Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
10
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Румка, Румка ти си абсолютен пухльо. Видяхме и твоя мандат. Никой не те помни. Герберска долна ***. Ти си вреден за обществото. Ходи да правиш свиииииии ки на Баце
354
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роскоооо ми теб кой с нещо те запомни, освен че Баце те шляпаше по вреата и те сравни с магаре
353
5
 
15
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 3 години
Толкова е невзрачен ,че дон Барба Ганьос предпочете майката на нацията Цецка /едва избутала рабфак/ ,пред него за президент.Сега се опитва да привлече вниманието върху безличната си особа ,но предизвиква само съжаление и погнуса.Мнението му не струва и 5ст.Каквото изфъфли ,винаги става обратното.Ясен признак че дон Ганьос е пътник.
352
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа ти кой беше, аа да тоя дето направи турски поток и раздавали отношенията ни с Русия но ни сдобри с Турция , машала ефенди
351
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на хл.еб.арка с излъчване на чер.вей.Жена му трябва да му забрани да излиза от кухнята ,че всеки път говори нелепости.Уж беше в някакви клъстери ,в световни организации...А той миеше прозорците и переше бельото на Деси.
350
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истински мъж, а не като завряния под чехъла на Деса Радев.
349
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Всички руски труженички от най древната професия, намиращи се в президентсвото, начело с Румен Шведски - вън!Заминавайте да се трудните на волоколамское шоссе!
348
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ей чехъл добре че беше ти. Заради такива като теб избрахме Радев. А относно оставката тя е въпрос на часове.
347
1
 
6
 
! Отговори
Лора преди 3 години
За теб избори и всичко с държавното плюскане отминаха безвъзвратно!Анадъм!
346
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно игнориране на продажните медии. Спре ли им трафика, си заминават и те
345
4
 
8
 
! Отговори
чехлю маринкин преди 3 години
явно всички плазмодии са ги изкарали на амбразурата днеска, така още повече се засилват по надолището
344
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев има черен колан по жиожицо и ще принуди радев да се предаде.
343
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Сценарият спуснат от Кремъл няма да се получи!Нет денги, товарищи!
342
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше смелост да се покаже на площадда ще го замерят с гнили зеленчуци.
341
4
 
7
 
! Отговори
Йово преди 3 години
До До ЙовоДа същия стопанисва ТехПарка в кв. Полигона и между другото ТехПарка е почти празен но това не пречи вътре да продължава да се строй, в смисъл да се усвояват терени!
340
3
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Следващото правителство (ако не е на ГЕРБ) ще въведе строги мерки вечерен час забрана за излизане и ще плаща на калпак хиледарки от бюджета. След като той свърши ще открадне помощта от ЕС и ще сдаде властта (не без бой). Ще обеднеем яко и някой друг ще трябва да им оправя бакиите.
339
12
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Импийчмънт за националния предател и руска *** Румен Шведски!
338
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Офф ,да се омитаЮлияна беше супер мацка, даже не искаше да се показва с него, участваше и на проест, като нейни приятелки гледаха да не я познаят....Отначало се гордееше, че мъжа й е станал президент, но след това го напусна, явно е била жена с характер!
337
3
 
12
 
! Отговори
До Йово преди 3 години
Човека има да избива от провала със затворения комплекс. Затова малко държавна помощ е наложителна. Същия не стопанисва ли огромния ТехПарк дето нищо не се прави? Пак държавна помощ май. Или фондове се леят. Така са се оваляли в Лана че не можеш да разбереш откъде им дават да сучат.
336
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще вземете 15% на изборите бе червени бок.луци. не разбрахте ли че само тези на площада гласуват за вашата партия.