Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роска Рооска - бабина рогоозка
34
5
 
3
 
! Отговори
гяаа ъс преди 3 години
До BbТе това ти е проблема!И да допълня,че е много голям!
33
6
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
господ го наказа ама това не си взе поука да си затвори устата
32
29
 
10
 
! Отговори
Cx преди 3 години
Плевнелиев е най-слабия президент на България ... но е прав.
31
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой го пита този субект, който с охота ядеше шамари по вратлето си от баце и се усмихваше неадекватно? При десетки хиляди по улиците, вашите пластмасови политически игрички, маскиращи нищо друго освен бандитска алчност и жажда за безгранична власто, няма как да минат и реално на никого не му пука какво мислите. ОСТАВКА!
30
5
 
48
 
! Отговори
Чехльо преди 3 години
Ти си най провален бивш президент ,щом вицето ти се разграничи от теб.
29
20
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Ал бънди (радеф) е ПО3ОР!!!!
28
2
 
30
 
! Отговори
мамин наакан преди 3 години
То зад вратата и баба може!Да излезе на площада и да го обясни на протестаджиите!
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев: Русия е агресор !
26
32
 
5
 
! Отговори
Bb преди 3 години
Единият е успешен бизнесмен, а другият *** военен, защо българина вярва на вторият нямам обяснение
25
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуча на кремълския Пучдемон Радев няма да успее.
24
8
 
30
 
! Отговори
пак замазва тоя преди 3 години
никой от протестиращите не иска радев да управлява !! той няма партия и падането на боко няма да му донесе никакви облаги просто защото служебният кабинет е за няколко месеца(като боко за 8 м ще донесе повече негативи).радев търси избори за нов начин на управление а не хаос. а именно казузата за промяна искана от хората е смислена а не как да крепим корумпирано управление
23
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др. Радев, постигнахме успех!Само двама набити полицаи...
22
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - Мадуро на Путин в България.Да си прибира Зайчарника и мутрите от площада.
21
3
 
18
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Не само хората, нито една партия не го пожела, а боко го сравни с магаре.А медиите го публикуват само защото е удобен канал хората да си злеят ръсотията (даже да им плащат, едва ли биха се изложили с него само заради едните пари).
20
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има предсрочни избори.Зайчарника на Радев да се прибира в кокошарника.
19
4
 
49
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
По голямо провалено недоразумение което е останало в историята като най неподходящият президент си ти Роско Плевнелиев! Толкова пък да не се усещаш,че никой вече не те помни и не желае да си спомня е пресъщо само на много ниско интелигентно същество!
18
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Росене, харесвах те преди...че не си мутра като Бойко...но..сега да защитаваш тия мафиоти и мутри...ставаш слаб...и олекваш много.
17
37
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Много ми е интересно какво би казал господин Първанов, за Радев! Той като бивш президент одобрява ли действията на действащия!? Едва ли!
16
6
 
59
 
! Отговори
НСО преди 3 години
НСО любовнико, престани да манипулираш. Това продажно корумпирано правителство трябва да подаде оставка веднага! Друга алтернатива няма !