Битката в БСП продължава,а Жаблянов сравни Нинова с Лукашенко

Партията трябва да демонстрира на десницата как се прави избор, смята той
Обновена: 9 сеп 2020 22:12 | 9 сеп 2020 22:08, Петя Славова
62

Вместо БСП да демонстрира откритост, чрез която да спечели голяма част от българските граждани за каузата на демокрацията, бившият председател изкопира всички негативни техники на ГЕРБ през последните 10 години за участие в изборите.

Това заяви в предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Валери Жаблянов в навечерието на изборите за лидер на БСП, които ще се проведат тази събота.

Според него политиката на БСП в бъдеще е отделна тема. Големият въпрос бил, че БСП трябва да демонстрира на десницата как се прави избор.

"За съжаление, два дни преди изборите в БСП няма избирателен списък. Никой не знае точната численост на тези, които имат право да гласуват. Изборът в БСП наруши всички елементарни изисквания. Не може да има избор без избирателни списъци. По какво се различава това, което прави г-жа Нинова с това, което прави г-н Лукашенко", обясни Жаблянов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от БСП бе категоричен, че ако няма правила, това не е избор. Той изтъкна, че е трябвало да има неоспорими правила за провеждането на избор за партиен лидер.

"За г-жа Нинова второто място на изборите е постижение", отбеляза иронично Жаблянов.

Според него програмата на социалистите "Визия за България" не е била възприета от обществото и не е била подкрепена от други партии, заради което е останала документ без реални последствия за българската политика.

Може ли БСП да бъде привлекателната сила за младите хора или се нуждае от сериозна вътрешна трансформация, попита Жаблянов. И настоя, че трябва да се прекрати черната кампания и охулването на дейците на БСП.

За него нямаме нужда от нова Конституция, а от възстановяване на конституционните норми на управление на държавата.

"Парламентът беше унижаван системно. Основна задача на политическите сили е възстановяване на конституционните форми и авторитета на българското народно представителство", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама там са само Лукашенковци.
47
9
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До Въпрос към ***?Ами прочети закона за приватизация на Иван Костов, подкрепен от САЩ и ще разбереш. Там всичко е написано. Всеки, който беше грамотен и можеше поне да чете можеше да стане собственик на ,,Техноимпекс". Но като не сте прочели един закон ви остава само възможността да лъжете. Всички приватизации се обявяваха в ДВ. Ти знаеш ли какво е ДВ? Ако знаеше нямаше да изритан от обществото!
46
5
 
24
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
45
2
 
21
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и ти не си по-долу другарю защитиник на НС,всички сте еднакви,такъв ви е генезисът криминален=кървав!
43
0
 
22
 
! Отговори
Пудел на каишка преди 3 години
Жабльото да отговори как само с партийна и държавна работа притежава два луксозни апартамента,два парцела в София и вила за 400 000 евро? Какво разбира от икономика та при Станушко е лапал пари от два борда,а жена му в условия ня канфликт на итереси разпределяше еврофондове в министерството на енергетиката. Тоя като Станушко морен вода не е пил и е на къс повод като пудел на ГЕРБ.
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наблюдавайте ИЗБОРИТЕ в БСП. Това е желанието на Нинова и Радев за изборите в България. Такива избори не е имало и преди 89 г. Това е демокрация по радевски.
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подло, аморално нагло е поведението на Нинова!
40
1
 
22
 
! Отговори
смях в залата преди 3 години
Интересно журналистите трябва да попитат Нинова дали някога е чела някаква книга.Да си спомни заглавието и с две три думи да обясни съдържанието.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме се наслушали за тиквата, еднокнижника, хайде да го оставете и да поговорим за кандидатите кой какво притежава, какво е приватизирал, какво е направил, СТАНИШЕВ МНОГО Е УЧИЛ, ПЪРВИ РАБОТЕН ДЕН -ПРЕМИЕР, ДРУГИ ДАЛИ СА РЪКОВОДИЛИ ПОНЕ 100О ЧОВЕКА ДА СВЪШАТ НЕЩО ИЛИ ОРАТОРИ ПЛЯМПАЛИ! УТРЕ КАТО ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ РАБОТИТЕ А НЕ ДА ЧЕТЕТЕ МОЛИТВИ, за тази работа има попове,А РР ЗАВЕЖДА ПОГРЕБАЛНАТА АГЕНЦИЯ!
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По скоро си и двете.Не ми пука за Нинова или опонентите й, а искам корумпирания, крадлив Еднокнижник да влезе в затвора!#######Еднокнижник си ти и безделник даже.Той е казал ,че тази му е любимата книга но нали си Т Ъ П, как да вденеш.Пък ,какво искаш ,го боли Фара.
37
1
 
13
 
! Отговори
Гинка Кесякова преди 3 години
Аз ша съ тъковъм с Жоро Свиленски тогава щом моя бившия са бута с неговата Деса!
36
17
 
1
 
! Отговори
Ку*росмук преди 3 години
Гинка КесяковаГрипена не става!.................Гинке-гербава калинке, видно е, че к0ра на ТУЛУПА му става, взе ли си надницата от чекмеджето, ммм ....razпоретино d0lна!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26И двете ти диагнози са верни!
34
3
 
17
 
! Отговори
Гинка Кесякова преди 3 години
Грипена не става!
33
1
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Наблюдател ама руски...значи..викаш да честитим на нинова - лукашенкова??? Натам вървят " изборите" в бспто.
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така си мислят герб, щот са неграмотни като тиквата еднокнижник...
31
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Наследниците на комунистическата номенклатура и новите кариеристи са наясно, че при пряк избор нямат шанс и затова сега се правят на жертви на "недемократичната" Нинова...
30
1
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
От един комунист друга приказка не очакваме. Ще се видим на изборите нещастници жалки.
29
2
 
5
 
! Отговори
Гербераст-педе*раст преди 3 години
Е прецедента