Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО

Управляващите внасят поправки в Закона за службата
112
Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не комисия с участието на МВР и ДАНС, а еднолично началникът на НСО ще решава на кого да бъдат назначавани гардове за охрана. Тази поправка в закона за службата внася мнозинството в парламента след скандалите около служители на НСО, които влязоха в спречкване с бившия правосъден министър Христо Иванов и реакцията на президента Румен Радев, който се оплака, че реално не ръководи и не контролира службата, която е на негово подчинение.

Още по темата
"Решенията ще се вземат с акт на началника на службата, утвърден от президента", обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.

С промените, които внасят управляващите, се регламентира новия начина на вземане на решения за степента на опасност на охраняемите лица.

Те предвиждат началникът на НСО да взима решенията, като ще изисква информация от ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване", "Военна информация".

"Срокът за предоставянето на информацията, редът за предоставяне, участието на органите, ще се уреждат с правилник за прилагането на Закона за НСО", допълни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се разбра кой е казал да се охраняват Доган и Пеевски?
53
1
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Държава така не може да съществува-Няколко Години ВСЕКИ ДЕН ИМА СКАНДАЛИ С ТАЗИ СКАНДАЛНА ПАРТИЯ И НЕЙНАТА КЛИКА ПАТРЕОТЕ И ВСЯКАКВИ ПРИТУРКИ! КОй Бизнесмен ще пристигне в БГ да Инвестира?-Ами дори Българските Бизнесмени Бягат! БИЗНЕСА Е КАТО ГОРСКИТЕ ПТИЧКИ- БИЕШ ЛИ "ТЪПАНА" ПОСТОЯННО -ТЕ ОТЛИТАТ ЗАВИНАГИ!! ГЕРБ съсипа Всичко и Всички- Министъра на Правосъдието направи за смях Цялото Праводъдие- Шефове на МВР си делят пари от Дрога! Депутати с апартаменти и хотели ПОДАРЪК от Бизнес Кръгове!
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се охраняват Доган и Пеевски? Да си плащат лично за охрана на часна фирма. Така от нашия джоб са излязли 1,5млн за охрана само на Доган.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо бяха отнети тези правомощия на президента досега ?
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой да бъде охраняван ще решава еднолично шефът на НСО"......., а кой ще казва докъде е зоната на охраняваното лице? Досега изглежда цяла България е охранявана зона, нали Българино?
49
3
 
6
 
! Отговори
ист преди 3 години
След две години шефът на НСО ще бъде най богатия българин. Нали се досещате защо.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва всички българи утре да си спретнем едно индианско лятно парти на тези сараи. За целта всички на дървени салове и с томахавка в ръка - да не ни ги пукат, за всеки случай на всеки сал и по един АК-47. Ха.. да видят какво парти и бягане ще падне! Ако не счупим рекорда по гледаемост в ютюб на най-големия хит там, българи да не ни казват. Бягащите ще ги налагаме с флага по главата, докато не придобият същия цвят. А Догана ще го метнем в морето и ще му покажем пътя към анадола...
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От зле на още по-зле ...
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази преторианска гвардия трябва да се разпусне. Има си униформени полицаи те да охраняват тези високорискови политици.
45
0
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Бе, дайте му сам да си определя бюджета, па той останалото ще го намести горе - доле!
44
5
 
9
 
! Отговори
НЛО преди 3 години
В закона на гроб е ясно записано кой трябва да се охранява - тъпата кърджалийска пуйка, главния ***, дръндарския енергетик и кандидат шефа на ДАНС.
43
3
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но българите са прости и не я разбират и не могат да я прилагат правилно.
42
0
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Като той ще решава еднолично, прехвърлете му и акциите, да се самоиздържа. А на гражданите се полага по един калашник и те да си решават от кого да се пазят.
41
5
 
6
 
! Отговори
бай Тодар Правешки преди 3 години
Добър ден другарки и другаре, госпожи и господа, ледита и джентелмени! Добре ли живеете при демокрацията. Ядете ли банани?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Такава концентрирана простотия от доста време не бях чел. Шокиран съм, че можеш да дишаш и пишеш коментари едновременно.
39
0
 
4
 
! Отговори
Позор преди 3 години
На снимката е тази П..ка от Плевен,от записа на тиквата...
38
0
 
11
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Тази жена която е измислила и написала горните петнадесетина реда, наясно ли какво е РАЗЯСНЕНИЕ и какво-ОПЛАКВАНЕ? Как квалифицира разясненията, които даде Президента относно правната структура и управление на НСО, като негово оплакване? Има ли кой да следи за подобни журналистически приумици уронващи престижа на институции, или са оставени на самотек да словоблудстват, според личната си култура и възпитание?
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз викам бай Асен от Долно Нанагорнище да решава кой да бъде охраняван. Убеден съм, че решенията му ще са по-справедливи от тези на шефа на НСО.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 35Влезнали са да търсят неуловимия дрон...
35
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Това е възможно най-голямата тапотия и пак идва от ГЕРБ. Това ще е някаква държава в държавата.