Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!

Президентът наложи вето на част от новините текстове в Изборния кодекс
Обновена: 28 сеп 2020 17:21 | 28 сеп 2020 17:20, Камелия Цветанова
276
Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обвини управляващите, че с промяната на Изборния кодекс целят да спечелят служебна победа на предстоящите избори, нанасяйки пореден удар върху правната конструкцията на страната .

Той наложи вето на част от промените.

Още по темата
Според него се създават предпоставки за честността на изборите и възможност за тяхното оспорване.

„Промените на токова важни правила броени месеци преди изборите без реален дебат по същество и без оценка за въздействието са пример за непредсказуемост на управлението и отблъскват  гражданите“, коментира президентът.
 
Радев смята, че трите месеца на протести с искане за оставка на кабинета са свидетелство за дълбока криза на демокрацията.

„Сондажите регистрират срив на доверие в управляващите. Изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължим напред. Отказът на властта да чуе гражданите удължава агонията“, каза Радев.
 
Той напомни, че през миналата година парламентът постанови изискване за изцяло машинно гласуване, с последните промени в Изборния кодекс депутатите го подмениха с възможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Тези решения могат да се обяснят само с желанието да се отвори достатъчно възможност за хаос и изборни манипулации в ползва на управляващите“, скочи държавният глава.

 Освен това прехвърлянето на ЦИК на решението да определя дали да се наемат или купят машините на практика означава бягство от отговорност на парламента при положение, че в Конституцията ясно са указани разпоредбите за задълженията на парламента.

„В същото време законодателят лишава ЦИК от възможността да определи избора за компютърна обработка на данните от гласуването като изцяло вменява тези дейности на „Информационно обслужване“, подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
5
 
33
 
! Отговори
Радев-жаалък преди 3 години
Генерал на изтребител МИГНа Решетников ибрикСлед всяко радиомълчание ВЕТОСрещу тринадесет хилядарки нето
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко е че 2020г такива хора управляват България. Вместо млади и интелигентни хора да носят новото. Но това е голямата политика бутат ти две религии една източна и една западна и това се повтаря. И ще се повтаря още 100г. Въпроса в да оставаш, кой към коя е.
144
3
 
37
 
! Отговори
Т.Танов преди 3 години
Абе,г,н Президент ние много добре знаем кой какво прави у нас,както много добре знаем, че гониш още един мандат ?! Да,ама - не !!! Не те искаме,не желаем втори път да се пов- тори грешката Радев - президент ! Наситихме ти се - айде,холан !Освен да налагаш вет-а и да вземаш една шапка пари друго нещо да вършиш ?! Нямааааа! Затова е най-добре и този президент да го няма !!! Оставка !!!
143
3
 
29
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
Да видим Майчето Манолова каква постановка ще измисли този път за да оправдае загубата на изборите след като Бойко измлатиСтолетницата за 15-ти път. Номера с фалшивите бюлетини и вановете с двойно дъно вече се изтърка.
142
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитайте се да напишете българия с малки букви - става лесно. Опитайте се с малки БСП - не става!!!! БЪЛГАРИЯ ше се оправи само когато б.с.п. ИЗЧЕЗНЕ. Тогава като опозиция на слугите на комунистите - герберите, ще излезат истински леви и десни партии. Дано народът разбере това и спре да гласува за б;с.п - всички други соц. страни отдаааавна го направиха. Затова не се чудете, че са пред нас и тази преднина ще се увеличава, колкото време те съществуват.
141
2
 
34
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 3 години
Радев за жалост приличша на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
140
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желанието на Фигуранта да мотивира Бабикянските "възстания" със баналните си клишета издава безсилие и некадърност.
139
2
 
9
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До бай Тъпчоnaistina si tup tupcho.naroda taka psuva GERB che na chastichnite izbori pak pechelyat poveche mandati
138
20
 
3
 
! Отговори
ноби преди 3 години
Ние сме малък, но много п-р-о-с-т народ. Пак ще гласува за един зеленчук.
137
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да се пръскат толкова пари за машини?! Само за кефа на фигуранта и комунистите. Може да се използват за много други по-полезни неща.
136
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да не син на Живков.. Баси аграрната прилика.
135
1
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
радеф е ПО3ОР!!!
134
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев открито работи за герб
133
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D г-н Радев, защо ни гледаш депресито?Усмихни се! Поне един път бъди човек!Така с този поглед се издаваш, че нещо те мъчи.Кажи си какво те мъжи, г-н Радев! Остави ги тея жени... те ще ти изядат главата!Гледай си рахата!Работи за България-скоро още една пенсия да вземеш!Ама не каква да е,а президентска!Така както я подкара с онези агeнтури-доникъде няма да стигнеш..Най-много с дрона до на Борисов терасата да идеш.Не се карай с дрОгарката Нинова!Тя има хотел.*** на Халкидики!Да ни оттървеш!
132
1
 
29
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 3 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като ***. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
131
22
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее бойчовите трътляци ша си чупят пръстите бе, хем да смукат олигофрении от тях за президента, хем после да тъпчат по буквите да го пишат.Ама от време на време са почесват и отзаде, щото толкоз народ ги псува, че няма как да не ги просърби, после смукат от тях щуротиите и след туй чак пишат, та са омазали всичко и вони та са не трай...Вредни бойчо щял да им плаща а пък аз ще им дам двете по 50 лева от пенсията, щото ми не трябват-ами миришат бе...
130
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването с бюлетини обезмисляло машинното гласуване.Възниква въпроса: За Фигуранта кое е по-вожно - честността на изборите или начина на гласуването ?
129
1
 
20
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Кой го казва - въздухарят, който се страхува от избори и иска да влезе във властта през задния вход. RIBA-SOPOL . Psychrolutes marcidus
128
1
 
10
 
! Отговори
gosho преди 3 години
radev vsichki te razbraha kakva stoka si.stiga se reklamira s maloumnoto si durjane,che reklamata stana antireklama
127
1
 
20
 
! Отговори
Флинтсто-лет преди 3 години
Няма пък да гласувам за изборите на машина! НЯМА!!!