Спор в парламента за осъдения брат на депутата от БСП Георги Стоилов

ГЕРБ нападна БСП, че носи отговорност за действията на дарителя си
30
Спор в парламента за осъдения брат на депутата от БСП Георги Стоилов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ обвиниха  левицата, че носи отговорност за престъпната група, за която е осъден брата на левия депутат Георги Стоилов - Илия Стоилов.

Стоилов беше арестуван вчера в Чехия, след като беше издирван с европейска заповед за арест. Той беше осъден на 7 години лишаване от свобода заради това, че е ръководел престъпна група за изнудване и рекет чрез физическо насилие.

Още по темата
"Стоилов е дарител на БСП, а през август 2018 г. той напусна България и се укрива. След изчезването на брат си депутатът Георги Стоилов каза, че той е отишъл в чужбина да се лекува, а не е беглец от закона. Каквото и решение да вземе БСП сега, то ще е закъсняло, защото през 2017 г. реши да сподели тази престъпност със своя другар и днес дължи обяснение", отсече Маноил Манов.

Той припомни, че депутати от ГЕРБ напуснаха парламента само заради съмнения за злоупотреби, а БСП не се разграничи от Георги Стоилов, който е бил съдружник на брат си.

"В края на настоящия парламент ние имаме очи да застанем пред избирателите си, вие нямате тази възможност, защото предпочетохте да се занимавате с черен пиар и компромати", скочи той.

В отговор Кристиан Вигенин обвини ГЕРБ, че демонстрира най-добрите фашистки традиции, в които търси отговорност на роднините на извършилите престъпления.

"Подобни декларации не ви помагат по никакъв начин. Това, което се демонстрира, е в най-добрите фашистки традиции, в които отговорността не е персонална, а търсим отговорност от роднините, които са извършили престъпления, част от които не са доказани. Ако всеки път ще пращате хора, трябва такива хора да бъдат спирани, защото правите внушения за престъпления на хора", заяви още Вигенин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
И ние ще търсим отговорност на внуците на боко чекмеджето след време
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Вигенин да спомене и за това как се преследваха роднините на забегналите в чужбина българи по времето на соца.Казва половината истина.Демагогия.
22
8
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А баце нямаше ли проблем с чешкото правосъдие ? А *** с германското?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са символа на престъпността и краденето в БГ, обаче другарите им съпартийци от ГЕРБ не им отстъпват, всички са маскари :)) Прави впечатление, че БСП не са се разграничили от Стоилов, явно брат му е добър спонсор :))
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Актуалния въпрос е - Какво правим с осъдения Магарешки- Защо не е в затвора !!!!
19
6
 
12
 
! Отговори
гнусна орда преди 3 години
Червените имат напредък. Преди бяха само селските мандри , сега вече Евросъюза.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Йордан Цонев от ДПС е ясно че е брат на Делян Пеевски, да не го забравите, че да избяга и той в Чехия
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Вигенин бил и голям наглец. Преследването на роднини си е баш комунистически почин. Който е обявен за кулак или е бил на работа в полиция, държавна администрация или богат преди 09.09.1944г. и той и децата му и внуците му бяха преследвани и възпрепятствани да учат и средно и висше образование и интернирани.
16
3
 
9
 
! Отговори
GG преди 3 години
До макЕ да бе, ама брата е бил спонсор на партията. И да се тръшкаш все тая
15
14
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
герб пак беснеят и се чудят, как да наритат бсп. Разбирам, ако престъпник бе депутат, но щом е брат му, за къв *** нс губи време и го коментира, да не би братът е дете и бесепарят отговаря за него. Пък и в герб колко са честни всеки знае, че и на министерски постове стоят.
14
3
 
16
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
БСП = безгранична скрита престъпност, парламент да не видят никога повече! Дано! Ако бяха само две партии, БСП и турците, щях да гласувам за вторите, с тях може да се разбереш или ясно знаеш кой ти е враг! В БСП няма читав човек, всички целят облаги чрез лъжи и кражби и само пари са им в главите, не хората, и все гледат в чуждото канче! Всички, които не са крали си направиха техни левици или бяха изгонени, но РадеФ не мисли да се отделя от крадливата групировка!
13
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вигенин добре им го е казал. Те да си погледнат собствените депутати и политици,които понеже живеят в България досега не са осъдени. Ако бяха някъде другаде гнусните герберухи щяха да са затворени за години напред. А и каква е тая наглост да дават акъл,след като собствения им шеф е лежал за кражби в същата тая Чехия
12
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката се чуди как да си подобри умрелия рейтинг да си погледната крадливия вожд и, че и той има спомени от Чехия.
11
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гярберите ги е яд, че този престъпен кадър не работи за тях
10
4
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Румънците навремето изправиха Чаушеску и Чаушесковица до стената..един взвод калашници им тегли по един откос и това беше!Техните ченгесари като видяха накъде отива работата взеха каквото свариха и се разбягаха по света!За това сега румънците са на светлинни години пред нас!Нашите ченгесари се пребоядисаха на седесари,бесепари,царисти,бойковисти и 30 години грабят ли грабят!Няма оттърване
9
3
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Доколкото си спомням, точно комунистите търсиха отговорност и преследваха роднините и децата на инакомислещите!
8
11
 
15
 
! Отговори
МУТРАТА БОРИСОВ преди 3 години
ще му висят обвиненията в ЧЕХИЯ за кражба на коли
7
7
 
12
 
! Отговори
ОГЛАДНЕЛИ ПАТРИОТИ преди 3 години
и те ли са кандидати с ГЕРБ за 2 етаж на затвора
6
17
 
14
 
! Отговори
Явно преди 3 години
Явно днеска Борисов ще се крие като мишка плъх по мутренски
5
9
 
8
 
! Отговори
А ЗА ОПГ ГЕРБ преди 3 години
КОЙ носи отговорност