Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!

Президентът наложи вето на част от новините текстове в Изборния кодекс
Обновена: 28 сеп 2020 17:21 | 28 сеп 2020 17:20, Камелия Цветанова
276
Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обвини управляващите, че с промяната на Изборния кодекс целят да спечелят служебна победа на предстоящите избори, нанасяйки пореден удар върху правната конструкцията на страната .

Той наложи вето на част от промените.

Още по темата
Според него се създават предпоставки за честността на изборите и възможност за тяхното оспорване.

„Промените на токова важни правила броени месеци преди изборите без реален дебат по същество и без оценка за въздействието са пример за непредсказуемост на управлението и отблъскват  гражданите“, коментира президентът.
 
Радев смята, че трите месеца на протести с искане за оставка на кабинета са свидетелство за дълбока криза на демокрацията.

„Сондажите регистрират срив на доверие в управляващите. Изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължим напред. Отказът на властта да чуе гражданите удължава агонията“, каза Радев.
 
Той напомни, че през миналата година парламентът постанови изискване за изцяло машинно гласуване, с последните промени в Изборния кодекс депутатите го подмениха с възможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Тези решения могат да се обяснят само с желанието да се отвори достатъчно възможност за хаос и изборни манипулации в ползва на управляващите“, скочи държавният глава.

 Освен това прехвърлянето на ЦИК на решението да определя дали да се наемат или купят машините на практика означава бягство от отговорност на парламента при положение, че в Конституцията ясно са указани разпоредбите за задълженията на парламента.

„В същото време законодателят лишава ЦИК от възможността да определи избора за компютърна обработка на данните от гласуването като изцяло вменява тези дейности на „Информационно обслужване“, подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А няма ли кой да му каже на тоя колко е зле
125
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, какво излезе НАРОДА ибзра човека от народа да ги спасява... А той вето на нещата които народа иска. ХАХАХАХААбе вие бавно развиващи ли сте в тая държава? Чак сега ли разбрахте тоя какъв е и кои цветове защитава? Божееее
124
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 117Направо пеленгатори. Сигурно е бил и радист.
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърдит , Деса пак не муй пуснала
122
1
 
15
 
! Отговори
Станишев преди 3 години
С новата стара председателка служебната победа на герб им е в кърпа вързана, другарю фигурант!!!
121
1
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Точно така. Зарязал хубавата си жена и две деца и се хванал с порковата ***.
120
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо щях да гласувам машинно и ....спря тока .
119
1
 
18
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Нека Радев,умните и красивите, живеят в своя фантомен свят на заблудите!Ние,грозните и посредствените 80%,ще продължим да ходим по земята..
118
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези символи ме ограничават и не мога да пиша като хората-изтривам цели пасажи, за да се вместя полето.ИСКАХ ДА НАПИШАИМПИЙЧМЪНТ!ИСКАМ ДА КРЕЩЯ ИМПИЙЧМЪНТ!ВИЕ КАРАТЕ ХОРАТА С ЧУВСТВО ЗА ЧЕСТ ДА ВИ ПОИСКАТ ОСТАВКАТА!ВИЕ, Г-Н РАДЕВ,СЛЯП ЛИ СТЕ ИЛИ НЯКОЙ ВИ ДИКТУВА КАКВО ДА ПРАВИТЕ?КАКВА Е ТАЗИ УСТРЕМЕНОСТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТЕ НА ВСИЧКО И НА ВСЕКИ?ТЪРСИТЕ МОРАЛ.ГОВОРИТЕ ЗА МОРАЛ ВСЕ ПО-ЧЕСТО.ВИЕ МОРАЛЕН ЛИ СЕ?НАПУСНАХТЕ ЖЕНА СИ И 2 ДЕЦА ЗАРАДИ СЛАБОСТ.СРАМУВАМ СЕ ОТ ВАС.ОПОМНЕТЕ СЕ!!
117
1
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Нинова може да влезе във властта само с някакви служебни кабинети иначе няма как. Ето за това са тези протести, за да могат да опоскат Държавата за два - три месеца.
116
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как му стърчат ушите ..Решетников яко ги дърпа
115
1
 
23
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Е, ай не се прави на ощипана мома! Ти и БСП гоните служебна победа чрез служебен кабинет, те чрез изборния кодекс. Така ви лъснаха номерата на всички, ама ти защо продължаваш да се правиш на честен и хрисим, не знам?!?! Президента е гол!!!
114
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, голям страх ги тресе всички червенотиквеничковчета!През всеки мандат на ГЕРБ, организират някакви нефелни протести, ама тоя път видиш ли правителството не подаде оставка и сега не знаят какво да правят.Изпаднали са в яка паника.
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев,машините ги остави настрана,я кажи за грипените, кой те курдиса?
112
1
 
24
 
! Отговори
Руски слуга преди 3 години
Радеф, как да ти дадем да правиш служебно правителство като си на служба и в друга държава!
111
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не го чета и слушам тоя умрял антибългарин. Не знам защо му пишете под статийте.
110
1
 
18
 
! Отговори
У бре преди 3 години
"Галъп" какво ще рече по този, вече "медицински" случай?Сигурно пак за "срив към управлението":-))
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ядосан румиКак няма да е ядосан, по скоро уплашен, след като деса отдавна похарчи капарото и сега ще трябва да го връща с огромни лихви..
108
1
 
29
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Много е зле този човек. Тримесечни протести в резултат на които отново ГЕРБ печели частичните избори за кмет. Как става това нещо ? Тези протести са от около 5-6 000 човека в национален мащаб придружени от огромно медийно покритие. Ако ги нямаше телевизиите или времето беше малко по-студено, тези т.н. протести щяха да са дпрели още месец август. Така или иначе до изборите останаха 6 месеца. Зелен чорап няма да види служебно правителство ако и кръв да ***.
107
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румба,гледай си кефа,че още малко ти остана! После на нивата,да пръскаш със самолето!