Политолог: Патриотите се сриват, ще излязат ли сметките на ГЕРБ?

Ситуацията е динамична, обясни Петър Чолаков
14 яну 2021 13:58, Петя Славова
221
Политолог: Патриотите се сриват, ще излязат ли сметките на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Ако трудно се получи следизборната математика, за да се композира някакво правителство, ще имаме нестабилен следващ парламент. Това мнение изрази пред БНР политологът Петър Чолаков.

По думите му ситуацията е динамична, имаме коронакриза, която е безпрецедентна, има директно отражение върху политическия живот и би трябвало се отрази върху начина, по който ще решат да гласуват или да не гласуват българските избиратели, както и върху активността на предстоящите избори.

Чолаков не очаква "чудеса от храброст“ в останалите седмици от работата на парламента. Основната ябълка на раздора ще бъдат средствата от ЕС за преодоляване на последствията от коронакризата, смята той. „Как да бъдат разпределени тези пари, които ще дойдат от Европейския съюз от бюджета за справяне с коронакризата."

Още по темата

Електоралната подкрепа за патриотичните формации се срива вследствие на участието им в правителството на Бойко Борисов, "те са се хванали за ГЕРБ като удавник за сламка", подчерта политологът. Според Чолаков това ще се наблюдава и в следващия парламент, "ако под каквато и форма видим патриотични формации". Извън тези във властта ще има и други формации с патриотичен профил, формацията на Слави Трифонов също играе с патриотичната карта, допълни той.

"Не мисля че това ще се случи", каза Петър Чолаков относно тезата за влизане на ДПС във властта.

"ДПС да влезе през парадния вход в изпълнителната власт ми се струва много малко вероятно. Със свои министри се съмнявам, че ще видим ДПС. Може да има някаква подкрепа - по това, което виждаме и сега. ГЕРБ и ДПС демонстрират нелоши отношения, нищо чудно да са си "дружки" и в следващия парламент."

Ако извънпарламентарните партии, които успеят да влязат в следващото народно събрание, се разберат под никаква форма да не работят с ГЕРБ и ДПС, тогава "сметките вече могат да не излязат, на партията на г-н Борисов, за следващото управление", прогнозира Петър Чолаков.

"Ако идеята е, че понеже в момента ГЕРБ разпределя пари и на хората да им е харесало как ГЕРБ разпределя парите и продължи този условен рефлекс, който се е формирал, възможно е", изтъкна Чолаков в отговор на въпрос дали антикризисните мерки, които предприема правителството, ще донесат плюсове за ГЕРБ на парламентарния вот.

Петър Чолаков не очаква „драматична разлика“ в изборните резултати в зависимост от датата на изборите, освен ако "екзотичен дебат" не доведе до "някакви скандали". Чолаков отбеляза, че управляващите са проявили дребнавост със споровете за датата на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много космонавти има в България
118
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм Българин и ще гласувам за патриотитеЧолаков ако се мисли замбиец да гласува за техните патриоти
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкикев беше министър на Борисов, прокара свой закон за избор на Главен Прокурор, а после рева и протестира против собственият си закон ?!Този искате в парламента ?!Това не е нормален чиляк, изкарал е цял живот в разни НПО-та, изгонен от правните среди!
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесните кучета и ку-чки са се озъбили яко и всеки иска да захапе кокала.
115
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави беше позорно изгонен дори от бТВ, защото за нищо не ставаше вече, рекламите намаляха, зрителите също.Сега си се прави на велик в кабеларката 7/8 и е все намусен и сърдит на света.Чака инструкции от Кремъл и плюе по Бойко, защото не получи скъпа земя в центъра на София, докато Бойко беше столичен кмет :)))
114
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ииии,разпределението на парите най ще подхожда на Мая Общата с другарите куку Черепи,Копейкин с руското знаме и фалшивата партия ,другаря Гечев,дъщерята на Р.Овч.,Ленчето Милиончева,Чалга партията на опрастачването,На РистюТъпото от " Олигархична БГ",абе все " достойни" малотиражки,обримчени около олигарси че и да ги избираме плявата.Ама,моля ви се,подигравате се с избирателите.
113
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди всички избори от 10 години насам все предричат падането на Герб, а те все бият останалите ;)И сега ще е същото.По-добро от ГЕРБ сега няма!Комунисти, депесари, Славуца, Мая Общата - не може нормални хора да искат тези за управляващи!
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тея сегашните са патриоти , аз съм космонафт.
111
7
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 3 години
С огромно нетърпение и много вазелин очакваме Малката булка от Банкя
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно Патриотите се сриват ,че били в коалиция с ГЕРБ.И какво като са коалиция с ГЕРБ,това е най добрата коалиция досега и свърши много работа.И тези предвиждания ,че Чалгаря бил " патриот "с неговите *** и някой ще го избере,че да ги замести, представител на най опростаченото щоу ,че и атернатива ,това е цинично и жалко.Пак ни бутате в овцевъдното.Всичко се прави за да вървим към регрес с тези тапири отвън които се натискат да влязат в НС.
109
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после да видя политолог да прави смислен коментар!
108
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за да продължаваш да си мислиш че гербавите правят нещо градивно и полезно за нацията или трябва да си на хранилката, или *** да е пушила по 3 кутии цигари на ден с литър водка докато е била бременна с теб
107
4
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен110Правосъдието не е полово, уважаеми! Законът е закон за всички! След като няма доказателства за нещо, не можеш да обвиниш никой по никакъв закон - а то болни мозъци бол, могат да изкарат всеки най-голямия престъпник във Вселената без да им мигне окото...Трудно вървим напред, а и ББ не е добре със самохвалството и дори имам чувството, че тегли думите си с конец, но ни отблъсна от дъното и вървим напред лека-полека...Но не трябва да забравяме виновника за състоянието днес - БСП!
106
9
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Нова Загора,Сливен,Габрово,Казанлък,Ловеч,Велико Търново,Хасково,Кюстендил,Враца,Силистра,Монтана,Шумен ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)А Бойко всеки ден пие кафе и с кмета на Перник:):):)
105
1
 
2
 
! Отговори
отчаян преди 3 години
коментаторите на волейболните мачове от Израел-абе какво правите,съобщавайте точките,стига сте си бърбэорили ганкините.Де го Сашо Йовков.
104
3
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен88Отново манипулиращата БСП! Никой нищо не ми плаща за нищо тук, но БСП със сигурност мисли така, съдейки по себе си...И ...отново празни приказки, т.е. МАНИПУЛАЦИЯ! Та...за какви небивалици, които съм говорела, става въпрос конкретно? Не моцат да се научат тези хора да не манипулират, истината не е на тяхна страна, Бог не ги иска и трябва да си ходят! Колкото до заемите на ББ и Орешарски, разликата е от небето до земята във времето, условията, причините, поводите и вс. останало...
103
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като свие студа и после като се стопли ще му се напукат магистралите на Бойко.Ще почнат едни ремонти на ремонтите,на ремонтите пак ремонти и затова той бърза първата дата да са изборите,че после видимите резултати ще станат много видими!!!!
102
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в съдебната система имаше поне един мъж с топки,любимеца на Тонката щеше одавна да е в затвора.Затова на изборите трябва да вземем правосъдието в нашите ръце и да изметем мутрите от властта.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106 Скоро ще разберем
100
7
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
То и електоратът на ОП е такъв. Не ми гълчат какво са направили Волен, Винкелот и Тумбалара паша, щот то не е и за говорене, нали;))) ами ми гълчат кво бил напрайл Бойха! Аз още 2016 г., казах, гледайки какво прави Винкелот при крахът на "Борисов 2": "ОП са си готвена отдавна Патерига на ГЕРБ и дори са по-големи гербери то смаите гербери". Дори "Рада Глибоката" се оказа по-голем патриот от тей! Факт!