Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
38
 
! Отговори
мисирка преди 3 години
Роско искаш ли пак президент ? Ах милия.
14
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа не протестира в защита на Радев. Протестира защото определени кръгове са обхванали цялата държавна власт с пипалата си, източват парите на данъкоплатеца и ползват институциите да разчистват сметки помежду си. Кой разреши на ББ да управлява служебен автомобил на НСО в нарушение на протокола за сигурност? Защо стратегически обекти, като нефтопровода и газопроваода се пазят от неговата фирма срещу милиони годишно, а не от жандармерията? Защо е охраната на Пеевски и Доган?
13
4
 
46
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А плевнелиевият мандат как ще остане - повечето хора вече не се ат за мандата на тази мижитypка.
12
3
 
49
 
! Отговори
единствения провален преди 3 години
Президент е един,който една мутра го чукаше като теле по челото в една национална телевизия!
11
4
 
39
 
! Отговори
Мулю преди 3 години
Ти па отде се пръкна пак? Това ли пише на листчео пред теб?
10
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият президент, който не се кандидатира за втори мандат, понеже хората не можеха да го понасят и нямаше да вземе и 5% подкрепа. Точно той, който не спря да защитава чужди интереси, да дава оценки за други президенти някак си не ми се връзва. Разликата в проверките беше, че това сега е политическа чистка, водена от фашистката хунта ГЕРБ. Щели да останат до края на мандата... глупости. Те и месец няма да издържат.
9
7
 
78
 
! Отговори
гост преди 3 години
Мълчи бе посмешише. Беше ме срам от тебе докато беше президент. Радев поне си заслужава уважението.
8
10
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А плевналиев ще остане в историята като президента с най ниския рейтинг... а Радев ще остане в историята като президента с най висок рейтинг!
7
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и Саадам и Муамар и те така разпраяха, мъ народната льобоф ги разпори..И те тъка, Мисир Винетувски тикво кухо. Апропо нагли ***,защо за винетките няма да има удължаване на срока с два месяца заради извънредното?А това недоразумение да пробва да отиде да ги говори тези глупости на площада да яде сурвакницата.
6
7
 
80
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Боже, кой говори за "провален"! Посмешището на България!Предсрочни избори ще има или ще има запален Парламент/МС/БНТ
5
4
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев знае ли, че протестите не са срещу Радев, а срещу баце?
4
5
 
67
 
! Отговори
Плазмодий преди 3 години
Елементарен
3
8
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се. Като начало ще има служебно правителство и после избори.
2
23
 
85
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Вчера Биков, а днес ирландска овчарка Плювнелиев са на амбразурата да защитават подпийналия снощи Борисов. Утре Инджев ли да очакваме? Хората си казаха думата и не искат мафията да ги управлява. Сбогом
1
77
 
47
 
! Отговори
Павлин преди 3 години
Много точен коментар!