ВМРО не цели политическа конфронтация с “Баня Баши”

Партията иска да предизвика дебат
29 юли 2020 00:36,
31

От ВМРО внесоха предложение софийската джамия “Баня Баши” да стане музей. Идеята е реципрочна на превръщането на “Света София" в Истанбул в действаща джамия.
Още по темата

"Това наше предложение имаше цел да инициира дебат в обществото. След възобновяването на мюсюлманските молитви в "Св. София", нашето искане е реципрочно, тъй като искаме затварянето на българска джамия, защото Ердоган е допуснал мюсюлмански молитви в християнски храм", коментира общинският съветник от ВМРО Михаил Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той допълни, че не се търси политическа конфронтация. Според Петров идеята среща подкрепата на хората, които не са безучастни от случващото се в Турция като съседна държава.

"Ние не можем да бъдем безучастни в този акт, в който Реджеп Ердоган се опитва да показва едно надмощие на мюсюлманската религия над християнската", каза още гостът пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи планът ще зависи от това какви ще са отзивите на хората. "Сградата на "Баня Баши" може да бъде музей, тя има архитектурна стойност", смята общинският съветник.

Петров коментира позицията на ВМРО, свързана с повишаването на раждаемостта в страната:

През септември ще сме свидетели на тъжен рекорд колко малко първокласници са влезли в класните стаи. Ние имаме конкретни предложения - програма за подпомагане на младите семейства. Целта е да се подпомагат младите семейства, като помощта да е само за родители със средно или висше образование. Целта на програмата е да се стимулират тези, които са дали нещо на обществото - да получат нещо обратно.

Михаил Петров даде мнението си и относно идеята да се забрани изцяло движението на каруци по пътищата.

"Досега проблемът беше, че нарушителите бяха ненаказани. Друг проблем е и отнемането на пряговете и какво се случва с тези животни", посочи той и добави, че се предвижда тези животни да се изземват и да бъдат настанени в база до София.

Общинският съветник каза още, че се планира поставяне на видеонаблюдение и в малките населени места, с цел справяне с битовата престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тая разлика, че Света София преди това е била джамия, а джамията в София преди това не е била музей. Това доказва, че ВМРО не са много умни хора. По-скоро са ислямофоби с лошо семейно възпитание.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направим кръстоносни походи, ако искате а!?Глуупациии станете атеисти и си живейте живота и не се занимавайте с глупости, като коя религия е по- силна и коя не ! Идиотщина пълна
22
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Хахаха,хахо,прав си за минималната заплата,но е три пъти по-голяма от ганчофската миним.заплата.
21
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-26 ,*** за тази твоя работа се иска топки,а у ***,тозе ексесуар липсват,сама опитай,и в турските села,ще те заврат,там,откъдето си излязъл.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам всеки ден да събаряме по една джмия, докато турците не излязат от св. София. А като свършат джамиите - всеки ден по едно турско село да изчезва от картата. Око за око, зъб за зъб.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен -до това преди 3 години
Ти нормален ли си, защо народа трябва да плаща на зомбирани от религии, хайде да плащаме и на наркоманите, защото и те имат нужда от субсидии!? Който вярва в извънземни, да си се моли в къщи, защо ми нарушават покоя с разни говорители от джамии? За това ли да им плащаме?
18
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Той направи 24 стотинки турската лира от 1.10 лева. Една трета от населението на Турция на минимална заплата. Изобщо такъв тук да не стъпва.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТоваКонфронтация не би имало толкова с Турция, колкото се прави пореден опит в стил "разделяй и владей" върху обществото в България. ВМРО вместо да се занимават с глупости, да бяха сезирали компетентни органи за финансирането на вероизповеданията у нас и да отразят действителни опити за намеса на религиозна основа чрез разни фондации и подставени лица. А сега само дразнят хората на тема религия и на следващите избори трябва да бъдат изхвърлени от управлението.
16
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Ааа Ердоган тук не, където отиде разбива икономиката.
15
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
не драги ми питроети,поканете и ЕРДОГАН на дебата,той ще ви обясни,какво е патриотизъм.
14
6
 
4
 
! Отговори
До Това преди 3 години
Дай пример, къде джамия е направена в църква. Когато християнството си е строяло църкви, изобщо не е имало религия ислям, тя се пръква много по късно, и с примитивният си манталитет са започнали наготово да завладяват чужди земи, каквото е направила и османлийската па.плач. Почти всички джамии в България са построени върху основи на църкви, а някъде църквите са превърнати в джамии, както сега постъпват в Турция. Р.язаните не знаят ли, че това е светотатство и ще си платят за греховете пред Бога.
13
3
 
3
 
! Отговори
Това преди 3 години
Не е първият случай църква да става на джамия или джамия да я превърнат в църква. Религията е горе долу една и съща и какво ще е си решава съответната държава. Заради тия "умници", ако пипнат точно сега тази джамия ще е директна конфронтация срещу Турция. Преди 1 година нямаше да е проблем. Тия "патриоти" само се опитват да припечелят някакво внимание по най-глупавия начин, нищо друго.
12
2
 
4
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Малко хора знаят но първия градоначалник на София след освобождениео е бил руснак и е заповядал почти всички джамии да бъдат съборени а те никак не са били малко само тая е останала ако не е бил той днес София щеше да прилича на анадолски град.това русофобите не ги касае защото си искат исляма, да им помогнем като изселим по предназначение на югоизток
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно казано, не мога да понасям граждани от смесени бракове, които се правят на по-българи от българите. Имайте предвид, че за чужденци се женят най-откачените представители на всяка нация.
10
2
 
9
 
! Отговори
Не е конфронтация, преди 3 години
но са предизборни трикове, влязат ли във властта, дебе.логъзият им службар пак ще се сложи на някого. Защо изобщо играха с Боко, това ги унищожи, както целувката на Станишев с Местан унищожи БСП завинаги. ВМРО е вече бита карта, никой няма да им повярва, но и аз искам тази джамия да стане музей, а от всички други джамии да се премахнат говорителите. Която партия го направи, това ще са истински патриоти, а не по.миярите на Боко!
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложението за реципрочност ни сваля на нивото на Ердоган - политик, помислил се за голям играч! Нито християните, нито мюсюлманите или която и да е религия в България няма да се хванат на тази евтина въдица.
8
8
 
11
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
джамията в София не е крайно недостатъчна, а е излишна.. и какво щяло да стане ако се затвори - и какво ще стане.. плашите ли нещо?? :))))?
7
3
 
10
 
! Отговори
аз преди 3 години
Две съседки си приказват;Хайде да си говорим работи дето няма да станат.
6
10
 
14
 
! Отговори
Omar ibn Hattab преди 3 години
Този господин виждал ли е стари снимки на София? Осеяна с минарета. Къде сега са те? Съборени, превърнати в обори, църкви, кафенета. Тези територии са владяни 5 века, в резултат има над 2 000 джамии, които е редно държавата да поддържа. Това да затвориш единствената, крайно недостатъчна джамия е провокация, отговорът на която господинът едва ли иска да види в неговия живот. Медии, не давайте трибуна на тези крайни ксенофоби.
5
5
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Нужни са реципрочни действия ! Или пратете дебеличкото момче от Банкя да оправя нещата.Нали той се прегръща с турския сатрап!