50-те лева за пенсионерите до март, ще решават за индексацията

Сачева иска помощите за децата да са за всички
71
50-те лева за пенсионерите до март, ще решават за индексацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още няма взето решение за индексацията на пенсиите догодина, единственото сигурно е, че добавките от 50 лева за всички пенсионери ще се изплащат до март. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред БНР.

Още по темата


Окончателно решение по пенсионните въпроси ще се вземе на предстоящ съвет на управляващата коалиция.

Сачева потвърди, че настоява всички семейства с деца да получават месечни добавки, без доходен тест.

Това би струвало близо 400 милиона лева допълнително. И през следващата година социалната политика ще е най-голямото разходно перо в бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има пенсионери който подкрепят герб и не са малко и тези същите гласуват за него В това число и учителите и лекарите Така че народа да се замисли когато отива до урните
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до протестърите Да лично аз без да съм от протеста съм против и много пъти тук сме заявили това, но трябва да се чете. Против сме да се дават надбавки на високите пенсии. Защо е нужна надбавка на пенсия над минималната работна заплата, с която много хора гледат и деца.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че това се знаеше още в началото бе, кук.ло! Искате да ловите с трици маймуни, ама няма да стане. Щом Боце сложи такава м.ър.ла за министър, значи е отписал народа. Не зная дали ще останете на власт. Струва ми се, че не.
18
5
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
До АнонименЧе той Слави си е мутра, удобен ще им е. Още повече при наличие на такъв глупав народ.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До петдесет лв. разходи Царя дава пъдаря не дава, но на пандемията скоро ще се види края.
16
1
 
7
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Да си Министър на труда, би трябвало да имаш отруден вид, но тази женица има вид на прекаляваща със мешаната скара!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще подкрепя Слави Трифонов или Мая Манолова. Мутри вън
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дадат на всички деца по 50 лв и ще вдигнат данъците. Накрая пак работещите ще получават по-малко, а който все на помощи е седял, повече ще вземе. Пенсиите са трагични. Хора, които са работели за тази държава 40 години, получават една близко до социалната пенсия. Да не говорим, че и доближиха годините за пренсионирането със стаж и по социален критерий. Има голямо неравенство. И пак работещите са ощетени.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна снимка яко работи в полза на правителството и премиера.
12
1
 
7
 
! Отговори
бре преди 3 години
До Атанас ВелмазовНякакъв кукуригалник ми се чиниш, Танасееее!
11
13
 
1
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Благодарности за господин БОРИСОВ за поредния успех ! Комунистите само обещаваха и нищо не дадоха, само той мисли за народа и обикновените хора ! Аз и цялото ми семейство ще го подкрепим отново ! Бъдете здрав и благословен господин Борисов ! Цяла България е с Вас !
10
3
 
4
 
! Отговори
петдесет лв. разходи преди 3 години
Е как така до март, нали Началника обеща до края на ПАНДЕМИЯТА.........а края и не се виждаааа..........?
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента Радев ще ни изведе към висок стандарт и високи доходи.
8
13
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания госпожо Сачева ! Благодарности на кабинета на господин БОРИСОВ, който направи повече от всички управляващи досега взети заедно ! Заслужено предстояща безпроблемна победа за ГЕРБ на изборите !
7
1
 
10
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Тези по 50 лева за пенсионерите дали са от личните пари на Методиев Борисов или от тези на Сачева ? Възрастните хора не са глупави, те помнят комунизма, както и това кой охраняваше генералният секретар на БКП-то. Между другото, депутатите от Герб знаят ли кой е мутрата от Банкя ?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей ЕП Кьовеши проверете фирмите Трасе,Артекс,Бокал и още много други да видите къде отиват парите от Европа във Поставените фирми по на горе на Бойко Борисов ,какво се правите на малаумни ,не може едни лампи в Тунел ечемишка който струват с подмяната 50 хиляди лева макс да пишат в фактурата 500 000,не може един паметник на НДК който му трябва 2 кг тортил със превоза на отпадъците да струва 10 000 лв те взимат 500 000 милион за събарянето ,саниранееее,Калпавитееее пътища на Трасе за милиарди.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Купуването и продаването на гласове е престъпление" май така пишеше в закона.
4
8
 
2
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
никъде по света не се прави преизчисляване на пенсиите, а се въвеждат различни форми и правила за индексация, у нас важи "Швейцарското правило", А АКО СТЕ ПРОТИВ ТОВА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ТРЯБВА ДА ГО ЗАЯВИТЕ
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата са лично решение на човека. Ако се разглеждат като инвестиция, както е било доскоро - като работна ръка , трябва да има и закон за задържането им там, където за тях е плащано, когато са в трудоспособна възраст. Сега България плаща, за да създава голяма добавена стойност на страни, които ни поучават и изнудват как да живеем.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това май не схващат. Преизчисление на пенсиите е нужно. Не по петдесет лева на калпак, защото тези пари създават усещане за несправедливост. Липсата на сраведливост е основен фактор за протеста. Гербавите обаче толкова си могат.