата
"Решенията ще се вземат с акт на началника на службата, утвърден от президента", обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.

С промените, които внасят управляващите, се регламентира новия начина на вземане на решения за степента на опасност на охраняемите лица.

Те предвиждат началникът на НСО да взима решенията, като ще изисква информация от ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване", "Военна информация".

"Срокът за предоставянето на информацията, редът за предоставяне, участието на органите, ще се уреждат с правилник за прилагането на Закона за НСО", допълни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ПО ИНТЕРЕСНО Е НА КОГО ЩЕ БЪДЕ ПОДЧИНЕН ТОЗИ НАЧАЛНИК. АКО Е НА БОЙКО СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС. НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. ГЕРБ ЗАВОАЛИРАТ ВСЯКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ТЪЛКУВА МНОГОЗНАЧНО И ПОСЛЕ ПАК ТЕ ДА СА ПРАВИТЕ. БРАВО МНОГО ВИ БИВА В ДАЛААВЕРИТЕ.
93
0
 
1
 
! Отговори
от 101 преди 3 години
Дори и българските граждани ще са доволни от ограничаването на разходи за НСО.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се приеме закон да се охраняват само президента , преседаделя на народното събрание и премиера.Само тези три лица да се грижат НСО и проблемите по спора са решени .Удовлетворява дори и исканията на Радев.
91
1
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
"Решенията ще се вземат с акт на началника на службата, утвърден от президента", обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.Там е заровено кучето - президента само утвърждава началника на НСО - тоест този човек се предлага на президента от министър председателя,пък президента ако иска да го утвърждава.Президентът само издава указ за назначаването на шефа на НСО и толкоз.Не съм фен на президента,този субект не е за тази длъжност.Но герберската наглост и безочие вече са нетърпими
90
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До бай МилеПо безплатните кебапчета и бира сте вие, пенсионерите, дето все ревете колко сте гладни и бедни :))) А на брифинга преди малко Борисов показа в писмен вид наредбата на шефа на НСО, тоест човека на Чорапа как е заповядал лично:"Борисов изчете писма, според които исканията са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец" от 10 юли до 15 септември. Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев."Еееех, колко е жалко да си червена kpaтуна и да викаш на бялото черно
89
2
 
3
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До пияница мистикДа не закъснееш за протеста довечера, че ще изпуснеш кебапчетата.Да, казва се, че еднолично ЩЕ решава от някой момент в бъдещето. В момента добре сложените момчета по къси *** на плажа и пред "берлин" ги е сложил оня с белото нощно шкафче и това трябва да стане ясно на всички!
88
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До бай МилеБайно, мзй и ти като останалите ти съратници, дрогарете пyтин0питеци коментирате само по заглавие и снимка. Ами то ясно си е казано:"С промените, които внасят управляващите, се регламентира новия начина на вземане на решения за степента на опасност на охраняемите лица. Те предвиждат началникът на НСО да взима решенията, като ще изисква информация от ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване", "Военна информация" Тоест човека на Чорапа САМ ще решава след като му дадат информацията
87
1
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Шефът на НСО се предлага от Министерски съвет /ББ/ а президента подписва Указ. Във въпроса се пита , можели да отказва НСО на ББ при положение, че той му определя и бюджета/40мил.лв?
86
4
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
ХАхахаха, браво на ГЕРБ! Тyриха му го на смешниka Зелен Чорап. Врещя, врещя, че му били отнели властта над НСО, вика, скандира за свалянето на охраната над Джолан и Свинян. Е, сега му върнаха цялата власт. Да го видим съветската подл0га дали ще посмее да го направи или само устата му голяма да си прави измислен PR. и лъжеше като дрът cиган, защото не е очаквал такъв ход. Не забравяйте, че Джолан също е на съветска хранилка, наред с Атака и БЗП
85
2
 
4
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Към момента кой да бъде охраняван от НСО решават шефовете на ДАНС, МВР и НСО. Дори от НСО да са против, другите двама ако са "за", то от НСО са длъжни да се съобразят. От тези служби, само НСО се води подчинена на президента. Внушенията, които се правят, че видиш ли президентът решавал кой да бъде охраняван са си точно такива - внушения, при това подвеждащи!
84
0
 
4
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
@91Всъщност, решенията се вземат от трима души с гласуване и мнозинство. Единият е шефа на НСО, другите двама са по линия на министерски съвет.Тоест, ако те решат, той няма думата.Ама сега вменяват вина на президента, понеже народът не знае законите. А и не е длъжен.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Закона за НСО, службата се ръководи от шефа на НСО, а не от президента, както се опитва да внушава ГЕРБ. Президентът само издава указ за назначаването на шефа на НСО и толкоз. Контрол над НСО на практика няма по закон. Единствено една парламентарна комисия има някакви подобни функции. Тази ситуация се получи в нарушение на Конституцията, когато ГЕРБ със закон отнеха правомощия на президента.
82
0
 
1
 
! Отговори
Накратко: преди 3 години
Черния д.о.б.итък е цвета на нацията, които е потомствено гледан за състезания и пред света! И ако "конусите дето убиха тати" имат световни и олимпийски рекорди и са отгледали едни от най-читавите творци на 20 век и предишния, Симо 2 и баща му държат само един рекорд! Кой ще застреля повече от учебниците по литература! Аз или "тати"
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достъпът до акваторията около "летните сараи" на Ахмед Доган в парк "Росенец", е блокиран. Това става ясно от публикация в сайта на Ръководството на корабния трафик - Черно море, за която съобщи специализираното морско издание maritime.bgСпоред публикуваното предупреждение забраната е наложена в 21 ч. снощи и важи до 21 ч. на 15 септември.Координатите очертават широк периметър в залива пред парка "Росенец", който е забранен за плаване, заставане на котва, риболов и водолазни дейности.
80
1
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли? преди 3 години
Знаеш ли какво е черен ***? Това са породисти породи, не за клане, не за ядене, а за състезание - черни коне - раждат се черни стават бели после. Като Стефчето или Кирков! Ще къпеш не Червения кон, ще къпеш нацистите да се види каква още свинщина е забъркал!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднолично ще решава Калинко Мисирков. Да, вервайте, че ще бъде напълно независимо и премислено. Видите ли понеже е еднолично, няма как да искаме мотиви. Той ще си знае най-добре кой да бъде пазен. Да, официалните държавни органи трябва да пазят мутрите от гражданите. Иначе представяте ли си тоя объркан народ какво може да си помисли. Ми то така най-добре, еднолично. Да много добре, точно. Супер. Ток и жица. Бетон.
78
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
които се чувства застрашен да си плаща от джоба охраната ген радев вчера показаче не се нуждае от охрана стига сте харчили пари за щяло и нещяло
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този същият да не забравил, че вчера даде интервю по една национална телевизия и обясняваше как Радев го решавал това и бил отговорен кой да се пази и кой не ?
76
8
 
2
 
! Отговори
Abv преди 3 години
Нали Радко пиратко е мъж, да си поеме службата и да решава. *** е мома и не смее , но виж Курнелуя е друг случай, там нещата може и да станат. А Радко щом упора му е Лупи го пиши бегал.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "такива мър-ши в управлинето"Мършите в управлението се избират от *** избиратели като теб.