50-те лева за пенсионерите до март, ще решават за индексацията

Сачева иска помощите за децата да са за всички
71
50-те лева за пенсионерите до март, ще решават за индексацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още няма взето решение за индексацията на пенсиите догодина, единственото сигурно е, че добавките от 50 лева за всички пенсионери ще се изплащат до март. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред БНР.

Още по темата


Окончателно решение по пенсионните въпроси ще се вземе на предстоящ съвет на управляващата коалиция.

Сачева потвърди, че настоява всички семейства с деца да получават месечни добавки, без доходен тест.

Това би струвало близо 400 милиона лева допълнително. И през следващата година социалната политика ще е най-голямото разходно перо в бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Предизборните лъжи на ГЕРБ! Трябва НЕЗАБАВНО преизчисляване на пенсиите и повишението им! Иначе и ние ще излъжем лъжците, че някой ще гласува за тях...
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без дебати увеличихте заплатите на раздутата бройка държавни чиновници с 30%, бонуси им раздадохте, увеличихте заплатите на учители, полицаи, лекари, готвите се да увеличите заплатите на социалните работници НАД 2 МРЗ, обаче за пенсиите нямате пари- само 50 лв. до изборите. Цели 11 год без индексации!!! Къде отидоха парите за индексации?МРЗ остава най- ниската в ЕС. Защо не я повишихте с 30% както на чиновника (с 180 лв.)? А искате да я замразите.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато добавките за деца са в пари, вероятността родителите да купят на детето ученик пособия за училище е минимална. От социалното министерство да се вдигната, да отидат по малки и по-бедни общини, да влязат в клас и да проверят колко ученици въобще имат собствени пособия, ако не са предоставени по училище. Важи не само за селата, да влязат и в градски гимназии.
38
0
 
11
 
! Отговори
хах преди 3 години
Алооо герб-а и също тая самодоволна нагла Сачева, вие случайно да знаете, че купупането на гласове е престъпление? Или понеже вие търгувате с гласовете на пенсионерите, вече не е престъпление!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка нормална държава подпомага първо коренното си население с детски помощи след това всички останали етноси....Само в България не е така за съжаление.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е явна търговия на избиратели. Факт е, че точно пенсионерите не си промениха начина на живот и доходите заради Ковид . А точно на тях, точно заради Ковид и дават по 50 лв на месец.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, грешите, държавата възприема всички деца като деца на родината.(Има куп дейности, свързани с деца и родители, с които тук в България сме свикнали, но далеч не навсякъде е така.) Парите за деца обаче се дават на възрастните, не е ясно дали отиват за децата или за цигари например. Единен подход към всички деца би бил, ако се предоставят предмети/ стоки/ услуги в натура. Аз съм твърдо да не се изплащат пари на ръка като детски.
34
1
 
2
 
! Отговори
истина преди 3 години
ТРОЙ на българскиЗащо синко не ходи на училище, нали средното е задължително. Сега нямаше да заваряваш 200 тонни профили. Намали от тоновете, защото ще ти припомня вица за краставицата. Утре да не напишеш че протестиращите снощи са стотици хиляди, а не стотина.
33
0
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Спрете всякакви пенсии и помощи на лентяйстващите пришълци от реките Инд и Ганг!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29 напълно подкрепям това е най вредната категория на обществото
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хм Няма нужда от надбавки за деца и пенсионери особено за високите пенсии по 1000 и повече лева а много от тия пенсионери имат и телкове и те с надбавка и работят на всичкото отгоре и заплатата си получават но без да внасят или да допринасят....
30
0
 
1
 
! Отговори
да преди 3 години
До Еленати ли си цялата България......
29
1
 
10
 
! Отговори
хм преди 3 години
До АнонименСамо да ти кажа къде е несправедливостта: Всяко дете е дете на България. А тези които раждат много ги знаем ....никъде не работят или работят в сивата икономика/ алоджийство или тем подобни/ без да внасят осигуровки но получават детски . А родители които работят от 8 до 8 за да имат пари , плащат си осигуровките и оттам се вижда че доходът им е висок. Макар ида имат по едно дете държавата не ги възприема като деца на родината....и не им дава детски Ясно?
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пенсионерите трябва да ви убият с камъни!!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата трябва да защитава инвестициите си в човешки ресурс, не да счита за инвестиция само мъртвото. Мъжкият подход - да се цени повече смъртта и свързаното с нея насилие (и предметност), което помага за утвърждаването, а животът, еволюцията, създаденото и съграденото, съграждащото и създаващото, да се жертват или да се разменят на безценица, е крайно време да се осъзнае като основна слабост на обществото.
26
4
 
5
 
! Отговори
Дреме ми преди 3 години
За 20 години здраво бачкане не знам дали имам и месец официален трудов стаж! Никакви осигуровки, никакви данъци, парите кеш, на ръка. Спестените парички стигат точно за две търговски помещения и 600 евро наем, рента. На 42 години мога да се пенсионирам точно в тази секунда с 1200 лева доход. Не е много ама за сиромах човек като мен стигат. Пък който си иска, да си плаща там осигуровки и данъци. При проблем едни здравни ще налея за 3 години назад, ама съм си спестил за 20 години.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надбавките за пенсионерите са благодарение на протестите ! Ако нямаше протести - нямаше да има и надбавки !
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Методиев и сачевата лични пари ли раздават особено на четирицифрените пенсии. Това трябва да се провери защото ако са народни пари не е редно да се дават надбавки на пенсии от 1200 лева, защото не е същото да имаш 200 и дори нищо да нямаш и да им работиш ангария или както сега се нарича социалното подпомагане, което за българите е също 50лв..
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че са протестите, за да дадат надбавки за пенсионерите
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ще раждат деца заради детските, да ходят да живеят в друга страна. В нашата страна и ясли има, и целодневни градини има, и болнични за родителите има, и безплатни учебници в основното образование има (София сама си е виновна, че не построи за децата навреме, но пак признава, че е необходимо и ще строи.) Отглеждането на едно дете до 16-годишна възраст струва на държавата немалко. След това държавата, като любяща баба приема всичко, само детето да е живо и здраво.