Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат

Инициативата е на движение "Заедно за промяна"
210
Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Движение "Заедно за промяна" инициира подписка за издигането на президента Румен Радев за втори мандат, съобщиха от ръководството на движението.

В открито писмо от движението предлагат на опозиционните парламентарни и извънпарламентарни сили да заявят подкрепата си за Румен Радев и призовават всички да се включат в подписка за издигането му за втори президентски мандат, съобщава БТА.

"Президентът открито и смело застана миналата година на страната на протестите, той не раздели нацията, както го обвиняват неговите критици, а стана знаме и обединяваща сила на всички, които са недоволни от корупцията, ниските доходи и слабото управление на страната. Румен Радев стана естествен лидер на промяната, за която жадува по-голяма част от българския народ", се посочва в документа, представен от проф. Гена Велковска, член на ръководството на Движение "Заедно за промяна".

Като посочват, че в протестите миналата година участваха хора с различна идейна ориентация, които ще се явят на парламентарните избори на 4 април чрез няколко блока, от движението заявяват, че това не отменя задачата да се постигне максимално възможна предизборна и следизборна консолидация на всички, които се борят за промяна на модела на властта. От движението посочват, че президентът Радев е логичното обединяващо звено между всички тях.

От "Заедно за промяна" заявяват също, че подкрепата на инициативата им е ясен разграничителен знак между привържениците на статуквото и тези, които искат промяна.

Документът е подписан ръководството на Движение "Заедно за промяна" - проф. Александър Томов, проф. Гена Велковска, проф. Лъчезар Аврамов, проф. Динко Динков, проф. Иван Станков, проф. Трендафил Митев, проф. Гарабед Минасян, проф. Ганчо Ганчев, Васил Младенов, Димитър Митев, Николай Къркеланов, както и от други 60 представители на движението.

Александър Томов посочи, че първият етап на инициативата ще бъде до края на март, като целта е да се търси обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна. Ще имаме нужда от обединение след изборите, формиране на стабилно правителство и стабилизация на държавата, допълни той.

Единението се получи по време на протестите миналата година - президентът Радев застана категорично страната на тези, които искат промяна, посочи още Томов. В отговор на въпрос Александър Томов коментира, че от всички президенти на България двама са заемали категорична позиция, когато се е налагала промяна - д-р Желю Желев и Румен Радев .

Александър Томов беше категоричен, че не са искали разрешение от президента Радев за подписката, нито са търсили неговото мнение. Тя е изключително тяхна инициатива.

На въпрос Томов смята, че ако подписката им успее, ДПС няма да може да играе решаваща роля в изборите за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напред жалки комунисти вземете власта съберете имотите и парите пак на всички и убийте още 400 000 човека защото Ви е кеф
38
6
 
35
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
От техни близки приятели знам,че Деса е поставила ултиматум на Фигуранта.....или втори мандат или се връщам при Жорката Свиленски:):):):)
37
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 години БСП имаха 4 правителства, които бяха пълен провал.ЛукановВиденовСтанишевТройна коалиция ,в която БСП си участваше.На които ако им събереш госините на управление прави повече от ГЕРБ.И които бяха пълен провал - купони, инфлация плосък данък, мизерия и безработица.И сега бесепарите реват, че България за 30 години била съсипана.
36
3
 
38
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Зеления Фончо-Дрончо да си гледа дрона, за президент не става - видя се.
35
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тъпата фуражка знае ли за тази подписка маи не
34
3
 
38
 
! Отговори
ЮМРУЧЕ ГОРЕ преди 3 години
ПЛАТЕНО ОТ ЧЕРЕПА, ВТОРА СЕРИЯ- ЪМ НЕКА УПИТЪ.
33
42
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Втория мандат е бетон!
32
2
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
ДПС никога не издига кандидат за президент. Играят на балотажа, който подкрепят става президент. Рундю е бита карта без подкрепа от сарая, както го подкрепиха първия път.
31
2
 
26
 
! Отговори
1 преди 3 години
Хайде, ДРУГАРЕ! ТОВА е вашия звезден момент! 4 години пишете тук, време е да подкрепите думите си с дела!Подрепете Гундьо Фигуранта! Дайте крила на приземения льотчик!
30
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФАГУРАНТЪ НА ЧЕРЕПЪ- НИКОГА!
29
3
 
31
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Фигуранта,ако изкара още един мандат ше може спокойно после да се яви на състезание по каране на дрон за професионалисти:):):):)
28
34
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Сатрапа Бойко е толкова изплашен че използва ДАНС и МВР за терор срещу неудобни в собствените им домове!
27
7
 
28
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Моят подпис няма да получи, а тва эначи, че губи. От тото се печели веднъж, а после е тежко!!
26
44
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Глупости! Румен Радев е бъдещият премиер на България!!!
25
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКОГА, абсурд.
24
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу "фигуранта" от ГЕРБ ще изправят стабилен отбор! Едно безстопанствено магаре, Расим Плевнелиев и Баба Цецка...
23
5
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Ха-ха-ха... .....комунисти, но грамотни, знаещи и можещи и доказали се, че умеят да управляват......Уааахаххааааааа ....нимога, тука се търкалям от смях. Точно Рундю и Лупи доказаха какво могат да управляват :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
22
33
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До Зозо : комунисти, но грамотни, знаещи и можещи и доказали се, че умеят да управляват. А за вас видяхме, че от брадясали шестокласници, които са били с големи мустаци още в трети клас, нищо не става - ту пътищата са затрупани от свлачище, ту метрото и се оказа с разместени релси, ремонт на ремонта на ремонта...
21
6
 
4
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
До Тонката.........или само МУТАНТ?
20
7
 
35
 
! Отговори
Майор Михов преди 3 години
До Ако не е ЛупиНикога повече зелени чорапи във властта! Никога! Продажни руски и комунистически ***!