Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност
383
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов честити Деня на Независимостта в пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност, написа той.

Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък.

„И аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!, пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махай се, всички са обединени срещу теб!
46
5
 
7
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Така е Другарю Борисов,но за вас обединение означава единствено "АЗ КАЗАХ!!!" и всички теменужки,калинки и тем подобни да пърхат с мигли и доволни усмифчици,чинно!!!Такова обединение Другарю Борисов е имало през лето 681-во...примерно!!!А да не забравя и любимия Ви Тодор Живков.
45
14
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания господин Борисов ! Цялата нация е с Вас ! Само напред и само нагоре!
44
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов - Държавник.А Фигуранта - Разсипник.
43
4
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Такъв разпад на държавата какъвто има в момента не е имало никога. Така че не съм сигурен, че ЕС и НАТО ни влияят добре. Цените по магазините са същите като в Германия и Франция, големите вериги ни превзеха, руския пазар го закриха, западния почти го няма .... пълен крах.Сърбия не е в ЕС и гледам че се развива чудесно - магистрали от край до край, нови заводи навсякъде...
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Пак лъжеш. Чехия дори има естествен прираст и по стандарти изпревари Португалия и гони Италия. Ако Беларус беше толкова добре нямаше да протестират стотици хиляди.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ураааааааааааа Другарю Борисов!
40
3
 
15
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Човекът с безброй зависимости призовава за обединение около себе си...
39
8
 
11
 
! Отговори
БАНДИТА БОЙКО преди 3 години
КАКТО Е ИЗВЕСТЕН ПО ПЛАНЕТАТА ГО ЧАКА ЗАТВОР
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Не лъжи. Чехия и Полша мразят Русия и са добре, а гладните руснаци само могат да си мечтаят за чешки заплати.
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка тикво
36
1
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Значи за теб няма нищо
35
6
 
7
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 3 години
Кога най-после ще дойдат нормални хора в България и ще забранят със закон терористичната антибългарска партия БКП/БСП, която от 120 години слугува на Москва и донесе само нещастие, бедност, разруха и унижения за тази страна? Кога най-после лидерите й и членовете й ще бъдат съдени и вкарани в затвора?
34
13
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Факт... Когато бяхме с Русия в България се живееше добре..... Добре сте си живели партийните секретари и хората на ДС. Но като се има пред вид, че днес 90% от големите капиталисти в България произхождат от бившата номенклатура и ДС значи отново си живеете добре.
33
3
 
4
 
! Отговори
L. преди 3 години
Да крадеш от държавата също в дългосрочен план.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам едно скромно желание да ми даде 10% от съдържанието на чекмеджето и може да се обединим.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделението на обществото е в основата на режима демокрация. Пълно е с различни мнения,различни партии,религии...
30
3
 
6
 
! Отговори
- преди 3 години
Съединител!!!
29
9
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Какво разединение...товарищ Радев вече ни "съедини" в денят на Съединението, след това проведе деветосептемврийското въстание, а сега ще извоюва и нашата Независимост...Цикълът в който е навлязъл има за цел да ни обедини с приватизаторите от Прехода, с уличните маргинали и Шпиц командите на Черепа, и с русофилите от партия Възраждане с които заедно гориха знамето на ЕС на яз.Копринка...След това "обединение" може да се проведе и референдум за излизане от ЕС и НАТО, както повелява ген.Решетников
28
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- А, бе, то и стоенето на власт, на който и да е политически лидер, повече от два мандата (8-10 години) също е неуспешна формула...