От полунощ рестрикция: Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%

Изискването е на човек да се падат 2 кв.м
Обновена: 22 окт 2020 16:46 | 22 окт 2020 16:38, Александър Попов
162
От полунощ рестрикция: Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%
Снимка: БГНЕС

От полунощ влиза в сила заповед, с която посещенията в нощните заведения ще бъдат със заетост един човек на 2 кв.м от общата площ. Иначе казано се намалява бройката с 50%.

"Разчитаме така да прекъснем епидемиологичния път на заразата. Другата седмица във вторник ще има среща, след която ще станат ясни още допълнителни мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов.
 
"Ситуацията не е нова за нас, но нашия бранш няма да издържи затваряне като през март. Затова сме съгласни на всякакви компромиси. Другата седмица ще предложим мерки от наша страна, ако се налага", заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Собствениците на заведения лесно ще могат да контролират колко души могат да влязат според квадратурата си.

Контролът ще бъде засилен още повече. РЗИ и полицията обикалят почти всички нощни заведения в страната. Всички проверки завършват със санкции, където не се спазват мерките. Първо глоба, после затваряне за 3 дни и накрая пълно затваряне. Ако ние постигнем 80-90% да се спазват мерките, ще постигнем ефект. Другите ще ги санкционираме. Целта е голямата картина, сигурен съм, че не всички ще ги спазват, но нека не се вглеждаме в изключенията, заяви проф. Ангелов.

Нека всеки подава сигнали до РЗИ, когато има нарушения. Да бъдем гражданско общество, което го е грижа за здравето, призова още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата седмица каква глупост ще измислят- да скачаш на един крак и да пляскаш с ръце?
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ако им наредят и да проветряват и дезинфекцират, и ако хората като са пияни можеха да помислят и да се пазят... Абе твърде много условности станаха, няма да сработи. Затваряй!
30
3
 
34
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Мазния Алибегов компромис правел! МАлееее! Каот му видя мутрата и ми се иска да счупя телевизора! Изключително неприятен тип! Да се хванем ли на бас, че никакви мерки никъде няма да се спазват? Отидете петък и събота вечер в Маринела, Мегами, да видите спазва ли се нещо. И по пиано баровете е същото. Какви мерки, какви 5 лева? Ама не осъзнават, че може и по-лошо да стане и да се чудим от къде са ни дошли по-строги мерки...
29
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
28
0
 
17
 
! Отговори
аааа маските? преди 3 години
Това са го пробвали в САЩ,даже е документирано в Сената!"Маската ли?Свиква се!Трудное първата година,противно еот втората до петата,а след10-тата вече не можеш без нея Зада не ядем и говорим,докатоработим за благото нагосподарите!"Из документ отизслушване на робите предсенатската комисия....
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега заведенията ще си работят на пълен капацитет, а тоя ще обвини хората в парка без маски, че увеличават броя на заразените.
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мерки, а циркаджийски номера.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се опитва да налага императивно мерки, ама няма да му мине номера.
24
11
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
А можеше без да говорим много-много да оставим нещата на самотек и резултатът щеше да е пак същият, но поне нямаше да сме си похаболи нервите с тия министерски глупости.Аман от некадърници бе!Виж ги шведите сега! Нищо им няма - на два-три дена по един-двама умрели и толкоз.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека фалират нащните клубове и тн и накрая да няма пари даже и за щаба.
22
0
 
20
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
В тези 2 кв. м. брои ли се площтта на тоалетните и коридорите?
21
1
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Старата песен на нов глас. Стъпка по стъпка и след някоя друга седмица ще осъмнем с КПП-та. Да ви е честито, роби!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нама ли на този кой да му налее мозък - може и през любимото му място, че да не се дърпа.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното безумие оставете ги на 100% поне да се знае, че са пълни сега само се заблуждаваме, че ще са на 50%.
18
0
 
6
 
! Отговори
нещасници преди 3 години
Лeчeниe зa СОVID-19 в cвeтa нямa. Вaкcинa зa грип имa, вaкcинa зa СОVID-19 нямa. Тoвa кaзa oт трибунaтa в пaрлaмeнтa здрaвният миниcтър прoф. Кocтaдин Aнгeлoв. Тoй бeшe в НC, зa дa oтгoвoри нa въпрocитe кaк ce cтруктурирaт дeйнocтитe и пoлитикaтa нa прaвитeлcтвoтo в cфeрaтa нa здрaвeoпaзвaнeтo пo oтнoшeниe нa извънрeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвкa, cвързaнa c кoрoнaвируca.
17
3
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ще контролират дистанционно и ще вписват резултатите на хартия. ;)Всичко е точно, бюрокрация на макс, но резултатите са никакви, по-скоро плачевни.
16
8
 
21
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
Точно в претъпкан столичен бар ми го легнала на мен и на всичко около мен миналия петък. Баровете трябва да се затворят!!!! Чий интереси защитавате?!?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От полунощ влиза в сила заповед, с която посещенията в нощните заведения ще бъдат със заетост един човек на 2 кв.м от общата площ."Като сметнеш колко място заемат складовете, бара, стените и коридорите - значи по човек на квадратен метър, което е и допустимия по принцип капацитет... хахахах. Ангейов пак го измисли. Хитър е, откакто вътри пeдaлите на велоергометъра - с маски, ама без маски; с намален капацитет, ама същия...
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше направил училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щеше да имаш мили ми Ангелов 4% заболеваемост и нямаше да си притеснен. Е, сега умниците нека ти дават съвет как да запазите икономиката с болни работници, как да запазите лекарите и учителите, как да напълните хотелите с почиващи, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
13
11
 
26
 
! Отговори
123 преди 3 години
Каишката се затяга около врата бавно но сигурно. Фашизма настъпва. Сега не излезем ли по площадите ще бъдем поробени. Света се управлява от психопати, тайни общества, а не от политиците.