Двама замеряха с яйца министър Ангелов, арестуваха ги

Публиката на мача с Унгария - 20%, ще се следи за мерките
Обновена: 8 окт 2020 15:56 | 8 окт 2020 15:48, Нели Христова
85
Двама замеряха с яйца министър Ангелов, арестуваха ги
Снимка: БГНЕС

Органите от РЗИ-София ще следят за спазване на мерките по време на мача България-Унгария, който ще се играе на националния стадион.  Маските на открито не са задължителни, но ще се следи за дистанцията.

Още по темата

Това заяви в Пловдив здравният министър проф. Костадин Ангелов, който участва в заседание на областния кризисен щаб.

Той допълни, че имат разрешение от УЕФА да се допуска до 30% публика на стадиона. "Ние сме я свели до 20%, като ще се сяда през две седалки", добави Ангелов.

На влизане в сградата на областната управа в Пловдив двама младежи са се опитали да го замерват с яйца. Така искали да изразят протеста си към правителството. Те обаче бързо са били задържани от органите на реда.

"Нямах възможност да разговарям с тях. Дори не ги видях. Изненадан съм. Проблемите се решават с диалог", коментира по-късно Ангелов. Той допълни, че не са могли да го улучат.

В Пловдив министъра похвали областната управа и местната РЗИ за организацията по справяне със заразата. По думите му заетостта на леглата в града и областта е по-ниска от средноизползваната за страната. По данни на Националната информационна система за последното денонощие заразените в града и областта са 65.

Ангелов обаче даде друга цифра. "Към дата 7 октомври имаме 99 с положителни тестове, а в интензивното са били шестима, като двама от тях са починали тази нощ. Те са били с придружаващи заболявания", каза той. По думите му от началото на пандемията до сега има инфектирани 126 медицински лица, от тях 74 са излекувани.

"Сега имаме 52 активни случая, като в лечебни заведения са настане шест - двама лекари, две сестри, санитар и още един. Останалите се лекуват в домашни условия", каза проф. Ангелов.

Той повтори, че страната ни е на добро място в ЕС и на 7-мо по смъртност. Това ни дава основание да не въвеждаме допълнителни мерки", допълни проф. Ангелов.

Попитан до него стигнало ли е писмото на д-р Димитър Кехайов, който продава своята награда, защото получава 900 лева заплата в Пета градска болница в София, министърът заяви, че не се е запознал.

"Трудно ми е да коментирам заплатите в общинските здравни заведения.  От 1 август са увеличени клиничните пътеки и средствата от тях се разпределят от собствениците на болниците", каза Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
15
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До 25. Ама такива като теб май съвсем са изперкали. Ти сигурно и на жена си викаш мутра.
33
6
 
16
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Тия двамата *** и всички други вдигнали ръка срещу лекар, никога да не бъдат приемани при нужда за лечение !!! Да ходят при отровното трио на лечение...простаци !!! А може и при Слави на чалга терапия....Боже пази ни от такива злобни, нискограмотни , никого не разчитащи индивиди !
32
4
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 27. Ами нали почнахте на 2.9. - и с павета, и с бомби, и с железа. Само че си навлякохте още повече омразата на нормалните българи и ще изядете дръвцето на изборите.
31
10
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Този льохман май е някакъв роднина на ХЕРАКОВСКИЯ крадец...
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Ти па щот си кат Ален Делон
29
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно подкрепям протестите, но според мен министъра на здравеопазването най-малко трябва да бъде атакуван...Има къде по-неприятни особи - Боко, Гешев, Пеевски, Винкела, Шкембето, Тома Биков, кърджалийската пепердука и мн. др. - които са далеч по-заслужили вашите яйца и домати
28
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя прилича на комбайнер, Сачева прилича на готвачка, другите приличат на караконджули и таласъми. От всички министри на Баце само Ахладова прилича на човек Кабинет та дрънка, не със яйца ами със престояла риба трябва да ги замерят.
27
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
той да се радва, че са яйца...щото ще почнем с камъни скоро...
26
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите съвсем са подивели.
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а така , не им давайте да дишат тия мутри!
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протеста ИЗВЪН СОФИЯ НИКАКВА ПОДКРЕПА
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти, хулигани, атентатори водят подривна дейност
22
18
 
6
 
! Отговори
м,да преди 3 години
И Ангелов беше гробар като Мутафа, ама след протестите омекна!
21
2
 
10
 
! Отговори
Леле преди 3 години
То па един наплив за билети - бият се на касите
20
22
 
4
 
! Отговори
един от мнозинството преди 3 години
Власта мачка народа с мерки които той не желае. Това се вижда на улиците. В момента управлението е от фашистки тип. Почти всички институции са на ГЕРБ и тя може да се възпроизвежда още много дълго време.Демокрация реално няма.Само ви промиват мозъците от телевизора че живеете в демокрация.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се бъзикайте с Държавата, защото ще играе дървото.
18
5
 
16
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 години
До ЧиновникСа съберат у хоремага, ша пият наливна бира от лев и двайс с царевични пръчици за мезе и ша викат "Мутри вън!".
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иво Христов като те гледа много приличаш на президента РадевПО АКЪЛс толкова мозък само член на БСП можеш да станешБСП - "пращам ти едно наше момче помогни му да стане професор"пуснаха с парашут Иво Христов, Зарков, Добрев, Вигенин и други
16
3
 
1
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
Питай учениците какво ги е направил.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова днес пак каза (Този Модел Трябва да бъде Разбит)нещо добро тя иска да го съсипеЗа това хората гласуват за ГЕРБ--от страх, страх от грешната политика на БСП