50-те лева за пенсионерите до март, ще решават за индексацията

Сачева иска помощите за децата да са за всички
71
50-те лева за пенсионерите до март, ще решават за индексацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още няма взето решение за индексацията на пенсиите догодина, единственото сигурно е, че добавките от 50 лева за всички пенсионери ще се изплащат до март. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред БНР.

Още по темата


Окончателно решение по пенсионните въпроси ще се вземе на предстоящ съвет на управляващата коалиция.

Сачева потвърди, че настоява всички семейства с деца да получават месечни добавки, без доходен тест.

Това би струвало близо 400 милиона лева допълнително. И през следващата година социалната политика ще е най-голямото разходно перо в бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
сачева не индексация а преизчисляване,на пенсиите,не може работил 15 години да получава 300лева , работилия 48 години 350 лева
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отначало бяха 5лв сега са 50 пък може да стигнат и 500-зависи кое шкафче си отворил
59
1
 
5
 
! Отговори
Стоян Г. преди 3 години
Късно е "либе" за китка
58
1
 
3
 
! Отговори
в затвора до 1 преди 3 години
герб означава,гроб,смърт
57
1
 
0
 
! Отговори
Вехтия Мохикан преди 3 години
Еврошанс играта да мине към държавата,печели държавата,печелят играчите,ДЕЙСТВАЙТЕ ЧЕ МИ СЕ ИГРАЕ
56
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Разумният подход е друг. На работещите с деца, да не се удържа част от сега удържаните осигуровки и данъци, вместо да се дават пари за дете. Пр пенсионерите трябва да се премахне минималната пенсия и всеки да си получава пенсия според трудовия стаж и внесените осигуровки (личния коефициент). Това означава преизчисляване всяка година на всички пенсии със средния осигурителен доход за предишната година. Сегашният начин за изчисляване и преизчисляване на размера на пенсиите води до уравниловка.
55
1
 
3
 
! Отговори
До Диана преди 3 години
От боята ли си, Дианче. На тях най-много дават, така че , не мрънкай.
54
0
 
7
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
50 лева !!!! Толкова ли отпусна Европейския Съюз заради Пандемията Т0ЛУПИИИИ.Вижте я таз колко и е заплатата и колко бонуси взима !!! Въобще ползва ли градски транспорт или я возят за сметка на държавата !!!!ОСТАВКА на всичките пиявиццци и Т0ЛУПИ продължаващи да крадат !!!!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тези 50 лв. добавъчни не се отнасят към индексациите щом срока им по времетраене е краткосрочен грарантиран в рамките на 6 мес. като по 3 мес. таз и следваща година като противоречащо с Конституцията,която определя както основните права по вид с названия така отговорността на части от обществото по видовете наименования за осъществяване с избора на принципа,формата на съществуване и управление,администрирането как задължение по ред,вид с начините за изчисляване по предназначение спрямо права.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че пенсионерите имат нужда от всякаква подкрепа вижте пенсионерите от Запада и нашите пенсионери как Ви се струва като при нас работещите същото е даим изравнят пенсиите според това дали са се осигурявали на макс заплата или не към времето на пенсиониране инсче всички тези добавки са само политически ход за замазване
51
2
 
2
 
! Отговори
питам преди 3 години
Мери, какви 300 лева коледни. Тези 300 лева да не са по време на чудовищната инфлация на червен Виденов, които се равняваха на 10 цента.Мери, голямата лъ жа е глу пава лъ жа. Малката лъ жа манипулира.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пного противно същество, и физически, и духовно
49
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До 123Е те тва си е простотия, защото такива пожелания в 90% се връщат...
48
7
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До мериЗнаеш ли, тук има значение и възможностите! Коледните подаръци не са 50лв., а и сега ЕС ни отпусна повече пари за коронавируса...Не се оставяй да манипулират недоволството ти в полза на БСП - БСП ни докара до този хал и това никога не трябва да забравяме ако не искаме то да се повтори!
47
3
 
10
 
! Отговори
мери преди 3 години
Мръсни копувачи на гласове Къде бяха като даваха коледните боноси до 300 лв значи сега може а за всички за коледа не може видяха дебелия и разпуснаха кесията ***
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, най справедливите пенсии и заплати бяха при управлението на БКП-БСП и по точно при Луканов и Жан Виденов. Заплатите бяха 5 долара, а пенсиите 3 долара на МЕСЕЦ. Дано ви приседнат тези 50 лв. или ги дайте на ромите. Нещастници.
45
7
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 45Напълно съм съгласна с теб, че тези 50лв. не са необходими за хора с високи пенсии! Но явно някои хора смятат този подход за несправедлив-парите никога не стигат!Какво ги интересуват другите,да умират.Това е много грозно!Такива негодници правят проблеми, оплакват се в ЕС,крещят по улиците.А Бойко не обича проблеми и току-виж съкратил Сачева.Това си е позор!Правителството трябва да решава проблемите - и тези по улиците и тези с доходите! Но не и още 30г. да се оправяме пак след БСП
44
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 39Знаеш ли, това че наближават избори не означава, че пенсионерите нямат нужда от тези пари...Може да изглежда на някои като купуване на гласове, но ако застанеш на мястото на пенсионерите сигурно това не би ти изглеждало така - с 200 лв. на месец не можеш да си платиш само сметките и киселото мляко на ден...Хората трябва да живеят на тъмно и студено зимата - стари хора, с лекарства и болки... Малко са тези 50 лв. и те не трябва да се раздават на всеки без съмнение...
43
9
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Не разбирам необходимостта да се дават добавки за деца на хора с високи доходи - ако тези пари се дадат за деца на родители с ниски доходи, те биха ги усетили понякога и като животоспасяващи, докато добавени към доходите на семейства с високи доходи никой няма да ги усети дори...С несправедливост не се постига справедливост и с унификация не се постига неразделяне - богатите сермейства трябва да дават в данък част от доходите си за децата на бедните хора! Ето това би било справедливо...
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева,аз съм пенсионер с почти максимална пенсия,а и продължавам да работя! Тези 50 лева съм си ги изработил отдавна,както и много от колегите ми пенсионери! Най-вече тези,които през онези гладни години,че и сега са принудени да работят на чорбаджии- изедници за жълти стотинки,с нереални осигуровки,с маса часове незаплатен извънреден труд.Поне от хората които познавам,не се сещам за такъв,който ще глясува за вас!